Ezek változnak egy milliomos pénzügyeiben koronavírus idején

2020. április 07. 07:30 - Life Advisor

grant_sabatier.jpgA koronavírus jelenleg sok ember számára ad okot pénzügyi aggodalomra. A vállalatok bezárhatnak, csődbe mehetnek, az alkalmazottakat elbocsájthatják és a vállalkozók is elveszíthetik az üzletüket. Grant Sabatier-nek azonban nem kell ilyesmi miatt aggódnia. A 35 éves amerikai milliomos meggazdagodott azzal, hogy 5 évig megtakarította jövedelmének 80%-kát, majd jól befektette a pénzét. Sikertörténetét és ezzel kapcsolatos tippjeit, tavaly szeptemberében osztotta meg az amerikai Forbes magazinnal. A pénzügyi stabilitás és szabadság ellenére 3 dolgot megváltoztatott a pénzkezelés módjával kapcsolatban a jelenleg is zajló koronavírus miatt.

1. "Állj ellen a vágynak, hogy mindent eladj!"

Az első dolog, hogy Grant a pénzügyi portfóliójának átszervezése mellett döntött. Elsősorban a részvényeit nézte át. Ilyen bizonytalan helyzetben nehéz ellenállni a vágynak, hogy mindent egyszerűen eladjunk.

"Emlékeztetnem kell magam újra és újra, hogy csak akkor veszítek el pénzt, ha eladok."

2. Készpénzt halmozott fel - annak ellenére, hogy a tanácsadók ezt nem javasolják

A 35 éves milliomos úgy döntött, hogy készpénzt vesz fel nagyjából 10.000 dollár (3,2 millió forint) értékben, mert attól tart, hogy a koronavírus akár az ATM-ek vagy bankok leállását is okozhatja.

Természetesen ilyen jellegű veszélyről egyenlőre Magyarországon nem tudunk, sőt hazánkban inkább a készpénzmentes fizetés válik napról napra népszerűbbé. Ezenkívül azonban a szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a bűnözők legújabb módszereikben a koronavírust használják fel, hogy pénzt csaljanak ki az emberektől. Legyünk tehát óvatosak és körültekintőek.

3. Nem számolja mindennap a pénzét

Grant Sabatier ügy döntött, hogy nem fogja mindennap ellenőrizni az anyagi helyzetét. Tisztában van azzal, hogy a koronavírus miatt pénzt fog veszíteni.

"Én is ember vagyok, így ha a tőkém 10 nap alatt 30%-kal csökken, akkor azt megérzem és fáj is."

Míg egyeseknek a koronavírus a megélhetésük elvesztését jelenti, Grant Sabatiernek el kell fogadnia, hogy a gazdasági célja most a stagnálás lesz, nem pedig a növekedés. Mindezek ellenére optimistán tekint a jövőre és reméli, hogy a piac hamarosan helyreáll.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása