3 kulcs a sikerhez - Elszántság, határozottság, kitartás!

2020. április 17. 12:07 - Life Advisor

tree_key_success.jpgA sikerhez nem létezik pirula, amelyet csak be kell kapnod és bumm máris sikeres leszel. Csak elszántsággal és kitartással tudunk sikereket elérni. Tudod, hogy miért bukik el a legtöbb ember? Mert feladják és úgy érzik, hogy már nem is érdemes próbálkozni. Nos, tévednek. Talán, ha egy kicsit keményebben próbálkoznának, akkor elérhetnék a kívánt sikert. A határozottság és a kitartás alakítja a személyiségünket, mialatt a képességeinkbe vetett erő és hit erősebbé tesz minket. A hit rendkívül fontos, mivel lerombolja a szorongást és a félelmeinket is. Ezen három összetevő segítségével elérhetjük a céljainkat.

De hogyan is fog segíteni minket ez a három tulajdonság?

1. Emeld magasra a fejed

A határozottságunk és az elszántságunk a hitünkből származik. Amikor eltökéltek vagyunk, akkor az ismételt kudarcok ellenére is igyekszünk elérni a céljainkat.

Michael Jordant minden idők legnagyobb kosárlabdázójának tartják, de neki sem volt könnyű idáig eljutnia. Rengeteg kudarcot és óriási visszaeséseket élt meg karrierje során. Mindezek ellenére sosem veszítette el a hitét és a reményt, így tovább küzdött és az erőfeszítései nagyon is kifizetődtek.

Nem szégyen elbukni és újra megpróbálni valamit. Viszont, ha feladod, akkor bűntudatot fogsz érezni egész életedben. Higgy magadban, légy határozott, dolgozz keményen és meglátod sikerülni fog.

2. Szerezz tapasztalatot

Az újra és újra megjelenő kihívások során megtanuljuk, hogy mi az, ami működik és mi az, ami nem. Azonban, ha nem teszel semmilyen erőfeszítést ezeket nem fogod megtapasztalni. A kudarcok nélkülözhetetlenek a céljaink elérése érdekében.

Bizonyára ismered Thomas Edison híres idézetét :

Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható. 

Miközben feltalálta az izzót, több ezer sikertelen kísérletet tett. De feladta? Nem, megelégelte a kudarcokat, újra és újra próbálkozott, kísérletezett és sikeres lett. Újra megkérdezem : ha meg se próbálod, honnan tudod, hogy nem-e leszel sikeres?

3. Változtass a hozzáállásodon

Időről időre a sikeres emberek megtanítják nekünk, hogy a kemény munkát nem lehet alternatívákra cserélni. Ha eltökéltek, szenvedélyesek vagyunk és hiszünk abban, amit csinálunk, akkor annak meglesz a jutalma. Ezenkívül ha kudarcokkal szembesülsz, tekints rájuk pozitívan, tanulj a hibáidból és változtass ott, ahol kell.

Steve Jobsot kirúgták az Appletől. Rájött, hogy a munkája iránti szenvedélye meghaladja az átélt kudarc miatti csalódást, így rövid idő múlva mint vezérigazgató tért vissza az Applehez. Csak annyit tett, hogy megváltoztatta a hozzáállását. Bízott a képességeiben és elszánt volt.

Hogyan fejleszd ezeket a képességeket?

A fentiek leírva nagyon könnyűnek tűnnek. De hogyan válhatunk valóban elszánttá és hogyan szerezhetjük be ezeket a képességeket?

Azzal kell kezdened, hogy hiszel abban, amit csinálsz és nem kételkedsz a képességeidben. Igen, valószínűleg fejlesztened kell a képességeid, de úgy kell rágondolnod, hogy meg tudod csinálni.

Az elménknek óriási hatalma van. Ha pozitív gondolatokkal töltöd fel, akkor te is pozitív és határozott emberré válasz. Gyakran megeshet, hogy ha nehézséggel kerülünk szembe, akkor inkább próbáljuk elkerülni az adott helyzetet, rosszabb esetben feladunk mindent. Ilyen esetekben a hitünk az az eszköz, amely átsegíthet minket ezeken az időszakokon.

Próbáld ki mondjuk a meditációt és ösztönözd a pozitivitás érzését önmagadban. Képes leszel legyőzni a gátlásaid, merész döntéseket fogsz hozni és magabiztos leszel.

Mint láthatod a hit ereje szintén jelentős. Ha arra összpontosítasz, hogy többet akarsz az életedtől és sikereket akarsz elérni, akkor ezt fogod kapni. Ha kudarcokra összpontosítasz, akkor kudarcokat fogsz kapni. Ha pozitív maradsz és fenntartod az "akkor is megcsinálom" hozzáállást, akkor győzni fogsz, bármennyi akadály is jöjjön az életedbe. Remélhetőleg valamikor pedig már a te sikersztoridat olvashatjuk. :)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása