10 ok, amiért a párod a hátad mögött az exével beszél

2021. április 27. 07:30 - Life Advisor

ex_beszed.jpgSokak számára furcsa sőt, egyenesen elfogadhatatlan probléma lehet, ha a párunk továbbra is kapcsolatban van az exével. Ezzel tehát nem vagyunk egyedül, de sokak számára ez emészthetetlen helyzet. Fontos kiemelni, hogy a tény, hogy az párod még mindig beszél az exével nem a te hibád és nincs veled semmi baj. Valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy vajon miért tartja fent még a kapcsolatot az exével a párod. Válaszokat akarsz, miközben tartasz attól, hogy ezzel esetlegesen az egész kapcsolatot felrobbanthatod. Lehet, hogy dinamizálni kellene a kapcsolatot? Lehetséges. Mielőtt azonban ezt megtennéd, szánj néhány percet arra, hogy elolvasd ez a 10 okot, ami miatt a párod még mindig beszélhet az exével.

1. Nincs túl rajta

Azért került ez az első helyre, mert őszintén szólva ez a leggyakoribb. Mindez képes porig égetni a kapcsolatotokat. Ha a párod a hátad mögött beszél az exével, akkor azt komolyan kell venned. Nem arra akarlak buzdítani, hogy féltékeny idióta legyél, de vedd figyelembe, hogy esetlegesen vékony jégen jártok. 

Különösen igaz ez akkor, ha hosszú és intenzív kapcsolata volt az exével, akkor neki hatalma van arra, hogy visszacsábítsa magához és szabotálja a kapcsolatotokat. Ha pedig nincs túl rajta a párod, akkor a kapcsolatotok hamar veszélyzónába kerülhet. 

2. Többet gondol az exére, mint rád

Még akkor is, ha már nem szerelmes belé, biztos, hogy van valami oka annak, hogy beszél az exével. Ez az ok, pedig nem az, hogy "csak azért, hogy továbbra is kedves legyek vele", bár van egy kivétel, amelyről később még szó lesz. 

Egy normális kapcsolatban mindkét fél arra ösztönzi a másikat, hogy jobbá váljon és fejlődjön. Ha viszont többet gondol az exére, mint rád, akkor probléma van. Akkor is, ha nem akar összejönni vele újra, de inkább vele beszélne, mint veled, akkor nem biztos, hogy lesz időtök megoldani a kapcsolatotokban felmerülő gondokat.

3. Te vagy a tartalék

Senki sem akar tartalék lenni, de megtörténhet. Ha pedig a párod az exével beszélhet, akkor nagy esély van arra, hogy te vagy a tartalék. 

A valóságban mindez úgy zajlik, hogy ilyen vagy olyan okból a párod nagyobb értékűnek tekinti az exét, te pedig egy tartalékos "játékos" vagy, aki jelenleg még ok egészen addig, amíg nem talál jobbat. Erre különösen érdemes figyelned, ha a párkapcsolatotok még kezdeti szakaszban van.

4. Az exe vissza akarja őt kapni

Lehetséges, hogy az exed telefonhívásokkal, sms-kel, közösségi média üzenetekkel tesz lépéseket azért, hogy ismét visszakapja a párod. 

Ha elég időt töltöttek együtt, akkor a volt párja elég jól ismeri azokat a tippeket és trükköket, hogyan lehet az érzelmeit befolyásolni és visszaültetni a párod a romantikus körhintára. 

Köntörfalazás nélkül mondom, ez elég nehéz helyzet. Ha megtiltod neki, hogy beszéljen vele, akkor te vagy a bizonytalan és féltékeny társ, de ha figyelmen kívül hagyod ezt az egészet, akkor a következő dolog lehet az lesz, hogy a párod ismét az exe karjai között van.

5. A kapcsolatotok egy hajszálon függ

Ha a párod az exeddel beszélhet, akkor valószínűleg valami nincs rendben a kapcsolatotokban. Bármilyen problémáról is legyen szó, meg kell próbálnod kezelni őket a lehető leghamarabb. 

Fontold meg a párkapcsolati terapeuta felkeresését, ha óriási káosz van és próbáljatok meg a lehető legnyíltabban kommunikálni az egymással szemben álló kérdésekről. 

6. Megcsalni készül téged (vagy már meg is tette)

Ez a legrosszabb eset és tudom, hogy senki nem szeretne ezzel a helyzettel szembesülni. De szembe kell nézned azzal a lehetőséggel, hogy a párod már megcsalt vagy hamarosan meg fog csalni. Rossz, undorító, szörnyű, de lehetséges.

Szóval honnan tudhatod anélkül, hogy egyenesen megvádolnád? Biztosan nem lehet tudni, mármint anélkül, hogy bizonyítékot találnál vagy beismerné neked. De az egyik jel lehet az, hogy soha nincs ideje rád. 

Nem feltétlen kell azonban túl elfoglaltnak lennie, lehet hogy csak világossá teszi többször is, hogy legszívesesebben máshol lenne. Az is felmerülhet és manapság elég zavaró lehet, hogy bár fizikailag együtt vagytok, de az gondolatai teljesen máshol vannak, valaki mással.

7. Teszteli, hogy "felmelegíthető-e a káposzta"

Ez a pont kapcsolódik kicsit a fentiekhez. Lehet, hogy a párod nem csalt meg és lehet, hogy (tudatosan) nem is gondol a megcsalásra, csak tesztel. 

Tudod, mint amikor elmész úszni és beledugod a lábujjad a vízbe, hogy ellenőrizd, milyen a víz. Pontosan ugyanezt csinálja, de az exével. A párod egy részének hiányzik az exe és meg akarja nézni, milyen érzés újra beszélni vele. Persze azt nem akarja, hogy te tudd, hogy az exe visszatért a gondolataiba, ezért titkolózik.

8. Veled akarja féltékennyé tenni az exét

Megalázó, béna és 100% tömör marhaság. Megeshet, hogy a párod téged akar használni arra, hogy féltékennyé tegye az exét és megmutassa neki, hogy mit veszített. Próbál téged rávenni arra, hogy úgy ugrálj, ahogy ő fütyül, hiszen te gyakorlatilag  csak egy eszköz vagy számára. 

Ez egy mérgező elme játéka és egy teljesen beteg stratégia. Soha ne állj szóba egy kapcsolati terroristával!

9. El akar kerülni egy katasztrófát

Itt van két kivétel, amit korábban említettem. 

Az első az, hogy a párod próbál elkerülni egy katasztrófát és megpróbálja teljesen lezárni az előző kapcsolatát az exével, mert készen áll egy teljesen új kapcsolatra. 

Lehet, hogy instabil és mérgező kapcsolatban volt, amelyben ő volt az áldozat és lépéseket tesz azért, hogy helyrehozza az életét. 

10. Valóban "csak barátok"

Ez a lehető legjobb és ez a második kivétel. Lehetséges, hogy a párod barátként tekint az exére. Beszél vele, mert különleges időt töltöttek együtt és vagy nem képes vagy nem akarja teljesen kivonni őt az életéből. 

A kérdés viszont továbbra is fennáll : kell ettől tartanod?

Az egyetlen jó válaszom erre, hogy valószínűleg a kapcsolatokból hiányzik az az érzelmi intimitás, kommunikáció vagy a kapcsolat bizonyos formája. Nem arról van tehát szó, hogy meg akar csalni vagy még mindig vannak érzései az exével kapcsolatban. 

Csak annyi, hogy még mindig szeret vele beszélni és nem igazán akarja, hogy tudj erről, valószínűleg azért, mert ha rávilágítana, hogy szerinte milyen problémák vannak a kapcsolatotokban, akkor te éreznéd magad rosszul. 

Próbáld meg okosan szemlélni ezt a helyzetet. Persze, aki még mindig az őskorban él és ellenzi a férfi-nő barátságot, annak esélytelen lesz ezt építőjellegű "pozitív" jelként értelmezni és ebből fejlődni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

25 komment
süti beállítások módosítása