Hogyan nézz meg valakit kedvesen és okosan?

2021. július 18. 11:21 - Life Advisor

bamulas.PNGHa már a baseballt tipikus amerikai sportnak tekintjük, akkor más emberek fürkészése az emberiség sportja. A szemünket természetesen olyan dolgok vonzzák, amelyeket szeretünk nézni : nevezetesen a vonzó emberek. Biztosak lehetünk abban, hogy a vizuális stimuláció megsokszorozódik most, amikor mindannyian kimerészkedünk a karanténbarlangjainkból. Nincs semmi baj, ha megnézünk másokat, de van egy kecses, sőt talán hízelgő módszer erre. 

Mindannyiunk számára furcsa érzés, amikor egy idegen minket néz. Próbáljuk csinálni a dolgunkat tovább, miközben azon gondolkozunk, hogy hogyan tudnánk a tekintete elől kitérni. Átmegyünk az utca túl oldalára, átülünk egy másik helyre a vonaton vagy a bárban, amikor azt érezzük, hogy valaki a tekintetével szugerál minket. Azonban amikor bemegyünk valahova, ahol mosolyogva köszöntenek minket, az teljesen barátságos és rendben van. 

Sokféle vélemény létezik, amikor szóba kerül, hogy a férfiak hogyan is csekkolják a nőket. Sok nő azt mondja, hogy általában tudatában van annak, hogy folyamatosan figyelnek rájuk : az utcán, a közösségi médiában és szinte bárhol máshol. Mindez pedig kimerítővé válhat. Bár idegesítő lehet, amikor a nőket vadidegenek megbámulják, mindeközben értékelik a validációt arról, hogy milyen szépek, természetesen a megfelelő kontextusban. Egy dolog ugyanis, ha besétálunk egy bárba és ott ránk szegeződnek a tekintetek, de sokkal furcsább és durvább, ha mindezt egy hivatalban tapasztaljuk meg. 

A nők jól érzik magukat, ha valaki megtiszteli őket a tekintetével. A legfontosabb pedig ennek a jó érzésnek a támogatása anélkül, hogy az illető hölgy azt érezné, mindezt azért csináljuk, mert le akarunk vele feküdni. Így érdemes mások "csekkolását" ugyanúgy barátságos módon csinálni, mint amikor a helyi baristával vagy postai dolgozóval csináljuk mindezt. Arra gondolok, hogy kedvesen. 

Senkinek nem az a dolga, hogy kéjes tekintetét rávetítse valakire. Azonban, ha valakit rákényszerítünk arra, hogy reagáljon a mi nyilvánvaló kéjes megnyilvánulásunkra, akkor sikamlós talajra keveredhetünk. Akár kéjesen tekintesz valakire, akár barátságosan, ha az illető tovább akarja gördíteni a dolgokat veled, akkor ezt tudatni fogja veled. Ha valaki nem viszonozza a szemkontaktust vagy nem mosolyog, akkor valószínűleg nem veszi fel a te közeledésed. A te célod pedig, hogy ezt megértsd és továbblépj. 

Na és persze felmerül az örök téma, hogy ha házasok vagyunk vagy más szóval nem vagyunk éppen a "társkereső piacon", megnézhetünk-e más embereket? Az, hogy párkapcsolatban, házasságban élünk nem jelenti azt, hogy abbahagyjuk más emberek megfigyelését. Néha egyszerűen találkozunk olyan vonzó emberrel, aki szinte mágnesként vonzza a tekintetünket. Nem csak a miénket, mindenki másét is. Ennek ellenére, ne állj be a többiek közé és ne bámuld még te is az illetőt, mert jogosan fogja a kiszemelt fél úgy érezni, hogy egy vadászat célpontjává vált. Nem feltétlen fogja a kiszemelt illető azt mondani, hogy neked belefér egy harmadik fél is, de a kialakult helyzettől függően ez így is értelmezhető.

Ezek a dolgok kulcsfontosságúak a virtuális térben is. Végig görgetheted valakinek a teljes Instagram profilját, anélkül, hogy beszélnél vele, kapcsolatba kerülnél vele. Mármint ez a közösségi média lényege, igaz? Mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit csinálnak az emberek. Ha valakinek a radarjára akarod helyezni magad, likeolni a posztjait általánosságban nem a legjobb módszer. De emojikkal kommentelni a posztjait még veszélyesebb. Vagy épp éjfélkor végig menni a teljes Instagram falán és egyesével belájkolni minden képét....hivatalosan is "túl sok" vagy. Ezek nem éppen imponáló dolgok. 

Viselkedj úgy, mint egy úriember és lehet, hogy találsz valakit, aki ezen a nyáron a bár túloldaláról visszakacsint rád.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása