5 ok, amiért a 90 napos ciklusok garantálják a sikert

2021. április 06. 13:49 - Life Advisor

90_day_period.pngHa megfigyeled a sikeres embereket, akkor megláthatod, hogy sokkal több dolgot csinálnak, mint mások.  Annak ellenére, hogy ugyanazt a levegőt használják fel, ugyanúgy 24 órából áll nekik egy nap, előrébb jutnak az életben. Vannak, akik szerint ez szerencse, míg mások azt mondják, hogy a sikeres emberek egyfajta különleges képességgel születtek. A sikeres emberek közül viszont csupán csak néhányan rendelkeznek kivételes képességgel, a többiek inkább a hozzáállásuknak köszönhetik a sikereket. A sikeres emberek közül sokan 90 napos ciklusokat használnak arra, hogy többet érjenek el, mint amire mások képesek. Így tehát azok az átlagemberek, akik nem ismerik a 90 napos ciklusokat a legjobb esetben is csak közepes eredményekre számíthatnak. Íme 5 olyan ok, amiért a 90 napos ciklusok garantálják a sikereket.

1. Célzott cselekvés

A 90 napos tervek fogalmát először egy network-marketinggel kapcsolatos előadáson hallottam. Ismertem tehát a negyedéves felülvizsgálatokat, de nem értettem a jelentőségüket. A hálózati marketing üzletágban azt fedeztem fel, hogy azok, akik egyértelmű 90 napos célokat tűztek ki, rendszeresen nyertek.

Aminek elérése egy évbe telt volna, annak elérése körülbelül 90 napot vett igénybe. A pszichológia mögött az áll, hogy ilyenkor az ember rövidebb időszakot ad magának a feladatok elvégzésére, így erre összpontosít. Amikor tisztában vagy azzal, hogy mit szeretnél elérni és megvan a követendő cselekvési terv, akkor sikeres leszel. Természetesen a terv alapján dolgoznod és cselekedned kell, különben nem fog működni. 

2. Az idő és az erőforrások hatékony használata

Ha rövidebb időt kapsz vagy adsz magadnak valamire, akkor az nagyobb hatékonyságot eredményez. Sokszor kreatívnak kell lenned az időd és az erőforrásaid használatával.

A 90 nap által okozott nyomás olyan ötleteket hozhat a felszínre, amelyek még nem voltak számodra világosak korábban. Másrészt, ha nem éreznél ilyesfajta nyomást, akkor könnyen elpazarolnád az erőforrásaid. Ez gyakran megesik azoknál, akik munkavállalói gondolkodásmóddal rendelkeznek vagy akiknek nincs belső sikerélményük.

Ha tudnád, hogy az életed attól függ, hogy bizonyos feladatokat sikeresen teljesítesz-e, akkor hatékonyabban kezelnéd az időd és az erőforrásaidat is. Szánj időt arra, hogy átgondold, hogyan tudod jobban kihasználni ezeket. Meg fogsz lepődni azon, hogy mennyivel többet tudsz elérni azzal a látszólag kevéssel, amivel rendelkezel. Ha hűséges vagy ahhoz, amid van, akkor több szükséges erőforrást fogsz magadhoz vonzani.

3. A növekvő hit előre visz

Az elképesztő dolgok sokkal inkább a komfortzónádon kívül történnek, mint a komfortzónádon belül. Amikor kilépsz ebből a kényelmi zónából, kiterjeszted a hited, így lehetetlenné válik a lehetetlen. Néha az emberek arra várnak, hogy Isten csodákat tegyen az életükben. Meg fogod tapasztalni ezeket a csodákat, amint elhagyod a komfortzónád, mert Isten már ott van, ahova te akarsz menni.

Bizonyos esetekben mindez megköveteli azt, hogy feladd azt a keveset, amid van, hogy a legjobbat tudd kihozni a helyzetedből. Az elengedéstől való félelem az emberek többségét megbénítja és ennek következtében lemaradnak a sikerekről. Egy 90  napos terv során azonban nagy nyomás van rajtunk, amely egyben rengeteg meglepetést is tartogathat. 

A siker nem olyan egyszerű, hogy A pontról B pontra elmegyünk. Sok meglepetéssel fogunk találkozni út közben. Ilyenkor ne ijedj meg, hanem engedd, hogy a hited tovább vigyen, előre. Így nemcsak azt fogod megtalálni, amire szükséged van, hanem jobb emberré is válasz a folyamat során.

4. Új ötletek születnek

A világ legjobb vállalkozásai kihívásokkal teli időkben születtek. A cél 90 napon belüli elérésének nyomása olyan ötleteket szül, amelyek képesek elvégezni a munkát. Ez az egyik oka annak, hogy a sikeres emberek szeretik a kihívásokat. 

Vannak persze, akik inkább elzárkóznak ezektől, a legkiválóbb emberek viszont tudják, hogy szükség van rájuk. ez nem feltétlenül jelenti, hogy szeretnek nyomás alatt lenni, de megértik, hogy ez áttöréshez vezethet. Néhány ötlet minden bizonnyal akkor jön, amikor elcsendesedsz és nyugalomban élsz, de más ötletek pedig akkor születnek, amikor nyomás alatt állsz.

5. Felborulnak az időkeretek

A 90 napra összpontosított cselekvés kicsit átrendezi az időkereteket. Gyorsabban fogod elérni a céljaid és új készségeket sajátíthatsz el, mintha például 1 évre fókuszálnál. Képzeld el, mennyivel gyorsabban haladhatsz, ha minden negyedévet azonos fókusszal közelítesz meg. Azt hiszem te is látod már a lehetőségeket.

Gondolj azokra a dolgokra, amelyeket el akarsz élni az életedben. Vannak olyan célok, amelyeket a végtelenségig halogatnál, mert úgy érzed, hogy lehetetlen elérned őket? Lehet, hogy időt kell szánnod, hogy átgondold őket és megkeresd a megvalósításuk módját. Határozd meg mi lehet a kiindulópont. Minél több mindent végzel el, annál több lehetőséget fogsz látni a végső célod elérésének érdekében.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása