Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megcsalás házasság előtt? 6 tipp a továbblépéshez

2021. május 17. 10:16 - Life Advisor

megcsalas_eskuvo.jpgNem számít, hogy mennyi ideig voltál együtt a pároddal, 5 hónap vagy 5 év, a hűtlenség fáj. A megcsalást vannak, akik nem tartják nagy ügynek, amíg nem házasok. Végülis még nem köttetett meg a hatalmas fogadalom egymás iránt. De ha kapcsolatban vagytok és mindketten megegyeztetek abban, hogy a megcsalás már házasság előtt sem megengedett, ám mégis megtörténik, az ugyanolyan szörnyű lehet. A bizalom ugyanis eltörik kettőtök között, ami minden kapcsolat alapja. A megcsalás az egyik legnehezebb hátrány, amellyel a kapcsolatotok bármikor szembesülhet.  Lehet viszont, hogy mindez tökéletes katalizátora is lehet a változásnak is, amely a kapcsolatotok új magasságokba emelheti. Szóval, rossz-e a házasság előtti megcsalás? Bár maga a megcsalás nem valami pozitív dolog, íme 6 tipp, amelyek segíthetnek abban, hogy együtt túl legyetek rajta és továbblépjetek. 

1. Megbánta?

Az első dolog amit meg kell nézned, hogy a partnered valóban sajnálja-e a tettét? Nem csak egy egyszerű "Bocs, ez van." kijelentéssel, hanem sokkal inkább egy valódi, szívből jövő bocsánatkéréssel. 

A kettő között hatalmas különbség van és tisztában kell lenned azzal, hogy nálatok melyik áll fent. Szóval, hogy tudsz különbséget tenni? Íme egy-két példa a semmit nem érő "bocsánatkérésről" : 

 • Azt mondja : "Sajnálom" és ennyi : Ha valódi bocsánatkérésről van szó, részletesen elmagyarázná, mit csinált rosszul és miért sajnálja, hogy megtette. Ha csak egy "sajnálom"-al rendezné a helyzetet, akkor mindez azt sugallja, hogy csak kötelességből mentegetőzik.

 • Minden róla szól : Persze, ő az, aki megcsalt, de a bocsánatkérésnek rólad kell szólnia és arról, hogyan bántott meg és ezt mennyire megbánta. Ez a fajta empátia a kulcsa a bocsánatkérésnek. Ha egyszerűen mindent saját magára terel, hogy ő mit élt át és hogyan érzi most magát, akkor egyszerűen csak olyan kifogásokkal van tele, amit te biztos, hogy nem akarsz hallani.

 • A cselekedetei mást mondanak : Hajlandó ugyan bocsánatot kérni, de nem próbálja kijavítani a problémát. Annak ellenére, hogy a szavai szívből jönnek, az a tény, hogy nem hajlandó semmilyen változást eszközölni jelzi, hogy nem igazán gondolja komolyan. 

 • Azt várja tőled, hogy azonnal továbblépj : Senki sem tud csak úgy egyszerűen továbblépni, ha megcsalásról van szó. Ha viszont a párod szerint elég kimondania, hogy "sajnálom" te pedig majd továbblépsz, akkor látszik, hogy nem igazán gondolja komolyan. 

Amikor viszont őszinte bocsánatkérésről van szó, akkor az alábbi dolgokat biztos észre veszed majd : 

 • Elmondja, mit csinált rosszul és teljes felelősséget vállal anélkül, hogy megpróbálná másra terelni a hibát.
 • Aggódik amiatt, hogy milyen hatással volt rád és szeretne beszélni az érzéseidről.
 • Szomorúnak érzi magát azért, hogy a tettei nyomot hagytak benned.
 • Kijelenti, hogy nem fogja újra megtenni és hajlandó megtenni mindent, hogy ez ne ismétlődjön meg megint.

2. Győződj meg róla, hogy vállalja a felelősséget

A következő dolog, amire figyelned kell, hogy a másik fél vállal-e felelősséget a cselekedeteiért vagy sem. Ez azt jelenti, hogy teljesen őszinte abban, hogy miért történt mindez és milyen szerepet játszott benne. Végülis a megcsaláshoz két ember kell. Ha a hibát a kapcsolatotokon kívüli problémákkal akarja eltusolni, akkor nem vállalja a felelősséget a tetteiért. 

Például : 

 • Túl sokat ittam.
 • Nem gondolkodtam.
 • Egyik dolog jött a másik után.
 • Azért, mert soha nem vagy velem.

Az ilyen kijelentések azt mutatják, hogy a hibát igazából bárki másra áthárítja, csak önmagára nem.

Legyünk őszinték, mindannyian hibázunk az életben. Ezek egy részét befolyásolja a túl sok alkoholfogyasztás, a kísértésnek való engedés és még sok más. De ezekben a forgatókönyvekben az egyetlen ember, akit hibáztathatunk, saját magunk.

Mi voltunk azok, akik túl sokat ittak. Mi voltunk, akik engedtek a kísértésnek. Bár ezek a tényezők szerepet játszottak a megcsalás során, de te választottad ezt és ezt bizony el kell fogadnod. 

Ha mindez nem történik meg, akkor mi fogja meggátolni, hogy újra megcsaljon? Hiszen, ha egyszer megcsinálta, újra megfogja tenni, mert az ő szemében ez nem az ő  hibája volt. 

De, akkor miért jönnek ezek a kifogások?

Azért, mert a bűntudatot rád akarja áthelyezni. Valószínűleg tudja, hogy rosszat tett. De ahelyett, hogy vállalná a felelősséget, úgy döntött, hogy rád tereli a bűntudatot. Ha pedig nem hajlandó őszinte lenni veled, a történtekkel és az abban játszott szerepével kapcsolatban, akkor nagyon kevés esélyed van arra, hogy újra feltudd erősíteni a kettőtök közötti bizalmat. 

3. Győződj meg róla, hogy felismeritek az érzéseiteket

Amikor megcsalásról beszélünk, fontos, hogy az érintettek érzéseit kezeljük. Ez nem olyan egyszerű, mint megbocsátani, elfelejteni és remélni, hogy továbbléphetünk. Hatalmas árulás történt és ha úgy döntesz, hogy figyelmen kívül hagyod az érzéseiteket, akkor nem érsz el semmit.

Le kell ülnötök és valóban foglalkoznotok kell az érzésekkel. Itt az ideje, hogy kegyetlenül őszinték legyetek a megcsalással és az összes érintettre gyakorolt hatásával. 

Ha egyszerűen a szőnyeg alá söpritek az érzéseket és figyelmen kívül hagyjátok őket, akkor veszekedni fogtok. Végül pedig visszatértek oda, hogy ismét megbántátok egymást. 

Ha hajlandók vagytok az érzéseiteket kezelni, akkor arra is hajlandónak kell lennetek megválaszolni a megcsalással kapcsolatos kérdéseket, mint például : 

 • Ki az a személy, akivel megcsalt?
 • Mikor kezdődött?
 • Mióta tart?
 • Szereti-e őt?
 • Vonzóbbnak találja-e, mint téged?
 • Csak szex volt, vagy még valami más is?
 • Még mindig gondol-e rá?

Miután megvannak a válaszok, akkor pontosan elfogod tudni mondani, hogy mit érzel. 

 • Hogyan hatottak rád a tettei?
 • Mire számítson tőled a jövőben? Például, most egy ideig nem akarsz vele aludni? 
 • Mit gondolsz a továbblépésről?

Annak érdekében, hogy a kapcsolatotok visszatérjen a pályára, mindkettőtöknek tennie kell valamit. Természetesen ehhez időre és odaadásra van szükség, hogy újra felépítsük a bizalmat. Mindez pedig nyílt kommunikációval kezdődik.

4. Keresd meg a megfelelő "orvosságot"

Egy dologra nagy szükséged van, mielőtt döntést hozol a kapcsolatod jövőjéről, valamilyen cselekvési forma. Természetesen ez a lépés minden pár esetében más és más lesz.

Arról van szó, hogy azonosítsuk, mi vezetett elve a csaláshoz és intézkedéseket teszünk, hogy megakadályozzuk, hogy ez újra megtörténjen. 

Egy-két példa, amit végig gondolhatsz : 

 • Ha kábítószer vagy alkohol miatt történt a megcsalás : Itt az ideje rehabilitációs lehetőségek után nézni. Ezek nem mentségek, sokkal inkább a csalás kiváltó okai és foglalkozni kell velük, ha reménykedünk, hogy együtt lépünk tovább.

