7 lecke a Briliáns elmék Harvey Specterétől

2021. május 13. 10:38 - Life Advisor

brilians_elmek.jpgLáttad már a Briliáns elméket? Aki látott pár részt ebből a lenyűgöző és érdekes amerikai tévésorozatból, biztos megszállottja Harvey Specter karakterének. Elbűvölő személyisége, szellemes szemlélete és rettenthetetlen hozzáállása nagy hatással van a közönségre. Ha létezik olyan kitalált karakter, akit az emberek szeretnének megszemélyesíteni, az Harvey Specter lenne. A Briliáns elmék elismert sorozat, amely az IMDb-n 8,5 csillagot szerzett. A siker többek között Harvey Specter karakterének köszönhető. Íme 7 tanulság, amelyet mi is megtanulhatunk tőle.

 

1. Minden a megjelenéssel kezdődik

Lehet, hogy ez nem lesz túl népszerű dolog, de az öltözködésnek sok köze van a sikerhez. Az öltözködés meghatározza a bizalmat és a győzelem iránti elkötelezettségünket. Harvey minden alkalommal a legkiválóbb szabású öltönyben látható. Innen ered egyébként a sorozat eredeti angol címe : Suits. Emellett pedig kiváló emberismerettel rendelkezik a tökéletes első benyomás kialakításához. 

Az, hogy hogyan jelensz meg és hogyan viselkedsz mások előtt, kritikus fontosságú. Harvey tehát azt tanítja nekünk, hogy a tökéletes öltözködés az emberekkel való találkozás során nem kevesebb, mint egy siker mantra. Ezért mindig legyen a legjobb ruhád készen arra, hogy megkönnyítse a sikerre való törekvésed, különben az első benyomás az utolsó is lesz.

2. Nincs olyan, hogy "túl kicsi" részlet

A Briliáns elmék minden epizódjában van egy nagyon gyakori dolog, mégpedig, hogy Harvey mindig egy lépéssel megelőzi a versenytársait, ugyanis nem szeret semmilyen részletet sem figyelmen kívül hagyni. Arra inspirál minket, hogy ne legyünk önelégültek. Természetesen szeret pompázni és a hiúsága sem utolsó, de ez nem teszi őt tudatlanná. Minden részletre és új tényre figyel és megvizsgál minden egyes szempontot. Hisz abban, hogy informált legyen az őt kicsinálni próbáló emberek csínját-bínját illetően. Ezért nem szabad, hogy az életben "mindent tudok" hozzáállással éljünk. Ha sikeres akarsz lenni, akkor tudatosnak és ébernek kell lenned.

3. A kockázatok fontosak

A műsor egyik híres párbeszédében Harvey azt mondja : 

"Ez a különbség kettőnk között, te kicsit akarsz veszíteni, én meg nagyot akarok nyerni."

Mindez egy nagyon komoly életlecke. A lényege, hogy addig nem növelheted a győzelmed, amíg nem minimalizálod a veszteségeket. A siker nem egy ötlettel kezdődik. A sikerre való törekvés akkor kezdődik, amikor úgy döntesz, hogy kockáztatsz egy ötlettel. Harvey kockázatvállalási képessége határozza meg győztes hozzáállását. Harvey tudja, hogyan kell megnyerni a megnyerhetetlent, mert átírja a szabályokat. 

4. Válsághelyzetben higgadtnak maradni nyerő stratégia

Bőséges önbizalma van minden kihívással szemben. Ezenkívül mindig van egy B terve és minden sebezhetőségre jól felkészül. Bájosan tartja távol a stressz minden okát. Az emberek gyakran hajlamosak idegesek lenni olyan helyzetekben, amelyek tesztelik a jellemüket. Ebből az idegességből megnyomorítják saját képességeiket és lehetőségeiket.

Harvey Specter azonban pont azt tanítja, hogy legyünk higgadtak és mosolyogjunk, bármennyire is nehéz is. Kezdd el te is felfedezni önmagad és az erősségeid és alakíts ki olyan temperamentumot, mint ő. Harvey megmutatja, hogyan lehet fenntartani a pénz és a mentális egészség közötti tökéletes kapcsolatot. 

5. Az álmok cselekvést követelnek

Természetesen vannak álmaid, de vannak céljaid is? Vagy arra törekszel, hogy az álmaid célokká alakítsd? Harvey azt mondja : 

"Nekem céljaim vannak, nem álmaim."

 Harvey meggyőződése a célokban és a célkitűzésekben rejlik és ezt teszi őt sikeressé. A benne lévő ügyvéd példaértékű és az is, hogy miként helyezi előtérbe az ambícióit.

6. Nyerd meg a csatát, mielőtt elkezdődne

Harvey tudja, hogyan kell nyerni egy győzelem nélküli helyzetben és ez ritka tulajdonság. Azok az emberek, akik látták már a Briliáns elméket tudják, hogy Harvey pereinek nagy részét a bíróságra kerülés előtt szereti rendezni. Hisz abban, hogy megnyeri a csatát, még mielőtt a csatatérre kerülne. Nyilvánvaló, hogy így sok időt és energiát takarít meg. Tehát mindenki, aki rajong a halogatásért ez ez jó lecke. A siker és az elismerés elérése érdekében időben kell cselekedned és kiküszöbölnöd a problémákat. Ha úgy csinálod, mint Harvey, akkor barátoddá teheted a győzelmet. Az idő és az erőforrások hatékony kezelése kulcsfontosságú a siker szempontjából.

7. A problémák kijavítása sokkal jobb, mint a panaszkodás

Ha valamin dolgozol, akkor az a feladatod, hogy befejezd a munkád. Nem zökkenthetnek ki a feladat végrehajtása során felmerülő problémák. Önként vállalkoztál erre a feladatra, mert képes vagy rá. Másoknak nincs idejük meghallgatni a panaszkodásod és neked sincs időd panaszkodni. 

Sokan folyamatosan várnak a csodára, hogy helyrehozzák a dolgokat. Ezalatt elpazarolják az idejüket, míg mások átveszik a vezetést. De meg kell küzdened magaddal és megoldanod a saját problémáid. Ha úgyis egyedül fogod élvezni az eredmény eléréséért járó elismerést, miért nem oldod meg egyedül a problémákat?

Összefoglalásként, először is kezdd el nézni a Briliáns elméket, ha még nem tetted volna meg. Ha ez megvan, akkor késztetést érzel majd arra, hogy tanulj Harvey ravasz és pozitív karakterétől. Ezenkívül, ha esetlegesen törekvő ügyvéd vagy, Harvey tökéletes példakép lehet számodra. Megdöbbentő a varázsa, amellyel kifejezi az élet és a siker megtanulását. Lehet, hogy csak egy kitalált karakterről beszélünk, de van mit tanulnunk tőle. Az élet megélése Harvey Specter módra a siker útja. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása