10 ok, amiért a párod a hátad mögött az exével beszél

2021. április 27. 07:30 - Life Advisor

ex_beszed.jpgSokak számára furcsa sőt, egyenesen elfogadhatatlan probléma lehet, ha a párunk továbbra is kapcsolatban van az exével. Ezzel tehát nem vagyunk egyedül, de sokak számára ez emészthetetlen helyzet. Fontos kiemelni, hogy a tény, hogy az párod még mindig beszél az exével nem a te hibád és nincs veled semmi baj. Valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy vajon miért tartja fent még a kapcsolatot az exével a párod. Válaszokat akarsz, miközben tartasz attól, hogy ezzel esetlegesen az egész kapcsolatot felrobbanthatod. Lehet, hogy dinamizálni kellene a kapcsolatot? Lehetséges. Mielőtt azonban ezt megtennéd, szánj néhány percet arra, hogy elolvasd ez a 10 okot, ami miatt a párod még mindig beszélhet az exével.

1. Nincs túl rajta

Azért került ez az első helyre, mert őszintén szólva ez a leggyakoribb. Mindez képes porig égetni a kapcsolatotokat. Ha a párod a hátad mögött beszél az exével, akkor azt komolyan kell venned. Nem arra akarlak buzdítani, hogy féltékeny idióta legyél, de vedd figyelembe, hogy esetlegesen vékony jégen jártok. 

Különösen igaz ez akkor, ha hosszú és intenzív kapcsolata volt az exével, akkor neki hatalma van arra, hogy visszacsábítsa magához és szabotálja a kapcsolatotokat. Ha pedig nincs túl rajta a párod, akkor a kapcsolatotok hamar veszélyzónába kerülhet. 

2. Többet gondol az exére, mint rád

Még akkor is, ha már nem szerelmes belé, biztos, hogy van valami oka annak, hogy beszél az exével. Ez az ok, pedig nem az, hogy "csak azért, hogy továbbra is kedves legyek vele", bár van egy kivétel, amelyről később még szó lesz. 

Egy normális kapcsolatban mindkét fél arra ösztönzi a másikat, hogy jobbá váljon és fejlődjön. Ha viszont többet gondol az exére, mint rád, akkor probléma van. Akkor is, ha nem akar összejönni vele újra, de inkább vele beszélne, mint veled, akkor nem biztos, hogy lesz időtök megoldani a kapcsolatotokban felmerülő gondokat.

3. Te vagy a tartalék

Senki sem akar tartalék lenni, de megtörténhet. Ha pedig a párod az exével beszélhet, akkor nagy esély van arra, hogy te vagy a tartalék. 

A valóságban mindez úgy zajlik, hogy ilyen vagy olyan okból a párod nagyobb értékűnek tekinti az exét, te pedig egy tartalékos "játékos" vagy, aki jelenleg még ok egészen addig, amíg nem talál jobbat. Erre különösen érdemes figyelned, ha a párkapcsolatotok még kezdeti szakaszban van.

4. Az exe vissza akarja őt kapni

Lehetséges, hogy az exed telefonhívásokkal, sms-kel, közösségi média üzenetekkel tesz lépéseket azért, hogy ismét visszakapja a párod. 

Ha elég időt töltöttek együtt, akkor a volt párja elég jól ismeri azokat a tippeket és trükköket, hogyan lehet az érzelmeit befolyásolni és visszaültetni a párod a romantikus körhintára. 

Köntörfalazás nélkül mondom, ez elég nehéz helyzet. Ha megtiltod neki, hogy beszéljen vele, akkor te vagy a bizonytalan és féltékeny társ, de ha figyelmen kívül hagyod ezt az egészet, akkor a következő dolog lehet az lesz, hogy a párod ismét az exe karjai között van.

5. A kapcsolatotok egy hajszálon függ

Ha a párod az exeddel beszélhet, akkor valószínűleg valami nincs rendben a kapcsolatotokban. Bármilyen problémáról is legyen szó, meg kell próbálnod kezelni őket a lehető leghamarabb. 

Fontold meg a párkapcsolati terapeuta felkeresését, ha óriási káosz van és próbáljatok meg a lehető legnyíltabban kommunikálni az egymással szemben álló kérdésekről. 

6. Megcsalni készül téged (vagy már meg is tette)

Ez a legrosszabb eset és tudom, hogy senki nem szeretne ezzel a helyzettel szembesülni. De szembe kell nézned azzal a lehetőséggel, hogy a párod már megcsalt vagy hamarosan meg fog csalni. Rossz, undorító, szörnyű, de lehetséges.

Szóval honnan tudhatod anélkül, hogy egyenesen megvádolnád? Biztosan nem lehet tudni, mármint anélkül, hogy bizonyítékot találnál vagy beismerné neked. De az egyik jel lehet az, hogy soha nincs ideje rád. 

Nem feltétlen kell azonban túl elfoglaltnak lennie, lehet hogy csak világossá teszi többször is, hogy legszívesesebben máshol lenne. Az is felmerülhet és manapság elég zavaró lehet, hogy bár fizikailag együtt vagytok, de az gondolatai teljesen máshol vannak, valaki mással.

7. Teszteli, hogy "felmelegíthető-e a káposzta"

Ez a pont kapcsolódik kicsit a fentiekhez. Lehet, hogy a párod nem csalt meg és lehet, hogy (tudatosan) nem is gondol a megcsalásra, csak tesztel. 

Tudod, mint amikor elmész úszni és beledugod a lábujjad a vízbe, hogy ellenőrizd, milyen a víz. Pontosan ugyanezt csinálja, de az exével. A párod egy részének hiányzik az exe és meg akarja nézni, milyen érzés újra beszélni vele. Persze azt nem akarja, hogy te tudd, hogy az exe visszatért a gondolataiba, ezért titkolózik.

8. Veled akarja féltékennyé tenni az exét

Megalázó, béna és 100% tömör marhaság. Megeshet, hogy a párod téged akar használni arra, hogy féltékennyé tegye az exét és megmutassa neki, hogy mit veszített. Próbál téged rávenni arra, hogy úgy ugrálj, ahogy ő fütyül, hiszen te gyakorlatilag  csak egy eszköz vagy számára. 

Ez egy mérgező elme játéka és egy teljesen beteg stratégia. Soha ne állj szóba egy kapcsolati terroristával!

9. El akar kerülni egy katasztrófát

Itt van két kivétel, amit korábban említettem. 

Az első az, hogy a párod próbál elkerülni egy katasztrófát és megpróbálja teljesen lezárni az előző kapcsolatát az exével, mert készen áll egy teljesen új kapcsolatra. 

Lehet, hogy instabil és mérgező kapcsolatban volt, amelyben ő volt az áldozat és lépéseket tesz azért, hogy helyrehozza az életét. 

10. Valóban "csak barátok"

Ez a lehető legjobb és ez a második kivétel. Lehetséges, hogy a párod barátként tekint az exére. Beszél vele, mert különleges időt töltöttek együtt és vagy nem képes vagy nem akarja teljesen kivonni őt az életéből. 

A kérdés viszont továbbra is fennáll : kell ettől tartanod?

Az egyetlen jó válaszom erre, hogy valószínűleg a kapcsolatokból hiányzik az az érzelmi intimitás, kommunikáció vagy a kapcsolat bizonyos formája. Nem arról van tehát szó, hogy meg akar csalni vagy még mindig vannak érzései az exével kapcsolatban. 

Csak annyi, hogy még mindig szeret vele beszélni és nem igazán akarja, hogy tudj erről, valószínűleg azért, mert ha rávilágítana, hogy szerinte milyen problémák vannak a kapcsolatotokban, akkor te éreznéd magad rosszul. 

Próbáld meg okosan szemlélni ezt a helyzetet. Persze, aki még mindig az őskorban él és ellenzi a férfi-nő barátságot, annak esélytelen lesz ezt építőjellegű "pozitív" jelként értelmezni és ebből fejlődni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

25 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeadvisor.hu/api/trackback/id/tr9416513262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.04.27. 08:36:32

Én nem tiltakoznék...

Megj: ha valaki nyíg, hogy azért keveri a figyelemkeltő egohisztit, hogy figyelj rám telefont nyomkodok, mert gyájj nem figyelsz rám eléggé, akkor kezdő lépésnek talán együtt kéne működni, mert lehet az ilyennel azért nem foglalkozik a palija, mert rohadtul érdemtelenül és eredménytelenül reménytelen és fárasztó.

De úgy gondolom, hogy aki valóban igényli a törődést, az oda fogja szolgáltatni teljesen a telefonját a faszijának.

De attól is függ kik kerülnek össze, de én biztos vagyok benne, hogy vannak akik között megvan a harmónia, mert adott a nyitott telefon és az, hogy nem alakul terrorrá a helyzet. Erre azt mondanák hogy már maga az terror, de ez szerintem csak egy agymosó duma.

Ha pasi lennék biztos nem szórakoznék hisztis picsákkal, akik kikérik maguknak, hogy szórakozhassanak mások lelki nyugalmával a saját lelki nyugalmukkal takarózva, miközben még emocionális elvárásaik is lennének a másiktól erkölcsi önsajnáltatást nyomva, mert ez az igazi terror, nem a telefon témája.

horrorpornó bábszínház 2021.04.28. 07:49:02

Mi ez a faszsággyűjtemény már megint?
Ez nem egy life advisor, hanem egy közröhej.

B+, kb. az összes excsajommal beszélek a mai napig (a legelsőkkel azért nem, mert nemhogy mobil meg internet nem volt, de hagyományos telefon sem, a levélben való kapcsolattartás meg egy idő után elfáradt, de volt, akivel vagy 25 év után találkoztunk egy koncerten 2-3 éve, órákig beszélgettünk, számot cseréltünk, és azóta is dumálunk néha), mert ha együtt vagy valakivel évekig, az elég jelentős kapocs, és nem haraggal váltok el, miért ne beszélnétek?
Szerencsére olyan csajaim voltak, akiket ez nem zavart, többen meg is ismerték egymást, és bár már egyikkel sem vagyunk együtt, barátnők lettek (és remélem, nem együtt tervelik éppen, hogy hogyan kéne velem végezni :-).
És nekem is van több olyan haverom is, akit úgy ismertem meg, hogy valamelyik csajomnak az expasija volt. Horribile dictu, többel még kajálni is összejártunk évente többször, ki-ki az új párjával, vacsora valamelyikünk lakásán. Mivel jó arcok, egyáltalán nem bántam, hogy megismertem őket. Az adott csajnak meg ők a múltja részei, ahogy az én volt csajaim az enyéméi.
Amikor vége volt, és új kapcsolatot kezdtem, akkor már egyik régitől sem akartam semmit, legalábbis szexuálisan, de attól még jóban maradtunk, segítünk egymásnak, amiben tudunk, számíthatok rájuk, és ők is rám.

A telefonomon semmiféle lezárókód nincs, úgyhogy az aktuális csajom bármikor belenézhet, ha akar, nem teszek olyat, amit titkolni akarnék előtte.

Almandin 2021.04.28. 07:49:04

@: Ha szerinted az az egészséges kapcsolat, hogy valakinek nincsen privát szférája és a párja turkálhat a telefonjában, meg az egész levelezésében, akkor te nem vagy egészséges.

Örömhernyó 2021.04.28. 08:55:28

@Almandin: Fiatalon én is azt hittem, hogy a kapcsolat arról szól, hogy feladom magam és ő is feladja magát és egyesülük, ugyanaz érdekel minket, minden percünket együtt töltjük, egy rugóra jár az agyunk stb. Az első 3 barátnőmmel így éltem meg a szerelmet, mert fiatalok voltunk, esetleg egy szakra is jártunk egyetemen, nem volt nehéz közös témát találni, időt szakítani egymásra.
Akkor felcseszett, hogy a csajom tartotta a kapcsolatot az exével. Máig nem értem, hogy miért kell az exeknek beszélni. Én egyikkel se tartom a kapcsolatot.

Aztán idősödve beláttam, hogy ez így működik, az emberek nem tudják elengedni a másikat, mert még várnak valamit tőle. Ha nem jön össze az újabb kapcsolat, akkor lehet visszamenni a régihez. A nők különösen ilyenek, liánoznak (monkey branch-nek hívják ezt angolul), mindig több vasat tartanak a tűzbe, biztosra mennek, hogy sose esenek két szék között a padlóra. Szeretnek szárazbarátokból háremet építeni, az életben ez jól jön, bármi szívesség kelly mindig van pár ex, akiknek lehet szólni. Egy női ismerősöm így diplomázott (egy PhD hallgatóval összefeküdt, aki megírta neki a szakdolgozatát), így talált munkát (a szakmai gyakorlaton a mentorával összejött, majd az csinált neki helyet a cégnél), aztán így lépett előre a vállalati hierarchiában, hogy mindig tudta kihez kell "kedvesnek" lenni.
A nők sose engedik el teljesen az exeiket, ha azok benne vannak a kapcsolattartásban. Akit egyszer valaki televert ghecivel, az aztán élete végéig egy elég erős köteléket alakít ki vele.
Én nem ilyen vagyok, én egy exemmel se tartom a kapcsolatot, azzal se, aki akarná, mert tudom, hogy ez beteg dolog, a következő pasija idegbeteg lenne emiatt. Plusz nem akarok szárazbarát lenni. Jó, életemben kétszer visszamentem az aktuális exemhez szexért, de akkor azoknak nekik nem volt senkijük, meg nekem se.

JoeJackRopi 2021.04.28. 09:08:56

@horrorpornó bábszínház: Gratula! Szerintem kevés manapság az ilyen ember. Mármint, aki képes nem haraggal elválni az exétől....nagy az egónak a harca ilyenkor.

Beukto30 2021.04.28. 09:08:57

@Örömhernyó: Pontosan így érzek én is....nem tartom/tartottam a kapcsolatot egyik exemmel se. Hogy ez jó-e vagy rossz, hogy én jó vagyok-e vagy rossz, mindenki döntse el maga. Én bátran nézek a tükörbe.

Örömhernyó 2021.04.28. 09:10:11

@horrorpornó bábszínház: "Amikor vége volt, és új kapcsolatot kezdtem, akkor már egyik régitől sem akartam semmit, legalábbis szexuálisan, de attól még jóban maradtunk, segítünk egymásnak, amiben tudunk, számíthatok rájuk, és ők is rám."

Tehát magtartottak szárazbarátnak.
Nálam két exnél volt úgy, hogy visszamentem szexért. De én szárazbarátja nem leszek senkinek, pont mert láttam a környezetemben, hogy a szexmentes vágányra állított expasikat hogy sz0patják szét, használják ki a nők.

@Almandin: Ilyen kategorikusan ezt nem lehet kijelenteni, hogy az nem egészséges kapcsolat, ha valakinek nincs magánszférája.
Én például három barátnőmnél is nagyon jól tettem, hogy belenéztem a levelezésükbe, telefonjukba. Az egyiket a szülei irányították, nála nem is belenéztem a beszélgetéseikbe, hanem kénytelen voltam hallgatni a telefonon érkező utasításokat (naponta egy óra, mert egymás közt ingyen telefonáltak).

Egy másik csajnál konkrétan kiderítettem, hogy félredugott, aztán amikor szembesítetten, hogy tudok róla (azt nem mondtam, hogy honnan), akkor előjött azzal, hogy őt valójában megerőszakolta a pasi. Na akkor szakadt el a cérna: hónapokon át egy nyáron keresztül és utána is e-maileket váltva, közös jövőt tervezve? Ott esett le nekem, hogy a nők bármire képesek, hamisan megvádolni valakit nemi erőszakkal, az nekik semmi. Mert a félrekúrást azt nem szabad beismerni, megbánni csak azt bánják meg, ahogy nem voltak elég ügyesek az eltitkolásában, de nem magát a félredugást.

A harmadik esetben meg simán kiderült, hogy a csajom a barátnőivel kibeszélt, elég gusztustalan módon, mert velem anyagilag jól járhat, ha ügyesen keveri a kártyáit... Mintha egy másik személyisége lett volna, amikor a barátnőivel beszélt rólam a hátam mögött.
Ezen tapasztalatok előtt én is elhittem, hogy az emberekben meg lehet bízni, mert ilyen kis segítőkész jófiúnak neveltek.
Ilyen személyes tapasztalatok után nagyon tudok csodálkozni azokon, akik sose néztek bele a párjuk telefonjába és megbíznak benne.

frikazojd · http://kocs.ma 2021.04.28. 11:27:53

én pl. eladtam neki a régi monitorom, ezért beszéltem vele.

horrorpornó bábszínház 2021.04.28. 11:27:54

@Örömhernyó:
Száraz nélkül, simán csak barátnak.
Egyikhez sem mentem vissza soha szexért, ők sem hozzám, legalábbis nem jelezték, de hiába is tették volna.
Akkor sem, amikor egyikünknek sem volt épp kapcsolata. Tudod, épeszű ember a XX-XXI. században képes felfogni, hogy valami le lett zárva, és hogy hol vannak a határok.
Viszont akivel marha jókat tudtam addig beszélgetni, jól tudtunk együtt szórakozni stb., azzal miért ne találkoznék máskor is, hogy a kapcsolatnak ezt a részét folytassuk?
Mindegy, nem részletezem, a te érzelmi nyomorral teli lelkivilágodból nézve ez olyan, mintha egy papucsállatkának magyaráznám az atomfizikát.

Neked viszont a leírtak alapján elég szánalmas lelkivilágod lehet. Csak sajnálni lehet azokat a nőket, akikkel bármikor is dolgod volt, simán csak önkielégítési kellékeknek tartod őket. Igazából pont ugyanott vagy velük, mintha kivernéd magadnak, csak a jobb kezedet jobban szereted, mint bármelyik csajodat szeretted életedben.

Örömhernyó 2021.04.28. 12:08:51

@horrorpornó bábszínház: Aki sose nézett bele a párja telefonjában, e-mailjeibe, nem tudja mit művelt a háta mögött, az nagyon bátor, illetve nagyon buta ember. Javaslom az ilyennek, hogy vegyenek fel közösen hitelt, sőt vállaljon kezességet a nője hitelére, csináljon neki gyereket, legyen közös bankszámlájuk.
A házasságok fele válással végződik. És ez csak azokat a párokat jelenti, akik elég bátrak a kudarc beismeréséhez és vállalják a jogi hercehurcát. Hány olyan van, akik annak ellenére együtt maradnak, hogy nem működik a kapcsolat?

Örömhernyó 2021.04.28. 12:08:52

@horrorpornó bábszínház: Belefutottam pár kezelhetetlenül buta, kezeletlen elmebeteg, pénzéhes, számító ribibe életem során. És az a vicc, hogy ezek mind egyetemista, főiskolás lányok voltak vagy diplomásak. Nem azért, mert nálam ez lenne az ismerkedés feltétele, egyszerűen ilyen közegben mozogtam fiatalon.
Rengeteg normális nőt is megismertem, de érdekes módon őket szexpartnerkereső oldalon vagy alkalmi szexkapcsolatban. Teljesen normális, intelligens, együttműködő, sokszor férjezett nők.
Jelenleg is van párom, elég régóta monogám vagyok jelenleg.

Te lehet hogy csak barátnak tartod magad, de amit leírsz, az a szárazbarát definíciója. Nekem nem fáj, a te nyomorod. Te legalább előbb kaptál szexet aztán tettem szexmentes szárazbaráttá. A legtöbb férfi még szex előtt friend zone-olva lesz.

horrorpornó bábszínház 2021.04.28. 13:43:15

@Örömhernyó:
Vagy nem agyatlan, bizalmatlan segg, mint te.
Más magánkommunikációjába belenézni a létező legnagyobb tahóság, szóval elég jól elhelyezted magad a skálán.

"Belefutottam pár kezelhetetlenül buta, kezeletlen elmebeteg, pénzéhes, számító ribibe életem során."
Vagy így volt, vagy csak te nézel mindenkit annak, de nem is érdemelsz mást.
Egy érzelmileg a béka segge alatt lévő ostoba barom vagy.

Almandin 2021.04.28. 15:22:36

@Örömhernyó: Én a bátor kategóriába tartozom. Sose voltam naiv. Azt vallom, hogy értelmetlen féltékenykedni és kémkedni, mert aki el akar, az el is megy. Ezernyi oka lehet annak, ha elhagyják az embert. Nem kell illúzióvilágban élni. Engem még az se zavar, ha a másiknak van valakije titokban, mert ha nem derül ki, az nekem nem fáj. Hűséges ember, pláne férfiban sok év alatt nagyon ritka. Ha jó a kapcsolatunk, akkor a lezárultával, vagy öregkoromban jó szájízzel fogok visszaemlékezni rá még akkor is, ha nem csak én voltam neki abban az időben.
A pénzügyeimet pedig nem egyesíteném senkivel. Szeretni valakit az egy dolog, vakon megbízni egy másik dolog. Vakbizalmat nem adok senkinek, ezért nem tudnak kiforgatni a vagyonomból se.

Örömhernyó 2021.04.28. 17:19:57

@horrorpornó bábszínház: Az interneten nagy a szád. Tipikusan olyan kis mitugrász lehetsz, aki személyesen ilyet nem merne a szemembe mondani.
Neked ez miért jó? Miért fáj az neked, hogy én kiderítettem 2 barátnőről, hogy hazug, szemét emberek? Az egyik konkrétan nemi erőszakkal vádolta meg előttem a faszit, akivel félredugott, csak hogy magát mentse. Ez neked semmi? A harmadiknak nem belenéztem az üzeneteibe, hanem napi egy óran át hallgattam az anyja telefonos észosztását, utasításait, mert ott telefonált mellettem a csaj minden nap. Akaratlanul is tudtam mit beszélnek.

Én azt mondom, aki sose olvasott bele a párja üzenezeibe, az nem tudja kivel él. Elfogadom, hogy van aki így akar élni. Én is így éltem sokáig, aztán véletlenül fény derült dolgokra és sikerült kiölni belőlem az emberek iránti bizalmat. Lehet, hogy neked jobb a boldog tudatlanság. Én a nyílt lapokat szeretem, az élet megtanított, hogy hogy vegyem észre, ha baleknak néznek.

Szerinted ha a félredugó barátnőmről egy közös ismerőstől hallok, aki látta a faszival, az is elítélendő? Mert ugye az is magánszféra.

PennyUS 2021.04.28. 17:37:30

@Örömhernyó: +1 , elég csak megnézni a blogos profilját. 680 hozzászólás közül 679 mások leszólása és a tipikus "ki, ha nem én" stílus, valószínűleg most is egyedül él és kisebbségi komplexusban szenved vagy legalábbis erősen próbál kompenzálni valamit. Bár inkább IQ-ra kellene gyúrni.

Én azt mondom, aki sose olvasott bele a párja üzenezeibe, az nem tudja kivel él.

Ilyen ember, nem is nagyon létezik már, pláne ebben a mai világban, ahol a technológia eléggé eluralkodott. A korábbi és a mostani kapcsolatomban is arra törekedtem, hogy mindketten nyílt lapokkal játszunk...először nem jött össze, most pedig már 17 éve működik.

Matthew30 2021.04.28. 17:47:03

Amíg az exeddel beszélgetsz és tartod vele a kapcsolatot, addig az a kapcsolat nincs lezárva és kész. Ennyire rohadt egyszerű. Nem érdekes, hogy miért csinálod, ha még beszéltek, akkor legyél akár férfi, akár nő, ne kezdj még új kapcsolatba. Pont.

Én is inkább azon emberek táborát fogom erősíteni, illetve már erősítem is, akiket kiráz a hideg attól, ha a párjuk még mindig a volt párjukkal beszél. WTF??? Hagyjuk már....

Az üzenetek megnézésében pedig nincs semmi rossz, hacsak valakinek nincs faj a füle mögött, ugye?

Ja és "horrorpornó bábszínház" : A stílusod kibaszott alpári apukám és már nem először, szóval ha már a legnagyobb szívességet nem mered/tudod megtenni a világnak, akkor legalább csak erről az oldalról húzzál el örökre. Köszi!

Almandin 2021.04.28. 21:07:44

@PennyUS: Képzeld, én egyik párkapcsolatomban se kutakodtam a másik telefonjában. A táskájában sem, nem telepítettem kémprogramot a számítógépére, stb.
El kell fogadni, hogy nem egy szent a párunk. Aki a másik után kémkedik, megsérti annak privát szféráját. Ez a kontrolláló, uralkodó jellemekre jellemző, akiktől az épeszű ember menekül. Szerencsére nekem nem volt ilyen párom. Egyszer egy randin kimentem a mosdóba és amikor visszajöttem, észrevettem, hogy a férfi olvasgatja a mobilom üzeneteit. Nagyon rossz néven vettem, többek között ezért se lett vele kapcsolat.
Valójában sose tudhatjuk 100 százalékosan, hogy kivel élünk. A telefonos üzenetek nyilván elárulnak róla dolgokat, de a legtitkosabb gondolatait nem lehet megismerni. Normális ember nem is akarja. Lehetetlen teljesen megismerni bárkit is. Magunkat se lehet tökéletesen kiismerni, mert mindenkinek sok a tudat alatti, rejtett személyiségtartalma.
Én úgy látom, a párjuk után kémkedő emberek elsősorban önmagukban bizonytalanok, félnek a kapcsolat szétesésétől, azzal kompenzálnak, hogy hatalmat akarnak a másik felett. Természetesen főleg a féltékenység viszi bele őket a kémkedésbe, de mivel általában lebuknak vele, pont azt érik el, amitől rettegnek: a párjuk előbb-utóbb megelégeli a kontrollt és a féltékenykedést és lelép. Önmagát beteljesítő jóslat.
Másrészt, akik ennyire rendben valónak tartják a másik üzeneteinek olvasgatását, azt is ugyanolyan helyénvalónak tartanák, ha az ő telefonjukba túrna bele a párjuk? Gyanítom, nem. Ha igen, akkor olvasgassanak az énhatár pszichológiai fogalmáról.

Örömhernyó 2021.04.29. 08:12:09

Aki szeret felszarvazva lenni, úgy leélni egy életet, aki szeretne közös hitelt felvenni egy őt kihasználó emberrel, aki szeretné egy más által nemzett gyereket felnevelni, az nyugodtan bízzon meg a párjában vakon.
Én olyan helyzetben tudok eltekinteni a párom teljes megismerésétől, amikor csak szex van köztünk. Akkor annyira nem érdekel, milyen ember, bár akkor se mellékes teljesen. És érdekes módon pont szexpartnerekkel kapcsolatban tapasztaltam, hogy sokkal megbízhatóbbak, őszintébbek, mint azok a nők, akik párkapcsolatra utaznak, házasságot akarnak. Ugyanis a házasság elsősorban gazdasági, vagyoni közösség jellegével különbözik egy szexkapcsolattól. Meg abban, hogy házasságban kevesebb a szex.

horrorpornó bábszínház 2021.04.29. 12:48:49

@Örömhernyó:
Már leírtam: egy érzelmileg nulla, hányingerkeltő pöcs vagy. Nem taglalom tovább.

@PennyUS:
Aki kutakodik más telefonjában, azt azonnal ki kell rúgni a picsába, mert aki ezt megteszi, minden más aljasságra is képes.
És láthatóan annyi mákszem agya sincs, hogy felfogja, miért.
A csajod nem a tulajdonod, barom. Gondolom, néha néhány pofon is leakad a csajnak, meg néha átesik a vak komondoron. A fajtádra ez a jellemző. Az emberszabású majom nálad már fejlettebb gondolkodású.

@Matthew30:
Esetleg az ősi foglalkozást űző édesanyádnak parancsolgass.
Bár emiatt megértem, hogy mindenkit apukádnak szólítasz, mert nem lehetsz biztos benne, hogy a pár millió kuncsaft melyike lehet az apád.

Örömhernyó 2021.04.29. 13:27:57

@horrorpornó bábszínház: Valószínűleg te egy országos balek vagy, akit minden nője orrba-szájba csalt és lehúzott. Mert te ezt élvezed, igazi cuck módjára.
Bízz csak vakon a nőkben.
Én csak röhögök az olyan embereken, mint amilyen te is vagy.

horrorpornó bábszínház 2021.04.29. 15:13:40

@Örömhernyó:
Nem hiszem, hogy bárki megtette, de ha megtette volna sem lennék azzal sem több, sem kevesebb.
De még mindig jobb, mint ha egy olyan legalja mocskos tetű lennék, mint te, aki belemászik más magánszférájába, amihez semmi köze.

Aki ilyeneket tesz, amiket te meg fentebb megnyilvánuló elvtársaid, az csak egy önbizalomhiányos, ostoba aljadék, amire biztosan meg is van minden oka, mert valószínűleg egy nőt sem bírtál még pár hétnél tovább megtartani életedben, mivel 2 centis a pöcsöd és 5 másodpercig bírod a dugást, szóval nem csoda, hogy a nők másokat keresnek melletted/helyetted, és ezt te magad is jól érzed.

Elég baj, ha nem is érzed, mennyire szánalmas vagy.

Örömhernyó 2021.04.30. 07:33:18

@horrorpornó bábszínház: Igazi balek vagy, aki BÁRMIT elvisel a nőktől, csak legyen mellette valaki.
Első alkalommal véletlenül szembesültem azzal, hogy mennyire más volt az akkori a barátnőm, amikor az anyja osztotta neki az utasításokat telefonon. Innen indult a gyanakvás és másik két nőmnél ez be is érett.

Javaslom, hogy bízz meg mindenkiben feltétel nélkül, vegyetek fel közösen hitelt. Engedd meg, hogy bárki kúrogassa a nődet, majd nyald ki belőle a meleg nyányót. Ez a te szinted.

horrorpornó bábszínház 2021.05.02. 09:07:40

@Örömhernyó:
Te meg egy igazi nyamvadt, szánalmas, gerinctelen mikropöcs, aki más telefonjában turkál. Nulla önbizalommal, amire a méreteid és a teljesítményed alapján minden okod is megvan.
süti beállítások módosítása