Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

7 ok, amiért a jó kommunikáció javítja a szexuális életed

2020. április 25. 09:53 - Life Advisor

sex_life_communication.jpgA jó szexuális életnek rengeteg összetevője van. Gyakran úgy hisszük, hogy a jó szex olyan dolgok eredménye, mint egy figyelmes szexpartner, aki jelen van a pillanatban és tudja, hogy mi hoz tűzbe minket. Van azonban egy kevésbé ismert titok, amely nagymértékben felerősítheti a szexuális életed, ami pedig nem más, mint a kommunikáció. Lehet, hogy nem ez az első dolog, amelyet hozzá akartál adni a nagy szexuális élet listádhoz, de ez egy nagyon fontos és hatékony módja a szexuális élet javításának. Olvass tovább, hogy megtudd miért.

 

 

 

Jobb megértés

A jó kommunikációs készség az egészséges és boldog kapcsolat vagy házasság alapja. Sok éves együttélés után könnyű azt gondolni, hogy ismerjük a párunkat és talán bizonyos értelemben ez így is van.

De a legtöbben fejlődnek és változnak az életük során (ami jó dolog!) és ez azt jelenti, hogy a párodnak valószínűleg új oldalai vannak, amelyeket fel kell fedezned még akkor is, ha évek óta együtt vagytok.

Ha javítod a kommunikációt, akkor biztosítod, hogy te is és a párod is meghallgassátok egymást és megadjátok egymásnak a tiszteletet. Ennek segítségével megérthetitek egymás kívánságait és igényeit. Ha pedig növekszik a megértés, csökken a konfliktus.

Csökken a konfliktus

A konfliktus minden kapcsolat része, ugyanakkor különbség van szépen vitatkozás és egyszerű harc között.

A jó kommunikációs készség segítségével oly módon fejezheted ki magad, hogy hangos sértegetések helyett inkább a beszélgetés megkönnyítését helyezed előtérbe.

Ha jobb szexuális életet akarsz (és ki ne akarna?), akkor a kommunikáció javításával a konfliktusokat is képesek lesztek pozitívan kezelni, sőt egy idő után kevesebb konfliktussal kell foglalkoznotok. Amikor pedig kevesebbet harcoltok, akkor emlékezni fogtok arra, miért is szerettetek bele egymásba.

Emlékezni fogtok miért is szerettetek bele egymásba

Amikor jobban megértitek egymást és kevesebb időt töltötök vitatkozással, újra megvilágosodtok, hogy miért is választottátok egymást társnak.

Az emlékek, hogy hogyan és mikor szerettetek bele egymásba, óriásiak lehetnek, mert megerősíthetik bennetek, hogy miért vagytok együtt.

Ha a kommunikációban nyitottak vagytok, akkor a párod vonzó tulajdonságai nyilvánvalóbbá válhatnak és ez még vonzóbbá teheti a kapcsolatot vagy a házasságot.

Nőni fog a vonzerő

A vonzerő elengedhetetlen a jó szexhez. Ha nincs meg a "kémia" akkor a szex csak ritkán adatik meg.

A kommunikáció javítása segíthet rávilágítani a párod vonzó tulajdonságaira. Ha pedig pozitívan kapcsolódtok egymáshoz, talán mélyebben is kapcsolódni tudtok majd.

A pozitív kommunikációs minták boldog kapcsolatot eredményeznek és amikor mindketten boldogok vagytok, kedvesebbek és nagylelkűbbek lesztek egymás iránt. Valójában emlékeztetni fogod a párod, hogy milyen vonzó majd pedig ő is emlékeztetni fog téged, hogy te mennyire vonzó vagy. Ez egyfajta pozitív viszont válasz a kedvesedtől, amely fokozott intimitást eredményez.

Fokozott intimitás

A kommunikáció javításával szinte fénysebességgel juttok el az intimitásig. Kommunikáció nélkül nem sok kötelék alakulhat ki kettőtök között.

Ha mélyebben megismered a másikat, kevésbé vitáztok, emlékeztek arra, hogy miért szerettetek egymásba és nagyobb vonzerőt tapasztaltok, akkor az az intimitás erős alapját is megteremti.

Ennek oka az, hogy az igazi intimitás arra késztet téged, hogy még közelebb és még mélyebbre kerülj a saját mélységeidben.

Nagyobb biztonság

Az intim kapcsolatok révén könnyebb megbíznunk egymásban, mivel nem kell annyira idegeskedned és félned attól, hogy bírálnak téged.

A sebezhetőséget gyakran figyelmen kívül hagyjuk, mint a szexuális élet fontos részét. Talán azért is, mert a szexuális magazinok és internetes oldalak összes tippje az új pozíciókról, izgalmas szexuális játékszerekről szólnak.

A sebezhetőség csak ritkán kerül említésre, mint a szexuális élet javításának hatékony módja. Ez azonban elengedhetetlen, mivel fontos előfeltétele annak, hogy úgy érezzük, szeretettel vagyunk képesek egymással kommunikálni és nem csak úgy próbáljuk tenni a szépet a másiknak.

A szexuális preferenciák kommunikációja

A megértést, a kevés vitatkozás, a szeretett tulajdonságokra való emlékezés, a vonzerő és az intimitás fokozódása, valamint a sebezhetőség megkönnyíti a szexuális preferenciák kimondását is.

Amikor tudod a pároddal, hogy mit szerettek a szexben és mi az, ami nem tetszik, növeled annak az esélyét, hogy a szex alatt megkapjátok azt, amit szeretnének. Te pedig csak akkor kaphatod meg amit akarsz, ha tudtára adod a párodnak, hogy mire vágysz.

Persze a szex különösen a kapcsolatok elején még spontán is létrejöhet. De egy egészséges és harmonikus nemi élet olyan, amin érdemes folyamatosan dolgozni.

Ha valamilyen érintésről vagy tevékenységről álmodsz, mond el a párodnak. Ha több intimitást vagy romantikát szeretnél, tudasd a pároddal.

A kommunikáció fontosságáról sokszor olvashattál már itt is, de tény, hogy nincs olyan ismert módszer a világon, amely megadná neked a kívánt és megérdemelt szexuális életet, hacsak nem vagy képes megfelelően kommunikálni, ez pedig a kapcsolatotok kommunikációjának javításával jár.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása