Ezért ne kérj bocsánatot, ha sikeres életet élsz

2020. december 28. 15:42 - Life Advisor

sorry_for_success.jpgAz embereket már kiskoruktól kezdve arra tanítják, hogy az a normális, ha nem lógunk ki a sorból, hanem követjük a tömeget. A sikeres emberek azonban tudják, hogy az élet sokkal többet kínál annál, mint amit elvárnak. Rá kell jönnöd, hogy nem kell bűntudatot érezned amiatt, ha többet akarsz az élettől. Az élet gyorsan változik és senki nem tudja, mikor lesz vége. Az a bocsánatkérés, hogy igényt tartunk arra az életre, amelyet valóban élni akarunk, korlátozó meggyőződés, amellyel foglalkozni kell az igazi siker megélése érdekében. Íme miért kell abbahagynod a bocsánatkérést a siker érdekében.

A célok elérése a te kiváltságod

A tradicionális álomélet fogalma mára megváltozott. A bérek alacsonyabbak, a megélhetési költségek azonban nőnek. Vége annak az időszaknak, amikor 30 évig egy munkahelyen dolgoztunk, majd pedig tetemes összegű nyugdíjat markolhatunk fel. Ne kérj bocsánatot azért, amiért többet akarsz, mint, ami normális. Ez az életed és neked kell tudnod, hogy mit jelent számodra az "álomélet". A te jogod és felelősséged, hogy sikeres legyél.

Az egészséged a legnagyobb érték

Azt, hogy mások mit tesznek az egészségükkel, az ő döntésük. Ne kérj bocsánatot azért, ha te más döntést hozol. A tested egy templom és neked kell eldöntened, hogy mit viszel be a szervezetedbe. Ha valamire nemet mondasz, ne érezd magad rosszul, ne kérj bocsánatot. A sikerhez vezető agresszív út azt jelenti, hogy maximalizálnod kell az energiát. Az egészségeddel való döntésekkel megkapod azt, amire szükséged lesz. Ne kérj bocsánatot, amiért olyan döntéseket hozol, amelyek segítenek az egészséged optimalizálásában.

Túljutsz a mérgező kapcsolatok tolerálásán

Legyen szó barátokról, családtagokról vagy romantikus partnerről tudnod kell és meg kell értened, hogy a mérgező kapcsolatok tönkretehetik az életed. Bármilyen nehéz is a sikerhez elengedhetetlen, hogy megszabadulj ezektől a mérgező kapcsolatoktól. Lehet, hogy ez gonoszul hangzik, de a sikerhez vezető út bizony más gondolkodást és elkötelezettséget igényel az egészséges mentalitás mellett.

Kötelezd el magad az önelégültség elkerülése mellett

Túl gyakran összekeverjük a hálát és az önelégültséget. Hálás lehetsz, mégis vágyhatsz nagyobb tapasztalatokra és célokra. Az önelégültség elkerülése iránti elkötelezettség az egyik oka annak, ha továbbra is növekednél és fejlődnél.

Ne tekints többet a múltra

Ha a régi gondolatokat és a negatív embereket elhagytad, ne kérj bocsánatot. Haladj előre! A múlt célja az hogy segítsen téged a tanulásod útján. Segít megérteni, mi működik és mi nem a számodra. Nem kell a múltban élned vagy a múltban hozott döntések miatt "szenvedned".

Bízz abban, amit akarsz

A bizalmat gyakran keverjük az arroganciával. Az az igazság, hogy a sikeres emberek tudják, hogy mit akarnak és tesznek is ezért. Ne kérj bocsánatot az elszántságodért, a kitartásodért. A bizalom útmutatásként szolgálhat olyan időkben, amikor a kétség és a félelem megpróbál kisiklatni minket. Tudd, hogy mit akarsz és merd birtokolni azt.

A bocsánatkérés természetes emberi érzelem. Segít megszabadulni az önzőséggel kapcsolatos érzésektől, de ne fedd, hogy különbség van az önző ember és az önközpontú ember között.

A sikerhez vezető út mindenkinek mást jelent, aki ezt a posztot olvassa, de a jó egyetemes meghatározás, amely életed minden területén kihozza belőled a legjobbat. Éld az életed a saját feltételeid szerint és töltsd az időt azzal, ami fontos neked. Legyen korlátok nélküli életed és ne kérj bocsánatot azokért a döntésekért, amelyek elősegítik a sikered, a kiteljesedésed és boldogságod megteremtését.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

7 komment
süti beállítások módosítása