Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Megcsalásnak számít a flörtölés? Csak, ha átlépsz egy határt.

2020. december 20. 07:30 - Life Advisor

flirting_is_cheating.jpgEgy bárban ülsz, amikor egyszer csak észreveszel valakit. Mosolyogtok. Bókolsz neki, ő azt mondja, hogy helyesnek tart. Mindketten nevettek, még kicsit hízelegtek egymásnak és végül elbúcsúztok. Aztán hazamész a párodhoz. Vajon ezzel a flörttel megcsaltad a párod? A válasz meglepő lehet. Ha úgy gondolod, hogy a flört nem megcsalás, mert egy "baráti" beszélgetés semmiképp sem lehet ezzel egyenlő, teljesen rendben van. Van, aki számára mindez csak egy könnyed beszélgetés valakivel, akit vonzónak találunk, mások számára ez az egész semmit nem jelent, a flört csak pillanatnyi szórakozás és semmi más. A dolgok akkor válnak bonyolulttá, ha a párod ezzel nem ért egyet.

Tehát a flörtölés megcsalásnak számít?

Dobpergés.....nem feltétlenül!

Először is a flörtölés önmagában nem jelzi azt a vágyat, hogy együtt legyünk valakivel. Valójában itt arról van szó, hogy úgy viselkedj, mintha szexuálisan vonzódnál valakihez, de inkább játékosan, mint komoly szándékkal. Ami viszont fontosabb, hogy lehetetlen kijelenteni, hogy a flört egyenlő-e a megcsalással, mert a válasz minden pár esetében más és más.

A megcsalás - Mike Kosim házasság- és családterapeuta szerint - valójában a megállapodások megszegéséről szól. Ezen megállapodások pedig bármire kiterjedhetnek.

Ami a megcsalást illeti sokan a megcsalást fekete-fehéren szexuális hűtlenségnek határozzuk meg. Vannak, akik érzelmi vagy online randikat is a csalás égisze alá tesznek, még mások ide sorolják továbbá azt, ha a közösségi médiában követjük az exünket vagy csak, hogy álmodozunk valaki másról.

Hivatalos szabálykönyv nem létezik annak megerősítésére, hogy a flört valóban megcsalás-e. Rajtad és a párodon múlik. Ez részben azért van, mert ami egy ember számára játék - mondjuk egy másik embernek való bókolás -, az problémát okozhat vagy gyanús lehet egy másik ember számára.

Hogyan állapodhatnak meg a párok a flörtölés kérdéséről?

Ha te és a partnered nem vagytok közös nevezőn annak tekintetében, hogy mit jelent a megcsalás, akkor a flörtöléssel folyamatosan merész vizekre evezel még akkor is, ha csak játékosan tetted. Tehát érdemes a pároknak tisztázni, hogy mit jelent valójában számukra a megcsalás. Ha ezt nem tesszük meg, azzal szükségtelen kockázatot vállalunk a kapcsolatunkban.

Ha épp a beszélgetést tervezitek, akkor tegyétek azt úgy, mintha együtt dolgoznátok egy probléma megoldásán.

Tisztázzátok, hogy mit jelent számotokra, hogy együtt vagytok. Például, kezdd úgy, hogy "Számomra az, hogy együtt vagyunk azt jelenti, hogy ........ és nem csinálunk/nem teszünk ....... Te mit gondolsz?"

Az egyértelműség kulcsfontosságú, függetlenül attól, hogy egészségesnek vagy potenciálisan káros tevékenységnek tekintesz-e a flörtölésre. Gondolj erre a beszélgetésre úgy, mint a kapcsolatotok legelején, amikor mindent tudni akartatok egymásról. Bár lehet, hogy lesz egy-két különbség, a végén mégis csak egy oldalon fogtok állni.

Ha nem történt még ilyen beszélgetés kettőtök között, az még nem jelenti, hogy bármit megtehetsz lehetséges következmények nélkül. Nem elfogadható, hogy az emberek tiszteletlenül viselkedjenek a kapcsolatukban és úgy tegyenek, mintha semmi sem történt volna.

Mi van, ha a párom flörtölése átlép egy határt?

Lehet, hogy jól megvagy azzal, ha a párod játékosan kacérkodik idegenekkel, de - feltételezve, hogy nem nyitott kapcsolatban élsz - másképp érezheted magad, ha a párod úgy viselkedik, mintha valóban kapcsolatba akarna lépni az illetővel.

Ha azt gyanítod, hogy a párod kacérkodása komoly megcsalási szándékkal jár, akkor ez bizalmi kérdésekhez kapcsolódhat és figyelned kell rá. Le kell ülnöd a pároddal és megbeszélni, hogy milyen érzéseket kelt benne, amikor ő éppen flörtölget. Ha mindezt képes vagy nyugodtan előadni, akkor duplán nyerni fogsz. Egyrészt maximalizálhatod az esélyed, hogy a párod meghallja és megismerje a nézőpontod illetve megtudhatod, hogy hajlandó-e a párod megváltoztatni az érzéseit, viselkedését.

Végül mindketten eldönthetitek, hogy megvannak-e a közös értékek és van-e értelme a kapcsolatnak. Tehát, ha te és a partnered közös nevezőn vagytok a flörtöléssel kapcsolatban és tiszteletben tartjátok egymás határait - bármilyen szélesek vagy keskenyek is -, az nagyszerű. De, ha zsákutcába kerülsz, légy őszinte a pároddal.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

süti beállítások módosítása