5 jel, hogy NEM a lehető legjobb életedet éled

2020. október 13. 17:40 - Life Advisor

thinking_best_life.jpgA lehető legjobb életedet éled? Légy őszinte! Ne feledd, hogy az önismeret kulcsfontosságú a változás szempontjából. Tehát ha nem tudsz őszinte lenni saját magaddal, akkor nem számíthatsz arra, hogy megváltozol. Térjünk vissza a kérdésemre : a lehető legjobb életedet éled? Rátudsz vágni egy határozott "IGEN"-t vagy inkább a "NEM" válasznál maradsz. Elárulom az én válaszom egy "NEM" a fenti kérdésre, de mindennap abba az irányba haladok, hogy a lehető legjobb életemet éljem. Emiatt persze felmerül egy következő kérdés miszerint, honnan tudja valaki, hogy a legjobb életét éli-e vagy sem?

Erre a kérdésre a választ mindenkinek magának kell kitalálnia, erről lesz szó a későbbiekben ebben a posztban. De mivel kevés ember képes őszintén "IGEN"-el válaszolni erre a kérdésre, szeretnék feltenni egy újabb kérdést.

Honnan tudod, hogy NEM a legjobb életed éled? Ez az, amire mindannyian elég könnyen válaszolhatunk. Tehát, ha szeretnéd megtudni mi az az 5 jel, amiből biztosan kiderül, hogy nem a legjobb életed éled, akkor olvass tovább.

1. Irigykedsz másokra és a sikereikre

Az első árulkodó jel, hogy másokra irigykedsz.

Az irigység megöli az önbizalmad és megakadályozza azt, hogy pozitív gondolataid legyenek. A pozitív gondolkodás viszont a legjobb élet megteremtéséhez és megéléséhez is szükséges.

A probléma az, hogy a legtöbb ember, akikre irigy vagy, olyan emberek, akik keményen dolgoztak/dolgoznak a céljaik és az álmaik megvalósításán és emiatt halmozzák a sikereket. Nem egyik napról a másikra lettek ilyenek.

Tedd fel magadnak a kérdést : Ha ugyanúgy beleadnék mindent az álmaim megvalósításába, mint ők, akkor én is sikeres lehetnék?

A válasz? IGEN! IGEN! IGEN!

Tehát hagyd abba az irigykedést és kezdj el dolgozni a céljaidon.

2. Úgy érzed, hiányzik valami

Ismerősen hangzik? Úgy érzed többre vagy képes? Többet érdemelsz? Többet is megengedhetnél magadnak?

Ezzel az érzéssel Isten azt kívánja mondani neked : "Hé! Ennél többre teremtettelek."

Tehát ahelyett, hogy ezt az érzést próbálod elfojtani és figyelmen kívül hagyni, inkább koncentrálj rá. Az a célja, hogy felébresszen téged.

Amikor valaminek a hiányáról beszélek, akkor az igazi nagy vágyakról beszélek. Mindannyiunknak vannak olyan "dolgai" amelyekből többet szeretne megszerezni, de itt most nem ezekről van szó.

Arról az égető vágyról beszélek, amelyet akármennyire is megpróbálsz figyelmen kívül hagyni vagy helyettesíteni egy másik céllal figyelemelterelés gyanánt, egyszerűen nem múlik el. Úgy mint gyerekként a boltban, amikor bár anyukád nemet mondott arra a bizonyos édességre, de te kb. az eszedet is elveszítetted, mert azt akartad tudatni mindenkivel a boltban, hogy mennyire nagyon akarod az az édességet.

Ezzel az érzéssel a belső GPS-ed megpróbál hazavezetni és tudatja veled, hogy letértél az útról. Tehát, ha bármikor is úgy érzed, hogy hiányzik valami, nézd meg, hogy mi hiányzik?

Visszamennél tanulni? Otthagynád a munkahelyed, hogy vállalkozást indíts? Családot alapítanál?

Ne állj meg egészen addig, amíg meg nem kapod a választ. Mert ez úgy működik, mint a dacos kisgyerek. Addig fog ez a hang benned üvölteni, amíg meg nem hallgatsz rá.

3. Nem élvezed a munkád

A karriered az életed 33%-kát fogja kitölteni. Az alvás után, ez az a tevékenység, amivel a legtöbb időnket töltjük. Tehát ez azt jelenti, hogyha utálod, amit csinálsz, akkor a 33%-kát az életednek így fogod tölteni.

De ha még nem is utálod, akkor is az életed 33%-kát úgy töltöd, hogy beletörődsz valamibe, amiről tudod, hogy nem neked szánták? Gondold ezt át!

Az életed 33%-a!!!!

Magyarországon az átlagos várható élettartam 75 év. Ez azt jelenti, hogy nagyjából 25 évet töltesz el az életedből gyűlölködve vagy nem kedvelve azt, amit csinálsz. Ráadásul, amikor a Magyarok nagyjából 70-80%-ka lényegében nem szereti a munkáját, nem csoda, hogy a mentális egészségünk folyamatosan romlik.

Ha tehát nem élvezed a munkád, akkor biztosan NEM a legjobb életed éled. Már hallom is, hogy azt mondjátok, hogy ez nagyon jól hangzik, de nem mindenki tud csak egyszerűen felállni és otthagyni a munkáját.

Igazad van, a legtöbb ember nem képes erre. De ez nem azt jelenti, hogy te sem. A coachingok során én ebben (is) segítek az embereknek. Egyszer bizony meg kell hoznod a döntést a saját magad érdekében.

Áldozatokat kell hoznod? Igen. Időnként nehéz lesz? Biztosan. Ijesztő? Naná!

De ha engem kérdezel, akkor egy rövidtávú kényelmetlenség hosszú távon megéri, pláne ha a vágyott életed megteremtése a tét.

4. Nem tudod meghatározni mit jelent számodra a siker

Részben az az oka, hogy az ember nem tud igennel válaszolni a "A lehető legjobb életed éled?" kérdésre, mert nem is tudja, mit jelent ez.

Úgy értem, intuitív módon tudják, mit jelent, de valójában nem tudják megválaszolni azt a kérdést, hogyan néz ki a legjobb életük?

Hogy a pokolba akarod a legjobb életedet élni, ha nem is tudod, hogy az hogy néz ki?

Nos...a legtöbb ember így éli az életét. Mindennap abban reménykednek, hogy elérik azt a céljukat, amit még meg sem határoztak.

A coachingok során az estek 95%-ban, amikor megkérem az ügyfelet, hogy írja le nekem a legjobb életét, akkor a válasz általában egy hosszan elnyújtott öööööööööööö megfűszerezve és lezárva egy "nem is tudom"-al.

Had mondjak valamit. Amire figyelsz, annak energiát adsz. Amire összpontosítasz, abból többet hozol létre. Tehát, ha folyamatosan arra összpontosítasz, hogy mennyire utálod az életedet, gratulálok, többet fogsz kapni abból, amit utálsz.

Ha tudod, hogy nem a legjobb életedet éled, tedd fel magadnak a kérdést : "Hogy néz ki a legjobb életem?"

5. Kudarcnak érzed magad

Senkit sem született kudarcként. Valójában pont az ellenkezője történt. Mindenkinek jár a boldogság. Ha te úgy érzed, hogy maga vagy a kudarc, akkor a természet ellen mész.

Ezek szerint úgy gondolom, hogy mindenki multimilliomos és tengerparti házakban él? Nem. Mindenkinek más jelent a siker, ezért a fenti 4. pont.

Nem szabad úgy érezned magad, mintha egy kudarc lenne az életed. Boldogságban, szenvedéllyel együtt kell élned és pontosan ez fog történni, amikor megalkotod saját magad számára a siker definícióját és elkezded követni a céljaid.

Az életünkben lévő kudarcokat inkább megállónak vagy tanulási tapasztalatnak kell tekinteni. A kudarc hozzátartozik a sikerhez. Ha te is sokszor szembesülsz azzal, hogy az életed kudarc, kérdezd meg magadtól, hogyan formálhatnád át ezt az érzést és használhatnád tanulási lehetőségként, ahelyett, hogy ezzel a szóval írnád le a személyiséged.

Ha megkérdezed magadtól, hogy a legjobb életedet éled-e vagy sem, remélhetőleg a fenti 5 jel segít tisztázni a dolgokat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

4 komment
süti beállítások módosítása