3 dolog, amit self-made milliomosok nem csinálnak a pénzükkel

2021. május 07. 09:51 - Life Advisor

self-made_milliomos.jpgThomas J. Stanley a "Milliomos agy" című könyvének írása közben különböző kutatásokat végzett és valami szokatlan dolgot talált. Több, mint 500 milliomost kérdezett meg a szokásaikról. Közülük sokan azt mondták neki, hogy ellentétben azzal, amit sokan gondolnak, nem pazarló életet élnek, sőt inkább takarékoskodnak. Ahelyett, hogy luxuscikkekre költenék a pénzüket, inkább befektetéseket keresnek, amelyek folyamatosan növelik a vagyonukat. A szerző azt is megállapította, hogy a milliomosok többsége nem örökölte a vagyonát, ugyanis a megkérdezettek 80%-ka saját maga teremtette meg azt. Thomas J. Stanley könyvében leírja, hogy milyen szokásokat kerülnek el a self-made milliomosok.

1. Nincs tele a pénztárcájuk exkluzív hitelkártyákkal

Több milliomossal kapcsolatban is eszünkbe jut, hogy bizonyára számtalan luxuscikket vásárolnak és bejárják a világot. Teszik mindezt hitelkártyával. Az író kutatásai azonban teljesen mást mutatnak. A legtöbb self-made milliomos nem rendelkezik például American Express Platinum hitelkártyával. Ez nem azt jelenti, hogy a milliomosok nem használnak hitelkártyát. A megkérdezettek 59%-ka kedvező konstrukciójú Visa kártyát használ, 56%-uk pedig MasterCard kártyával rendelkezik. Ezek különböző kedvezményeket és előnyöket kínálnak és lényegesen olcsóbbak, mint a rangos Amex kártyák. 

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a hitelkártyával történő fizetés előnyeit csak akkor szabad használni, ha havonta ki tudjuk egyenlíteni a számlát, különben az adósságok felhalmozódnak.

2. Nem adnak a gyerekeiknek luxus ajándékokat és nem finanszírozzák a felnőtt életüket

Stanley kutatása szerint a milliomosok mindig hajlandók pénzt költeni gyermekeik és unokáik oktatására. De azt is tudják, hol kell meghúzni a határt. Tisztában vannak azzal, hogy azok a szülők, akik pénzügyi segítséget nyújtanak felnőtt gyerekeiknek, lényegesen alacsonyabb vagyonnal rendelkeznek, mint azon szülők gyerekei, akik pénzügyileg függetlenek.

Ugyanez vonatkozik a drága ajándékokra is. A Stanley által megkérdezett milliomosok mintegy 60%-ka azt mondta, hogy segítettek gyerekeiknek házat vásárolni, ugyanakkor azt is hozzátették, hogy ezenkívül semmit nem adnak a gyerekeiknek. 

3. Nem töltik minden idejüket a részvényekbe történő befektetésekkel

Igaz, hogy a részvények birtoklása sok milliomos vagyoni stratégiájának szerves része. Stanley kutatása szerint 95%-uk saját részvényekkel rendelkezik. Ezek a befektetések azonban nem a mindennapi életük része. A megkérdezett milliomosok 42 százaléka az interjút megelőző évben nem kereskedett résztényportfóliójával. 

Mivel a milliomosok inkább hajlamosak hosszú távú befektetésekre, amelyeket sok éven át tartanak. Ez azt jelenti, hogy nem kell nekik hetente vagy havonta órákat tölteniük befektéseik kezelésével. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

13 komment
süti beállítások módosítása