Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[Life Advisor Q&A] A barátnőm nem hagyja abba a szex utáni kritizálást

2021. április 25. 07:30 - Life Advisor

kritizalas_szex.jpg"A barátnőm rohadt erős személyiség, aki elképesztő módon kitudja osztani az embereket és megmondani nekik, hogy mit csináljanak. Ez az egyik dolog, amit vonzónak találok benne. Csak szex után szar, amikor gyorsan elmondja mindazt, amit másképp csinálhattam volna. Egyrészt szeretném tudni, ha valamit nem csinálok jól és mi az, amin javítani tudnék, viszont azt az érzést kelti benne, mintha leszidna. Hogyan lehetne ezen változtatni? Szeretnék változni, de rosszul vagyok attól, hogy úgy érzem magam, mint amikor rossz jegyet kaptam az iskolában." Újabb olvasói levelet kaptunk "Rossz tanuló" jeligével. 

Segítségre van szükséged? Elakadtál? Problémád van? Aggódsz? Kételkedsz?

Írd meg történeted a info@lifeadvisor.hu email címre!

Kedves "Rossz tanuló"!

A történeted úgy hangzik, mintha a barátnőd egy óriási vállalat igazgatója lenne. Fogadok, hogy egész nap megmondja az embereknek, hogy mit csináljanak és ez a "stílusa" segíti ahhoz, hogy sikeresen kezelje a csapatát. Csakhogy a helyzet az, hogy te nem vagy az alkalmazottja. A barátja vagy, aki nem ért egyet ezzel a főnök-beosztott szexuális szerepeltetéssel. Teljesen érthető, hogy kritizálás nélküli szexet akarsz. 

Amit a leveledből hiányolok és amit meg kellene kérdeznem, hogy minden alkalommal pontosan ugyanazokat a dolgokat kritizálja a barátnőd? Ebben az esetben a tanácsom az, hogy hallgass rá és tegyél lépéseket a javulás érdekében. Ha viszont minden alkalommal új kritikát fogalmaz meg, mert épp ilyen kedve van, akkor olvass tovább.

A barátnődnek meg kell tanulnia, hogyan kapcsolja ki a "munkamódot" abban a pillanatban, amikor együtt vagytok. Ez nehéz lehet, mivel egész nap egy bizonyos módon beszél az emberekkel, de korántsem lehetetlen. A probléma, hogy nem is biztos, hogy neki ez feltűnik, hacsak te nem mondod meg neki, ezért kell kommunikálnotok. Szerencsés vagy, mert a barátnőd jól ismeri a közvetlen és őszinte kommunikációt, ezért ha képes vagy ezen a nyelven beszélni vele, akkor ez nem lesz egy nehéz feladat.

A közvetlen és határozott kommunikáció a legjobb, amit tehetsz. Mondd meg a barátnődnek, hogy a kritizálása és az általa tett kommunikáció milyen hatással van rád és ajánlj fel más módot, amellyel a visszajelzése nagyobb hatást tud elérni. 

Akár mielőtt szexre készültük, akár utána mondd el a párodnak, hogy van valami, amit szeretnél vele megbeszélni. Imádod vele a szexet, de ha szex után azonnal negatív visszajelzést kapsz, nem érzed jól magad. Közöld vele, hogy természetesen beszéljetek arról, hogy mit éreztek egymással kapcsolatban vagy a legutóbbi szexuális együttlétetekkel kapcsolatban, de azt szeretnéd, ha ez nem közvetlenül szex után történne és inkább kétirányú beszélgetés lenne. 

Innentől kezdve állíts össze egy tervet arra vonatkozóan, hogy mikor és miként fogjátok mindketten megosztani a másikkal azt, hogy mire vágytok a hálószobában. Visszajelzést adhattok egymásnak arról, hogy mi működik és mi az, ami nem. 

Ezen terv bevezetése megment téged attól, hogy szex után azonnal leszidjon, de ha mégis megtenné, akkor íme egy-két további ötlet. Ha azt érezteti veled és azt kritizálja, hogy semmit sem tudsz jól csinálni, akkor kérd meg, hogy pontosan mondja el mire gondol, mit akar tőled és mit kellene tenned. (Néhány ember számára ez a kérdés így ijesztő lehet, de azt hiszem, hogy a barátnőd a kontroll iránti vonzalma miatt jól reagálna rá.) Közölheted vele, hogy természetesen továbbá is spontán leszel, mert nem akarsz robot lenni az ágyban. 

Próbálj meg nyitott kommunikációt folytatni vele. Kérdezd meg tőle, hogy hogyan szereti a szexet? Van-e olyan fantáziája, amit kipróbálna és pontosan, hogyan akarja megélni ezt. Ezen a ponton megadtad neki a lehető legteljesebb lehetőséget arra, hogy kifejezze, amit akar. Ha ezután is ugyanúgy kritizál téged, akkor közölnöd kell vele, hogy ezt a fajta viselkedést nem értékeled. Ha pedig nem hajlandó kompromisszumra, nos, rajtad múlik, hogy tényleg ez az az ember, akivel hosszú távon együtt szeretnél lenni?!

Továbbá nyugodtan mondd el neki, hogy ő is csinálhatná másképp a dolgokat. Biztos vagyok benne, hogy részedről is van még valami, amit szeretnél szexuálisan megélni, de még nem merült fel köztetek. Légy kreatív! Lehet, hogy dominánsnak kell lenned az ágyban, mivel ez szabadságot adhatna a barátnődnek, hogy mindig ő legyen a főnök. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

30 komment
süti beállítások módosítása