 • Szexfüggőség : Talán azért csalt meg, mert szexfüggő. Ismét fontos eljutni a kérdés gyökeréhez, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a megcsalás soha többé nem fordul elő. Szintén érdemes tanácsadó vagy rehabilitációs központ segítségét igénybe venni, hogy meggyőződhess róla, a párod tényleg tesz valamit a probléma megoldásának érdekében.

 • Soha nem vagy vele : Még egyszer, ezek nem mentségek a tettei számára. De olyan valami, amivel foglalkoznotok kell. Keressetek fel egy párkapcsolati szakembert, akinek kiöntitek minden érzéseiteket és aki végig kalauzol titeket rajtuk a megoldás felé.

Ez tökéletes módja annak, hogy megoldjátok azokat a mögöttes problémákat, amelyek a kapcsolatotokban mindeddig kialakultak, annak biztosítására, hogy ne éljétek át újra.

5. Derítsd ki, hogy megtudsz-e bocsátani

Ennek azonnal meg kell történnie. 

Időbe telhet, de a nap végén, ha abban reménykedsz, hogy folytatod ezt a kapcsolatot, akkor végül meg kell bocsátanod. 

Ha nem gondolod, hogy ez valaha megtörténik, akkor most vissza kell lépned. A megbocsátás kritikus eszköz a továbblépés szempontjából, emellett érzelmileg és fizikailag is segíthet. Gondolj csak bele, ha neheztelsz a párod iránt, miközben próbálod helyrehozni a kapcsolatotok, az előbb-utóbb felemészt.

Életed minden területén hatással lesz rád és hatalmas hatással lehet az egészségedre és a jólétedre is.

John Hopkins egészségügyi szakértő szerint a megbocsátás csökkentheti a szívroham kockázatát, csökkenti a koleszterinszintet, javítja az alvásunk minőségét, csökkenti a fájdalmat, a vérnyomást, a szorongást, a depressziót és a stresszt. 

Szóval, hogy dolgozhatsz azon, hogy megbocsáss a párodnak? Íme egy-két tipp : 

 • Győződj meg róla, hogy hajlandó vagy megbocsátani
 • Keress egy nyugodt helyet, ahol elterelheted a figyelmed azokról a negatív gondolatokról, amelyek folyamatosan benned lakoznak.
 • Ne próbálj bosszút állni azért, amit veled tett. Végülis két megcsalás biztos nem lesz jobb.
 • Légy türelmes magadhoz. A megbocsátás nem mindig könnyű, ezért szánj rá időt és keresd meg, hogy számodra milyen módszer a legmegfelelőbb.

Csak akkor tudsz megbocsátani a párodnak és valóban továbblépni, ha nem érzel semmilyen ellenszenvet. 

6. Indíts tiszta lappal

A folyamat utolsó lépése a tiszta lap megtalálása. Ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni. 

Semmilyen kapcsolat nem mozdulhat előre, ha mindketten ellenérzéseket tápláltok egymás iránt. Például, ha te neheztelsz a tetteire, míg ő nehezményezi, hogy folyamatosan ellenőrzöd őt. 

Ez a lépés eltart egy ideig. Az előző pontban említett megbocsátás felé kell menned, neki pedig vissza kell építenie a bizalmat azzal, hogy türelmes veled és lehetővé teszi, hogy újrakezdjétek. 

Egyik sem történik meg egyik napról a másikra. Lényegében újra létre kell hoznotok a kapcsolatotokat. Engedd el azokat a részeket, amelyek nem működnek és folytasd azokkal, amit időközben felfedeztetek egymásról. Arról kell szólnia, hogy megtaláld a kapcsolatotok.

Itt az ideje visszatérni a gyökerekhez és megadni a kapcsolatotoknak a szükséges új kezdetet. Íme néhány ötlet, ami ebben segíthet : 

 • Tervezz egy utazást : Ha eljött az ideje (miután minden lépést végig jártál), tervezz egy közös utazást a pároddal. Nincs jobb módja az újrakezdésnek, minthogy elszakadjunk a mindennapi élet elfoglaltságaitól és csak egymásra koncentráljunk. 

 • Randizzatok újra : Igaz, hogy idővel a kapcsolatotok elveszíti ezt a különleges szikrát. Tehát kezdjétek előről és kezdjetek el ismét randizni. Menjetek el moziba, kirándulni, egy remek étterembe, szánjatok időt arra, hogy mindketten a kapcsolatotok újjáépítésével foglalkozzatok. 

 • Folytassátok a tanácsadást : Ne mondj le rögtön róla. Eltarthat egy ideig, amíg a megoldatlan érzések felszínre törnek, ezért tartsd fent a szakemberrel folytatott tanácsadást.

 • Használd a szeretet nyelved : Hallottál már a szeretet nyelvekről? Ez az egyik legjobb módszer arra, hogy mindketten ugyanazon az oldalon legyetek. Mindenkinek más a szeretet nyelve, ha viszont ismeritek egymás szeretet nyelvét, akkor teljesen új szintre léphet a kapcsolatotok.

A fenti tippeket használva helyreállíthatjátok a dolgokat és megadhatjátok mindkettőtök számára a legnagyobb esélyt arra, hogy boldogan együtt legyetek.

El kell mondanom a barátaimnak vagy a családomnak, hogy a párom megcsalt?

Ha úgy döntesz, hogy nyitott vagy a barátaid és a családod felé, akkor ez segíthet a cselekedeteid átgondolásában. 

Kétségtelen, hogyha egyszer elmondod nekik, a barátaid és a családod nagy valószínűséggel azt fogják mondani, hogy ideje befejezni a kapcsolatot. Végülis csak a legjobbat akarják neked és ha a párod megcsalt, akkor biztos, hogy nem ő az. 

Ha tudod, hogy a családod és a barátaid nem fognak jól reagálni a párod tettére, akkor ez segíthet kiválasztani, hogy kinek mondod el és kinek nem. 

Túlságosan csábító lehet a pillanat hevében cselekedni és nyilvánosan dühöngeni a tettei miatt, de ez hosszú távon senkinek nem segít. Bár pillanatnyilag remekül érezheted magad. Bármennyire is panaszkodsz erről a helyzetről a körülötted élőknek, ez nem változtat azon, ami történt. 

Ez csak annyit jelent, hogyha mégis úgy döntesz, hogy működtetni akarod a kapcsolatot, akkor máris a párod ellen hangoltad a barátaid és a családod. Ezzel pedig minden sokkal nehezebb lesz. 

Egyszerűen válassz okosan a barátaid és a családtagjaid közül, ha úgy döntesz, beavatod őket.

A párommal maradjak, miután megcsalt?

Ez nem ilyen egyszerű. Míg a hűtlenségből nehéz felépülni, vannak módszerek arra, hogy új esélyt adjunk a kapcsolatunknak. A fenti tippek felhasználásával teljesen új alapot teremthetsz a kapcsolatotokhoz és valami még jobb érdekében dolgozhatsz. 

Tehát, hogy mit csinálsz ezután, rajtad múlik. Azon viszont például ne aggódj, hogy mit mondanak majd a barátaid és a családod, ha ezekután mégis a pároddal maradsz. Nem ismerik a konkrét helyzet és nem értik, mi változott a kapcsolatotokban. 

Tedd azt, ami számodra a legjobb. Idővel a barátaid és a családod is látni fogja majd, mennyire boldogok vagytok együtt.

Továbblépni miután megcsaltak

Ha úgy döntesz, hogy a párod mellett maradsz és működőképessé teszed a kapcsolatot, akkor sok sikert hozzá! Nem szépítek, hosszú folyamat áll elötted.

De a jó hír az, hogy ha belefogsz a kemény munkába, akkor még erősebb kapcsolatba kerülhetsz. Most ezért kell harcolnod.

Ne feledd, hogy a kapcsolat két embert vesz igénybe és csak kettőt. Itt az ideje, hogy elhallgattasd a körülötted lévő zajokat és bízz az ösztöneidben, amikor arról van szó, mit szeretnél ebből a kapcsolatból.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvisor.hu/api/trackback/id/tr316562216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.05.18. 08:47:06

Ó neem. Ott nem kell továbblépni. Ezt nem gondolhatod komolyan.

body_andras 2021.05.18. 12:16:38

@: Szerintem is, a poszt azoknak szól akik kapcsolatfüggők és nem tudnak kivágni egy hűtlen partnert - ahová való - mert félnek az egyedülléttől. Most azt mondja megbánta? Semmit nem bánt meg amikor széttette a lábát vagy beverte a lompost másnak. Nem kell firtatni, a megcsalt fél mennyire volt vétkes a helyzet kialakulásában (mert előfordulhat ugye, ő nem törődött a partnerével eleget), de ettől a hűtlenség az hűtlenség marad. Alapvető baj a bizalom hiánya. Nincs továbblépés, tégy magadnak egy szívességet és küldd el a p*ba. Nehogy még esküvőt, lagzit is szervezz neki, a jó ég áldjon meg!

2021.05.18. 12:16:40

Még erősebb lehet utána a kapcsolat? Katalizátor, ami új magasságba emelheti? Ugyan már!
Az elveszett bizalom soha nem áll helyre. A törött poharat hiába óvjuk már, hiába csomagoljuk be buborékfóliába, és hiába vigyázunk rá, az már soha nem fog összegyógyulni. Meg lehet ragasztgatni, de akkor se lesz már olyan, mint eredetileg, amikor még ép volt.
Aki egyszer valamiben hazudott, az már bármikor bármiben hazudhat. Aki egyszer félrelépett, az bármikor megteheti, ha megint alkalma lesz rá.
Ez a cikk inkább csak álomba ringató mese azoknak, akikkel ilyesmi megtörtént. Hitegetés.
És akkor mi a megoldás? Semmi. Nincs megoldás. A szexuális szabadságnak köszönhetően eljutottunk ide, hogy az emberek legalapvetőbb joga, a hűséges társhoz való jog egyszerűen MEGSZŰNT.

KMMelinda36 2021.05.18. 12:40:13

Én tisztában voltam vele, hogy a párom mással is volt, mielőtt összeházasodtunk. Nem akarta eltitkolni, még az esküvő előtt megbeszéltük, hogy mi is történt. Persze, dönthettem volna úgy is, hogy "na én ezt biztos nem csinálom így és viszlát", de egyrészt szerettem/szeretem, másrészt a kommunikáción tényleg sok múlik.

Elképzelhető, hogy más lett volna a helyzet, ha csak az esküvő után "bukik ki" a dolog, bár kétlem, hogy utólag megérte volna a múlton rágódni és kidobni 3 évet csak azért, mert ő korábban félrelépett.

Egyetértek azokkal, akik szerint, már csak összeragasztani lehet a széthullott bizalmat, de már akkor sem lesz semmi ugyanaz. Tény, nem lesz ugyanolyan, de szerintem nem is feltétlenül kell, hogy szarabb legyen vagy vége legyen. Jó, lehet, hogy én vagyok a kivétel, aminek örülök is, hiszen már a 6. házassággal töltött évünket töltjük. (Kíméljetek meg a viccektől, hogy majd a 7. év után lesz para!)

Biztos, hogy mindenki máshogy gondolja és mindenkinek meg is van a joga ehhez. Sokszor cikkeztek már arról is, hogy vajon jár-e második esély vagy sem, bár itt most nem erről van legfőképpen szó, de kvázi ugyanúgy megosztja az embereket ez a kérdés is.

Gyárthatunk persze teóriákat. Az én barátaim is azt mondták, hogy ha egyszer megtette, akkor megint megfogja. Igen ám, de önként jött oda hozzám és mondta el, még bőven az esküvőnk előtt, hogy mi történt, ami -bár elsőre sokkolt nyilván - jól esett. Ha pedig minden egyes napomat úgy éltem volna, hogy "jajj, ha egyszer megtette, megint megfogja" akkor nem lett volna életem, becsavarodtam volna és sok időbe telt volna, amíg képessé váltam volna egy új kapcsolatra.

Én inkább összeszedtem az esküvőnk előtti 3 év tapasztalatait. Azt, hogy mennyi örömöt és boldog pillanatot megéltünk együtt, hogy mennyi mindent tettünk meg egymásért, hogy mennyire szeretem őt és ki vagyok én, hogy az utolsó követ vessem rá? Nem azért nem dobtam ki és szakítottam vele, mert kapcsolatfüggő lennék, hanem szimplán azért, mert a józan eszemre hallgattam és most - összesen már 9 év - együttélés után tudom, hogy jól döntöttem.

Matthew30 2021.05.18. 12:40:14

Csatlakozom a "nincs bocsánat sem új esély" táborához. Lehet jellembeli "hiba", de én nem vagyok képes újra megbízni valakiben, aki eljátszotta a bizalmát. Egy élete volt, vége, game over.

PennyUS 2021.05.18. 12:40:15

@fö: Mi van akkor ha "szünetet" tartatok a kapcsolatban? Nem megcsalás, nem félrelépés miatt, csak "szünetet" tartatok. Az is olyan szintű bizalomvesztés, amit már nem lehet összeragasztani? Vagy nem éri meg, mert nem lesz ugyanaz?

Örömhernyó 2021.05.18. 13:52:27

Én elég nagy pinabubus voltam régebben, de soha nem akartam senkit megcsalni. Sok partnerem volt, de mindig nyílt lapokkal játszottam, ha váltottam is partnert, akkor az előzővel előtte szakítottam, vagy ő szakított vele. Egyszer jártam vissza egy exemhez szexért, de erről az új partnerem is tudott, hiába csak szexkapcsolat volt, én mindig elmondtam mindenkinek mi a helyzet. Biztos sokkal több szexet összehozhattam volna, ha alakoskodok, de nekem ez nem ment, én ha szexéhes voltam, akkor az még őszintébbé tett.

Engem csaltak meg többször is, de onnantól nekem vége volt azoknak a kapcsolatoknak. Aki egyszer hagyja magát hülyének nézni, azt mindig hülyének fogják nézni.

Szeretenyelv és más csacsiságok... Amikor valaki a legősibb, világirodalomban ezerszer megénekelt árulást követi el ellened, akkor nincs bocsánat.

szeme közé, laposan! 2021.05.18. 13:52:28

Hogy kell azt érteni, hogy "CSAK szex volt, vagy még valami más is"? Mi lehet még kizáróbb ok annál, ha a párunk félrekúrt? Leült vele kávézni? Elment vele moziba? Megkérdezte, mi újság otthon? Vagy én értem rosszul, hogy az író mit ért megcsalás alatt?

232323 2021.05.18. 14:06:40

haha.

lfszt , mama!

para_noir 2021.05.18. 16:40:42

Hahaha, jó vicc, a megcsalás alapból szakító ok, de ha a közelgő esküvő előtt történik, akkor gigantikus fajankónak kell lenni ahhoz, hogy az ember megbocsásson. Húszévnyi együttlét után egy laposodó kapcsolat mellett akár, talán-talán érthető és kimagyarázható, de egy induló kapcsolatnál teljesen off.

para_noir 2021.05.18. 16:40:55

@KMMelinda36: "de önként jött oda hozzám és mondta el, még bőven az esküvőnk előtt, hogy mi történt, ami -bár elsőre sokkolt nyilván - jól esett" - a végén tán még meg is köszönted párás szemmel. Ne haragudj, jó nagy hülye vagy, remélem nem vársz sokat, meg nem is nagyon firtatod, hogy a férjed mit csinál szabadidejében :)

Andy73 2021.05.18. 16:41:00

"Szóval, rossz-e a házasság előtti megcsalás?" Igen, rossz. Nem hinném, hogy van, aki másképp gondolja, hacsak nem érdekházasságról vagy eleve nyitott kapcsolatról van szó, ahol az esküvő puszta formalitás.

aefzuj 2021.05.18. 16:41:04

LOL. Életvezetési tanácsok felszarvazott emberektől? Ráadásul párkapcsolati? Megint csak LOL.

Jó, mondjuk kellenek ilyen önbecsülés nélküli lúzerek is, különben kiket csalnának meg? Tény és való, hogy a félrekúráshoz/szeretőtartáshoz kell egy megbocsátó, stabil hülye pár is. Anélkül csak szingli faszkörhinta lenne az egész. :-)

ben2 2021.05.18. 18:59:27

Eleve nonszensz házasságra lépni egy olyannal, aki megcsalt.
A megcsalás nem véletlen vagy pillanatnyi megingás eredménye, hanem egy döntés. Ahogy a házasság is az és mindkettőnek következményei vannak.
Amikor megcsalt, tisztában volt vele, hogy a stabil kapcsolatot kockáztatja, ennek ellenére belement.
Innentől vége a sztorinak.
Ez nem erkölcsi dilemma, ez józan ész kérdése. A megcsaló fél vagy semmibe veszi a partnerét vagy a megcsalás az aktuális kapcsolat működésképtelenségének tünete.
Ezt természetesen nehéz belátni és még nehezebb érzelmileg feldolgozni. A legnehezebb az egészben, hogy a házasságot sokan mint egyfajta előrelépést fogják fel az élethelyzetükben és úgy érzik, hogy túl sokat invesztáltak már a kapcsolatba, hogy egy "apró megbotláson" elbukjon az egész.
Ráadásul a társadalmi elvárások is az egyént a párkapcsolat felé tolják, hogy legyen "rendezett" a magánélete valaki mellett.
A nagy ellenszél dacára ilyenkor jobb elfogadni a valóságot és még idejében leírni a kapcsolatba fektetett energiát (gyakran pénzt is) veszteségként, mert a veszteség mindenképpen garantált, azt már csak minimalizálni lehet.

arandanos 2021.05.19. 08:17:30

@szeme közé, laposan!: "Mi lehet még kizáróbb ok annál, ha a párunk félrekúrt?"
Érzelmek. Törődés. Amiből a másiknak több jutott, mint neked, holott te vagy a párja/szerelme/jövendőbelije etc.

Rubasov et. 2021.05.19. 11:29:57

@para_noir:

Melinda hozzászólásában nincs semmi meglepő. Abban biztos lehetsz, hogy a férje minimum 2, de inkább 3 kategóriával jobb férfi, mind a társadalmi státuszt, mind pedig a külső adottságok terén mint amilyen nőbem Melinda azon a bizonyos 10-es skálán. Ennek tükrében Melinda reakciójában nincs semmi meglepő. Aki randizgatott már életében hosszabb-rövidebb ideig az pontosan tudja, hogy egy nő inkább lesz az utolsó kapcarongya, de legjobb esetben is a kényelmi állandója egy magas szintű férfinak, mint az egyetlen tubarózsája egy szintben hosszá passzoló (szintkülönbség max. 1) férfinak.
Az ilyen házasságok 3 feltételre épülnek:

1. A férj nemzzen lehetőleg minél több gyermeket a nőnek

2. Biztosítsa neki és a gyerekeknek a megfelelő életszínvonalat

3. Ne hagyja el őt.

Cserébe a nő tudomásul veszi a "kihágásokat" és nem tesz fel provokatív kérdéseket, mint például : Na milyen volt a jachtozás Horvátban?

Hidd el Melinda tisztában van azzal, hogy akad halacska a horogra, de amíg a fentebb vázolt 3 feltétel teljesül addig nincs kérdés.
Lásd még a témában: Borkai-házaspár, Clinton-házaspár stb.

Billy Hill 2021.05.19. 17:36:15

@body_andras: "a poszt azoknak szól akik kapcsolatfüggők" - Na hát ez az! Egy-két év egyedüllétet mindenkinek felírnék receptre, aki egyik kapcsolatból a másikba vándorolt egész életében. (Mondjuk egyre kevesebb ilyen ember van/lesz.) Teljesen megváltoztatja az életszemléletet.

Gukker 2021.05.19. 17:36:28

@Rubasov et.: Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy a férfiak és a nők teljesen másképp élik meg a szexet, a szexualitást. Ha egy férfi megy félre, az teljesen mást jelent, mint ha egy nő. A férfiak simán szexelnek bármiféle érzelmi kötődés nélkül, a nőkre ez nagyon-nagyon ritkán jellemző.
De hát erről regényeket lehetne írni. Ja, írtak is egy párat.
Legújabb kedvencem a témában (angolul tudóknak):
youtu.be/cmaY5YUugHM?t=2269
Érdemes nézegetni a csatornájukat.

szeme közé, laposan! 2021.05.25. 22:05:00

@arandanos: melyik másiknak jutott több? Aki megcsalt, vagy akit megcsaltak? Általában az csalja meg a másikat, aki "nem kap" elég törődést és érzelmeket. Ez nem jelenti azt, hogy a megcsaló fél ugyanezekből többet ad a másiknak. Sőt.
süti beállítások módosítása