Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[Life Advisor Q&A] - A férjemnek merevedési gondjai vannak

2021. február 27. 10:29 - Life Advisor

Nem törődik vele, viszont tönkreszeszi a házasságunkat

sex_disaster.jpgAz elmúlt hetekben több olyan levelet is kaptunk, amelyben a hölgy levélírók a partnerük, férjük merevedési gondjairól számolnak be. Természetesen minden levelet egyénileg is megválaszoltunk, Zsuzsa pedig hozzájárult a története és a tőlünk kapott válasz nyilvános közléséhez is. Íme : "A férjem 67 éves, minden egyes nap eddz, a korához képes remekül néz ki.  Emellett viszont 2-es típusú cukorbetegsége van. Szex során alig képes erekciót elérni és tartani, ami számomra nagyon frusztráló. Megkértem, hogy beszéljen erről az orvosával, de nem fogja megtenni. 10 évvel fiatalabb vagyok nála és nem akarom az életem hátralévő részét szex nélkül tölteni. Felajánlottam, hogy beszerzek pár szexjátékot, de kerüli az ilyen jellegű beszélgetéseket. Nem akarom nyaggatni, de ú gy érzem, hogy őszintének kellene lennie saját magához is a problémája miatt. Tudnátok valami javasolni?"

Segítségre van szükséged? Elakadtál? Problémád van? Aggódsz? Kételkedsz?

Írd meg történeted a lifeadvisor@lifeadvisor.hu email címre!

Kedves Zsuzsa!

Megértem, hogy nem akarod állandóan nyaggatni emiatt a férjed, de még egyszer beszélned kell vele, hogy esélyed legyen újjáéleszteni a nemi életetek. Egyébként mindez nem nyaggatás. Gyakorlatilag lemondott a szexualitásról és a romantikáról. Gondolj bele a fordított helyzetbe. Ha ő lenne 10 évvel fiatalabb nálad és te veszítenéd el a nemi vágyad és nem akarnál többet szeretkezni vele, akkor gondolod, hogy ő nem nyaggatna téged emiatt? Kétlem.

Mivel már korábban is volt ilyen beszélgetésed vele, de ő ezt elutasította, úgy gondolom, hogy ezúttal határozottabbnak kell lenned. Próbálj meg azzal kezdeni, hogy

"Tudom, hogy beszéltünk már erről korábban, de újra fel kell hoznom ezt a témát. Nem akarom az életem hátralévő részét szex nélküli házasságban tölteni. Ki kell találnunk valamilyen megoldást, amely mindkettőnk számára működik, mert a szexuális vagy intim közeledés hiánya, nem tartható fent hosszú távon."

Meg kell értetned vele, hogy mindez számodra egy probléma, amelyet meg fogsz oldani akár vele, akár nélküle. Nem azt mondom, hogy hagyd az egészet a francba és hagyd el a férjed, de ha antagonista és nem teszi meg azt az egyszerű dolgot, hogy orvoshoz fordul, akkor azért az mindenképpen elgondolkodtató. Itt az ideje ugyanis, hogy komolyan vedd a saját gondod, ahelyett, hogy a férjed miatt inkább lenyelnéd a békát, ami úgy tűnik, hogy téma a házasságotokban.

Sok férfi különösen rosszul érint, ha a péniszükkel kapcsolatban problémák merülnek fel. Ezért ne úgy beszélj a férjeddel, hogy

"Te vagy a probléma. Nem tudsz kielégíteni!"

Ezzel egy utolsó és visszafordíthatatlan csődtömegnek fogja érezni magát. Ehelyett tedd számára világosság, hogy mennyire fontos, hogy szexuális és romantikus értelemben is hozzáérhess, közelebb érezd magadhoz és szerethesd őt. Magyarázd el neki, hogy ez nemcsak a szexuális öröm, hanem a párkapcsolat elégedettségének a kérdése is. Mondd el neki, hogy amikor szexuálisan figyelmen kívül hagy téged, akkor te nem érzed magad szeretettnek és vonzónak.

Ezután pedig vezesd elő ismét az orvos lehetőségét, elmagyarázva, hogy a merevedési zavarok bár gyakori problémák, de remekül kezelhetőek is. Az orvos képes lesz kivizsgálni, hogy mi okozza ezeket a panaszokat, így tudni fogjátok, hogy kezelhetők ezek a panaszok.

Természetesen a cukorbetegség is okozhat merevedési zavarokat, mivel ilyenkor a péniszben történő véráramlás akadályoztatva van a betegség egyik lehetséges szövődményeként.

Természetesen lehet a kora is magyarázat. Egy 65 év feletti férfiak körében végzett felmérés során a férfiak fele panaszkodott súlyos merevedési zavarról. A válaszadók kétharmada pedig enyhe tünetekről számolt be.

Ezenkívül a hormonszint kiemelten a tesztoszteron szint csökkenés is lehet egy lehetséges ok, amiért a férjed nem képes erekciót elérni és nincs szexuális vágya. Lehet, hogy ő szeretne aktív lenni a hálószobába, de az alacsony tesztoszteron nemigen adhat neki semmilyen szexuális vágyat, amely megnehezíti az erekció lehetőségét.

Tehát tényleg orvoshoz kell fordulni és átfogó vizsgálatot kell végezni, hogy kiderüljön a merevedési zavarok gyökere. Ezután az orvos eldönti a megfelelő kezelést, talán injekciós kúra, Viagra stb.

Tegyük fel, hogy bármilyen okból a férjed nem hajlandó orvoshoz menni vagy bármit tenni a merevedési zavarok leküzdéséért. Ezután eldönthetitek, hogy együtt vagytok-e olyan intim módon amely nem jár együtt egy merev pénisszel. Így is vannak lehetőségek egyébként, amivel pokolian fokozhatja számodra a szexuális élményt.

Ha a fenti lehetőségek egyike sem működik, akkor attól tartok, hogy hallgatnod kell arra, amit a leveledben írtál : nem akarod az életed hátralévő részét szex nélkül tölteni. Ha ő nem hajlandó beszállni ebbe a játékba, amivel megoldhatjátok a gondokat, akkor hogy gondolod, hogy majd te egyedül ezt megoldod? Lehet, hogy ez a helyzet most új szintre emeli a kapcsolatotok, de az is benne van, hogy teljesen véget ér. Ne félj a saját szükségleteid az előtérbe helyezni.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

56 komment
süti beállítások módosítása