3 dolog, amit mindennap el kell mondanod, ha komolyan gondolod a sikert

2021. március 29. 19:42 - Life Advisor

say_this_three_things.jpgÉrdekes dolog, hogy hogyan lehetünk kedvesek és megértők másokkal szemben, miközben saját magunkkal kemények vagyunk. Másokkal kapcsolat általában a szeretet és a bőség vezérel minket. Magunkkal kapcsolatosan viszont gyakran a düh, keserűség és a családos üti fel a fejét. Ha te is el akarod érni a céljaid és olyan életet akarsz teremteni, amelyre vágysz, akkor be kell látnod, hogy azok a dolgok, amelyeket önmagadnak mondasz, befolyásolják a tetteid. Függetlenül attól, hogy hangosan mondod-e ki vagy csak a fejedben lévő hangok szólnak hozzád, azok a dolgok, amelyeket minden nap elmondunk magunknak, megjósolják a jövőnket. Igazi önszeretet akkor következik be, amikor türelemmel és megértően kezeljük magunkat. Ahhoz, hogy önmagunk legjobbjai lehessünk, napi emlékeztetőkre van szükségünk arról, hogy mennyire csodálatosak vagyunk és hogy biztosan sokkal többre vagyunk képesek, mint amennyit a félelmeink el akarnak hitetni velünk. Ha komolyan gondolod a sikeres élet megteremtését, akkor három alapvető megerősítést kell elmondanod magadnak minden nap. Itt az ideje, hogy a szavaiddal sokkal jobban szeresd önmagad.

1. Vizualizálom, hogy milyen egy sikeres nap majd pedig dolgozom azért, hogy ez a jövőkép valóra váljon

Nem fogsz tudni eljutni sehova, ha nincs egy tiszta képed arról, merre mész. Sok embernek azért nem sikerül még a napi célokat sem elérni, mert elképzelésük sincs arról, hogyan néz ki egy sikeres nap. Ha nem tervezel, akkor egyik dologról a másikra ugrálsz, valódi előrelépés nélkül. Ha nem tudod elképzelni, hogy milyen érzés lenne a nap végére teljesíteni a céljaid, akkor nem fogsz tudni megfelelően tervezni.

Ezen segítene, ha minden nap kedves és motiváló dolgokat mondanál magadnak. El kell kötelezned magad egy sikerrel teli nap mellett és be kell vállalnod, hogy keményen fogsz dolgozni azért, hogy ez a jövőkép ténylegesen megvalósuljon. Mondd el magadnak, hogy bármit megvalósíthatsz, amit elképzelsz és eltervezel. Majd pedig hidd is el!

2. Mindent megteszek azért, hogy a jelenben éljek

Könnyű sodródni és egy egész napot túlélni úgy, hogy nem teljesítettél semmit, amit szerettél volna. Az élet gyorsan halad és a pillanatok általában kihasználatlanul telnek el. A siker elérésének útját tudatossággal és időnk észszerű felhasználásával építhetjük ki. Tisztában kell lennünk azzal, amit csinálunk és szándékosan meg kell tanulnunk a jelenben élni.

Minden választásnak következményei vannak és éppen a "kis" napi döntések határozzák meg, mennyire leszel sikeres. Az optimális élet megteremtése érdekében először egészséges szokásokat kell kialakítanod. Az egyik szokás az, hogy teljes mértékben a jelenben élsz és megélsz minden egyes pillanatot. Csak egy életed van! Győződj meg róla, hogy tényleg élsz-e?!

3. Előtérbe helyezem magam, mielőtt arra gondolnék, hogy mások igényeit kielégítem.

Más emberek kívánságai, vágyai általában elsőbbséget élveznek. Ha te is ezt vallod, akkor biztos nem fogod elérni a céljaid. Az egyik döntés, amit minden nap meg kell hoznod, hogy önmagad, vágyaid és szükségleteid lesznek a legfontosabbak. Először önmagadért teszel meg mindent, hogy jobb helyzetben legyen és csak utána jönnek mások.

Te magad vagy a elsődleges cél. Saját magadért kell elsőként erőfeszítéseket tenned. Nem tudod a legjobb életedet élni, ha odaadod önmagad másoknak. Önmagad kell, hogy legyen a fontos.

Megállapíthatjuk, hogy te is lehetnél kedvesebb önmagaddal. Azok a dolgok, amelyeket naponta mondasz magadnak vagy segítenek vagy pedig ártanak neked.

Kezdd már előző este a tervezést és álmodj a sikeres jövődről. Ébredj fel eltökélten, hogy megélj minden pillanatot, így nekiállhatsz a legjobb napod megalkotásának. Ismételd meg ezt újra és újra és meglátod gyorsabban eléred majd a céljaid, mint azt gondoltad volna.

Ami ezután történik, rajtad múlik. Mondd el magadnak a fenti három dolgot és tapasztald meg a sikert.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása