Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hogyan befolyásolja az ambíció hiánya a párkapcsolatod?

2020. április 11. 07:30 - Life Advisor

ambition_love.jpgAmikor találkozol valakivel és úgy döntesz, hogy randizni fogtok, kezdetben nehéz lehet a személyiségedet teljesen feltárni, nevetni a másikkal, élvezni a társaságát és igazán erős vonzalmat érezni. Legtöbben az első randin nem beszéljük ki az 5 éves terveinket és nem számszerűsítjük az ambíciónkat. Az ambíció azonban nagymértékben befolyásolhatja a kapcsolatainkat, különösen, ha különbség van a felek szintje és elvárásai között.

Az ambíció és a siker közti különbség

Fontos megjegyezni, hogy az ambíció és a siker nem ugyanaz. A siker mérése személyenként nagyon eltérő lehet. Például, ha az egyik fél egy csendes életre, otthonlétre, családra vágyik, sikeresnek fogja tekinteni magát, ha mindez megvalósul. Ha a másik fél viszont vállalkozó szeretne lenni, a saját főnökévé akar válni, akkor addig nem érzi magát sikeresen, amíg ezt el nem éri egy bizonyos mértékű pénzügyi stabilitással a háttérben. Lehet, hogy mindkét fél sikeres, de a sikerről alkotott véleményük eltérő.

Az ambíció ezzel szemben a vágy, hogy valamit elérjünk. Az ambíció motivációt és a célunk felé vezető irány mellett általában valamilyen tervet is tartalmaz, amelynek segítségével megvalósíthatjuk a céljainkat. Aki ambiciózus általában energikus, pozitív, motivált a jövőjével kapcsolatban. Megjegyezném, hogy ugyanakkor a túl nagy törekvés, vagy akár a vak ambíció néha ártalmas és mérgező is lehet. Sok pár esetében megfigyelhető, hogy nem élnek olyan harmóniában együtt, hogy az ambícióik szintje is megegyezzen.

Ambíció, elvárások és kapcsolatok

Nem ésszerűtlen, ha hasonló prioritásokat és életcélokat akarunk megosztani a partnerünkkel. Ha rendkívüli életet akarsz felépíteni, akkor nagyon is fontos. De vajon mindez azt jelenti, hogy a partnerednek hoznia kell azt a szintet és elvárást, amit te majd a siker alatt értelmezni fogsz? A te sikerről alkotott szemléleted kell ahhoz, hogy őt sikeresnek lásd? Lehet, hogy nem, bár valójában ez tőled függ.

Lehet, hogy neked a siker mércéje egy bizonyos karrier szint elérése vagy egy bizonyos szintű jövedelem. De mi van, ha a partnered nem így működik és nem így látja? Ha szereted őt, akkor az ambíció szinteteket is össze kell hangolnotok.

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket, amelyek pontosan ebben fognak neked segíteni.

1. Tiszteled a partnered?

A tisztelet az egészséges kapcsolat fontos része. Ha egy kapcsolatban az egyik fél nem igazán csinál semmit az életével, akkor az a másik (törtető,motivált,ambiciózus) fél szemében a tisztelet hiányához vezet majd. Ha a partnered lusta vagy nem járul hozzá az anyagiakhoz és a mindennapi kiadásokhoz, akkor határozottan van okod aggódni. Ha viszont dolgoztok mindketten, közreműködtök egymás életében és sikeresnek tartjátok magatokat, akkor csak kisebb súrlódások lehetnek az elvárások miatt. Akárhogy is, ha nem tudod tiszteletben tartani a partnered, akkor van egy probléma, amit kezelnetek kell.

2. Túl nagyok az elvárásaid?

Mielőtt rávágnád, hogy "Persze, hogy nem." , kérlek gondolkodj el a kérdésen. Például, te a párod minden igényét kielégíted? Mindent megteszel, amit kér tőled, úgy ahogy kéri? Valószínűleg nem. Tehát, ha te sem vagy tökéletes, akkor méltányos, hogy arra számítasz, hogy a partnered viszont az lesz? Lehetséges, hogy az elvárásaid irreálisak. Tölts el egy kis időt azzal, hogy meghatározod, mit akarsz egy másik embertől? Melyek azok a dolgok, amelyeket reálisan elvárhatsz és onnantól kezdve ehhez igazodhattok.

3. Boldog a párod?

Az egy dolog, hogy kritizálunk valakit akkor, ha semmit nem tesz az életének jobbá tétele érdekében, de nyafogni azt tud és megint másik dolog az, ha kritizálunk valakit, aki egyébként tökéletesen boldog úgy, ahogy van. Ha a párod boldog, akkor nem fog változtatni, még a te kedvedért sem. Ezt pedig nem is szabad elvárnod tőle.

Ha ugyanis rákényszeríted őt, hogy változtasson és boldoggá tegyen téged, akkor a végeredmény az lesz, hogy mindketten boldogtalanok és bosszúsak lesztek.

4. Szereted a párod?

Megint csak gondolkodj, mielőtt válaszolsz. Ha a válaszod még mindig igen, akkor még mindig fel kell ismerned, hogy ellentétben azzal, amit a szerelmes versek, dalok és romantikus regények mutatnak be a szerelemről, az nem mindig úgy működik a valóságban. Ha igazán szereted a partnered, akkor el kell döntened, hogy úgy szereted-e őt, ahogy van, vagy mindig többet és többet akarsz tőle? Ha az utóbbi, akkor a kapcsolatotok soha nem lesz könnyű és nagyon valószínű, hogy egyikőtök (vagy akár mindketten) magányosan fogtok élni a kapcsolatotokban.

Te vagy az egyetlen személy, aki tudja, hogy neked mi a legjobb. Sajnos egyik partnered sem lesz teljesen tökéletes és mindig el kell fogadnod valamit, ami kevésbé ideális a szeretett ember ambíciója szempontjából. A kérdés az, hogy ennek ellenére is szereted őt?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása