Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egyéjszakás szex vagy hosszútávú kapcsolat?

2021. július 17. 20:09 - Life Advisor

A nők simán leolvassák a férfiak arcáról. De hogyan?

sex_about_face_only_for_woman.pngSzéles arc, erős állkapocs, vékony ajkak. Az Evolution and Human Behavior című folyóiratban nemrégiben megjelent ausztrál tanulmány szerint az ilyen arcvonásokkal rendelkező férfiak nyitottabbak az alkalmi szexuális kapcsolatokra. A Macquarie Egyetem kutatóinak tézise szerint, az arc alakja ugyanis rávilágíthat a szociálszexualitásunkra. Ez alatt azt értjük, hogy valaki mélyebb kapcsolat nélkül is nyitott szexuális tevékenységre. A nők felhasználhatják a férfi arcát arra, hogy megjósolják, mi is fog történni azután a bizonyos éjszaka után. Fordítva - vagyis, hogy a férfiak felmérhetik-e a nők arcát ugyanezért - nos, úgy tűnik, ez nem működik.

A tanulmányhoz a kutatók 103 átlagban 20 éves ember arcát fotózták le és arra kérték őket, hogy töltsenek ki egy kérdőívet a szexualitásukkal kapcsolatosan. A kutatók ezután a fotókat bemutatták a tesztalanyok második csoportjának, amely 65 emberből állt. A fotók alapján prognózist kellett adniuk arról, hogy véleményük szerint, mennyire nyitottak a látott emberek alkalmi szexre. 

A nők sokkal jobban tudják olvasni a férfiak arcát

A tudósok a geometriai morfometria módszertan néven ismert technikával elemezték az első csoport 103 alanyának képét. Arra a következtetésre jutottak, hogy azok a férfiak, akiknek szélesebb az arcuk, főleg a szemek közötti távolság nagyobb, az orruk szélesebb, az álkapcsuk vastagabb és vékonyabb ajkaik vannak, nagyobb valószínűséggel állnak készen, alkalmi szexuális kalandra. A nőknél azonban nem találtak kapcsolatot az arcvonások és a szexuális attitűd között.

Megfigyelték továbbá azt is, hogy a nők sokkal jobban tudták helyesen felmérni a férfiak szexualitását, mint fordítva. A nők a képek alapján megtudták ítélni, hogy egy férfit jobban érdekel-e egy szórakoztató szexuális kaland vagy inkább egy mélyebb érzelmi kötelék foglalkoztatja. Ezzel szemben a férfiak olyan gyakran tévedtek a nők értékelésében, mintha önkényes kijelentéseket tettek volna. 

Az, hogy mi lehet az oka, hogy a férfiak arcáról ennyire leolvasható a szociálszexualitásuk, miközben a nők arcáról egyáltalán nem, sajnos továbbra is megválaszolatlan rejtély. A kutatók viszont azt feltételezik, hogy mindez összefüggésben lehet a hormonokkal. A korábbi vizsgálatok során például a szélesebb arccal rendelkező férfiak, akiknek pluszban a szemük között is nagyobb távolság volt, sokkal nagyobb tesztoszteronszinttel rendelkeztek, ami irányíthatja és befolyásolhatja a szexuális érdeklődést és azt, hogy ebből az éjszakából csak ez az egy lesz, vagy esetlegesen valami komolyabb is kisülhet.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása