Megöli a szerelem esélyét az online társkeresés?

2021. július 24. 13:22 - Life Advisor

online_randi_szerelem.jpgHa egy ideje már keresed a szerelmet, akkor valószínűleg észrevetted, hogy a randik már nem olyanok, mint 20 vagy akár 10 évvel ezelőtt. Emlékszem, amikor egy barátom először próbálkozott az online társkeresővel, abban az időben, amikor még úgy vélték, hogy ez lehetetlen, hülyeség és sokan ráncolták a szemöldöküket emiatt. Én mégis úgy gondoltam, hogy csodálatos, hogy így találkozhat valakivel. Az online társkereső újszerű és nagyszerű módja volt egy hasonló gondolkodású partnerrel való találkozásnak. Lehetőséget teremtett, hogy olyas valakivel találkozzunk, akivel soha nem találkoztunk volna, hacsak nem lettünk volna olyan szerencsések, hogy az útjaink keresztezték volna egymást, ami nem valószínű. Az online társkeresés ma már nagyot ugrott előre és a legtöbb pár örömmel ismeri el, hogy online találkozott élete szerelmével.

Egy nem hivatalos tanulmány szerint Magyarországon minden harmadik házasságban a felek online ismerkedtek meg. Akkor miért van olyan sok férfi és nő még mindig egyedül? Állítólag a technológia minden eddiginél könnyebbé tesz, hogy megismerjünk valakit. 

Nos, éppenséggel erről pont az előbb említett technológia is tehet, mert bármennyire is nagyszerű az online társkeresés, az online világnak van egy hátránya is, amely nemcsak az online randikat érinti, de hatással van azokra a férfiakra és nőkre is, akik megpróbálják hagyományos módon megtalálni a párjukat. 

A nagy és félelmetes igazság az, hogy három oka van annak, amiért a szerelem megtalálása egyre nehezebbnek tűnik : a lehetőség, a verseny és a fantázia, más néven téveszmék. 

Ez három olyan alattomos ok, amiért sok nő és férfi is úgy érzi, mintha minden féri vagy nő, akit megismert és valóban szeret, eltűnik. 

Még akkor is, amikor azt hitték, hogy valódi kapcsolatuk van, úgy tűnik, hogy mindig történik valami, ami miatt az illető elhúzódik és újra és újra elkeseredve érzik magukat.

Tehát nézzük csak meg ezt részleteiben.

1. Lehetőség

Nemcsak több lehetőségünk van több férfival és nővel találkozni, hanem a potenciális partnereknek is több választási lehetőségük van, mint valaha. De mi történik, ha túl sok lehetőségünk van?

Sokszor a túl sok lehetőség közül választani zavaró érzés lehet. Olyan, mint felkészülni egy bulira, túl sok ruha közül kell választani, órákat kell töltenünk az elkészüléssel, de ha csak egy vagy két választási lehetőségünk lenne, akkor könnyebb és gyorsabb lenne kiválasztani azt, mibe is menjünk bulizni.

Amikor könnyedén kommunikálhatsz és találkozhatsz annyi férfival és nővel, amennyivel csak akarunk, válogatóssá válunk. Végül megbénulunk és képtelenek vagyunk dönteni, hogy ki is számunkra a legmegfelelőbb és valószínűleg soha nem fogsz összejönni egyikükkel sem. 

2. Verseny

Mivel több lehetőség kínálkozik arra, hogy megismerjünk férfiakat, ugyanígy a férfiaknak is több esélye van nőkkel való találkozásra. Minden eddiginél nagyobb tehát a verseny, nemcsak a férfiak, hanem a nők között is. 

Szinte folyamatosan randizhatnánk, hiszen mégis csak emberek vagyunk, rengeteg lehetőségünk van, ami viszont mohóvá tesz minket. Ez a kapzsiság fokozott elvárásokhoz vezet és egyre nehezebb lesz kitűnni a "versenytársak" közül. 

Mindannyiunknak megvannak az erősségei és gyengeségei, a kis, furcsa szokásaink, amelyek egyedivé tesznek bennünket és egyre nehezebb megélni ezeket ennyi kritikával  és versengéssel. Nagyon nehéz lett csak egy ember figyelmét felkelteni. 

De van még egy tényező, amely sokunkat megakadályoz abban, hogy megtaláljuk a párunkat.

3. Fantázia 

Mindannyiunkban benne van. A tökéletességre törekszünk, annak ellenére, hogy tudjuk, hogy nincs tökéletes és hibátlan ember. 

Az ismerkedési lehetőségek számának növekedése és az erősebb verseny sajnos táplálja ezeket a fantáziákat, téveszméket, aminek következtében jó embereket adunk át másnak, mert azt hisszük, hogy a fantáziánk valóra válik és megkapjuk a tökéletes társat. Ez egy téveszme, amely megakadályozza a szerelmet. 

Mit lehet tenni ebben a bonyolult társkereső környezetben? 

Ismerd meg jobban magad

Mit szeretsz, mit akarsz, mi tesz boldoggá? Ezen dolgok ismerete az első lépés a társkeresésben és a komoly kapcsolat kialakításához. 

Ha tudod, mit akarsz, akkor kevésbé esel áldozatává annak a kapzsiságnak, amely mentális és érzelmi bénulást okoz, ami miatt képtelen vagy kiválasztani A FÉRFIT vagy A NŐT a sokaság közül az interneten.

Ne add fel

Ne add fel könnyen, miután tisztáztad magadban, hogy mit is szeretnél egy egészséges és szerető kapcsolatban. A sok randi lehetősége lehet áldás és átok is, de mégis inkább áldás, ezt ne felejtsd el.

Az elutasítást ne vedd személyes kudarcként. Meg kell engedned magadnak azt a "luxust", hogy ne elégedj meg valakivel, akit nem igazán érdekelsz. Csak le kell porolnod magad és tovább lépned. Ne félj attól, hogy nem úgyse kapsz jobbat és nem fogod megtalálni a kielégítő kapcsolatot az életeben. Mindaddig, amíg a hozzáállásod ellenálló, a vágyaid pedig reálisak, nem történhet meg, hogy nem találod meg a társad. 

Élj a való világban

Nem a tévé műsorra gondolok. Az online társkeresés nagyszerű, de nem hasonlítható össze a személyes kapcsolattal. Még a videóhívások sem adhatják meg azt a kötetlen kommunikáció általi érzést, amely tényleg lehetőséget ad arra, hogy megismerd azt az embert, aki érdekel téged. 

A valós életben való közvetlen kapcsolat segíthet abban, hogy sokkal tisztábban lásd, vajon az illető, aki felkeltette az érdeklődésed online, tényleg az az ember, akibe beletudnál szeretni?

Ez követően lépj ki a kényelmes kuckódból és kezdj el ismerkedni, ne csak az online társkeresőre támaszkodj, hanem szenvedéllyel éld az életed! 

Légy merész

Valószínűleg ennél a pontnál fogják majd a legtöbben a fejüket. Az előző pontban ugyanis arra próbáltalak rávenni, hogy éld az életed, de mi értelme van anélkül, ha nem mersz megszólítani egy nőt vagy férfit? 

Rengeteg olyan poszttal találkozhatsz te is a Facebookon például, amelyben férfiak vagy nők keresik azt az illetőt, akit fél órával ezelőtt a villamoson, a postán vagy egy étteremben láttak. Összemosolyodtak, egymásnak mentek, segítettek egymásnak stb, de aztán mindenki ment a maga útján, majd akár a férfi, akár a nő részéről később felmerült, hogy az a mosoly, az a pillantás olyasvalami, amit szívesen látnának újra (és újra). 

Egyébként ugyanez a helyzet a szórakozóhelyen való ismerkedésben is. Nézegetheted a kiszemelt lányt vagy srácot órákig, ha nem teszel lépéseket, akkor mégis hogy a fenébe kellene tudnia, hogy érdekled őt és nemcsak egy idióta vagy, akinek fennakadtak a szemei. 

Nehéz dolognak tűnhet, de akkor és ott az adott pillanatban kell cselekedned. Legyél merész, tedd félre a félelmeid vagy a társadalom által beléd vert hülyeségeket és előítéleteket és szólítsd meg az a nőt vagy férfit, akit "kiszemeltél" magadnak. 

Itt pedig elhangzott egy fontos dolog. Őseink törvénykönyve szerint a férfinak kell megtenni az első lépést. Ez mára már tökéletesen elavult dolog. Nincs rá szabály. Egy nő ugyanúgy leszólíthat egy férfit, mint egy férfi egy nőt. Mindenki, aki büszkén osztogatja meg az "IGAZI FÉRFI úgyis megszólít és megteszi ezt meg azt" idézeteket, tegyen egy szívességet. Ne nekem, hanem önmagának. Nőjön fel! Ugyanez igaz azokra a férfiakra is, akik hezitálnak egy hölgy megszólításán. 

Olyan sok helyzetben követünk idióta berögződéseket, amelyek következménye, hogy kiváló lehetőségeket szalasztunk el az életünkben. Tényleg megéri? 

A szeretetbe vetett hit az egyetlen dolog, amire szükséged van a szerelem megszerzéséhez. A határozottságot és az önbizalmat sem lehet azonban figyelmen kívül hagyni. Ezek együttese neked is segíteni fog a tökéletes szerelem megtalálásában. Persze, ha te is akarod. 

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása