Miért kedden reggel 6-10 között kell állásra jelentkezni?

2021. február 02. 07:30 - Life Advisor

job_search.jpgA koronavírus járvány bizony sok ember munkájába került. Rengetegen maradtak állás nélkül, ezért minden eddiginél többet kell tenniük a jelentkezőknek, hogy kitűnjenek a tömegből. Ennek egyik módja az, hogy tudatosan kiválasztod a napszakot és a megfelelő napot, amikor benyújtod a jelentkezésed. Különböző kutatások azt mutatják, hogy 11 óra a legnépszerűbb időpont, ha állásra jelentkezünk, a legtöbb pályázatot pedig hétfőn küldjük el. Általánosságban elmondható, hogy az álláskeresők 66%-ka nagyobb valószínűséggel nyújtja be jelentkezését hétköznap, mint hétvégén. Na de mikor kell pontosan pályázni egy állásra, hogy a lehető legjobb esélyekkel induljunk?

10 perc - Aktiváld a push értesítéseket

A LinkedIn adatai szerint az összes álláshirdetés több, mint fele a hét első három napján kerül feltöltésre. Charlotte Davies, a LinkedIn karrierszakértője szerint a legfontosabb a sebesség. Az álláshirdetés közzétételét követő első tíz percben történő jelentkezés négyszeresére növeli annak az esélyét, hogy visszajelzést kapj.

Ezért Charlotte Davies azt javasolja, hogy kapcsoljuk be a push értesítéseket minden olyan karrierportálon, ahol erre lehetőségünk van. Sőt, egyes cégek értesítéseket küldenek, ha szabad pozíciót hirdetnek, tehát ellenőrizd azoknak a cégeknek a weboldalát, ahol dolgozni szeretnél és regisztrálj az email címeddel.

Jelentkezz kedden reggel 6 és 10 között

Eszter egy multinacionális cégnél dolgozik HR-esként és azt mondja, hogy a napszak és a jelentkezés benyújtásának napja is számít. "Nyilván mindenki szeretne kitűnni a tömegből a HR-es email fiókjában. A legjobb megoldás az, ha kedden jelentkezel reggel 6 és 10 között. A hétfő köztudottan mindenki számára rossz, a kedd pedig azt mutatja, hogy továbbra is nagyon érdeklődsz a hét elején. A kora reggeli jelentkezés pedig szintén a lelkesedésed tükrözi, hiszen aki korán kel, aranyat lel."

Eszer szerint is érdemes elkerülni a hétvégi jelentkezést, azzal viszont ő is egyetért, hogy ha a hirdetés megjelenése után gyorsan jelentkezünk, akkor nagyobb esélyünk lesz megszerezni a pozíciót. Ez nem véletlen, hiszen, ha találsz egy olyan álláshirdetést, amelyhez megvan a képesítésed,érdekel, szánj időt arra, hogy azonnal pályázz.

Fókuszálj inkább az önéletrajzodra és a motivációs leveledre

Gergő szintén HR-esként dolgozik egy magyarországi SSC-nél (Shared Service Center). Szerinte a tökéletes időzítés mellett érdemes az önéletrajz és a motivációs levél testreszabásával is foglalkozni.

"Remek, hogy egyre több helyen találunk különféle önéletrajz és motivációs levél mintákat, amelyeknek köszönhetően akár 10 perc alatt "legyárthatjuk" az önéletrajzunkat. Először is, amit nem árt tudni, hogy a leggyakoribb mintákat a HR-esek is ismerik, ezért érdemes kreatívnak lenni ezen a téren és esetlegesen az ingyenes sablonok helyett, a fizetős sablonokat választani. Ezenkívül pedig ne felejtsük el az adott álláshirdetéshez igazítani az önéletrajzunkat és a motivációs levelünket. Mindig figyeljünk arra, hogy kiemeljük azokat a dolgokat, amiért mi lennénk a tökéletes választás a cég számára."

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

1 komment
süti beállítások módosítása