Pozitív első benyomás 4 másodperc alatt. Így csináld!

2020. február 20. 15:30 - Life Advisor

first_impression.jpgAz első benyomás rengeteget számít. A legújabb kutatások szerint az első benyomás már 4 másodpercen belül kialakulhat. Ez alapján eldől, hogy szeretne-e az illető veletek barátkozni, kapcsolatot kiépíteni netán randizni. Ezért tehát ezt a pillanatot a lehető legjobban ki kell használnod. Íme 4 lépés, a 4 másodpercen belüli pozitív első benyomás kialakításához.


1. Tárd ki a szíved

Úgy hangzik, mint egy romantikus regény eleje, ugye? A gesztikulálás és a mimika sokkal fontosabbak, mint a szavak. Ezért kell nyitott szívvel állni a másikhoz. Bagatellnek tűnik, de ha például kabátot viselsz, akkor a beszélgetés előtt gombold ki vagy vesd le. Ezenkívül a pozitív alapbeállítottság is fontos. Ha valaki kedvesen rád köszön, akkor ugyanilyen kedvességgel és nyitott szívvel kell őt is üdvözölnöd megalapozva ezzel egy pozitív beszélgetést.

2. Szemkontaktus

A pozitív energia nemcsak az arcunkról sugárzik, hanem a szemeinkből is. Használd ki a szemkontaktus erejét a beszélgetések során. Ha félsz a közvetlen szemkontaktustól, mert mondjuk kényelmetlennek érzed, akkor próbáld ki azt, hogy egy sorozat vagy film nézése közben megfigyeled a színész szemét, jegyezd meg a szeme színét és mond el neki a gondolataid. Másnap ugyanezt csináld meg egy emberrel, akivel találkozol.

A szemkontaktus során azonban figyelj arra is, hogy ne ess túlzásba. Folyamatosan a partnerünk szemét (már-már bámulni) az ellenkező hatást éri el.

3. Sugározd a boldogságot és a pozitivitást

Legyél te az első, aki mosolyogni kezd. Ezzel remek alaphangulatot teremtesz a beszélgetéseteknek. Több kutatás is bizonyította,hogy jobban megmaradnak az emlékeinkben azok az emberek, akik pozitív hatással voltak ránk, akár egy mosolynak köszönhetően.

A mosolynál is figyelj arra,hogy őszintén jöjjön, ne pedig erőltetett mosoly legyen. Ne csak a szemed, a szád is mosolyogjon.

4. Udvarias köszönés

Mindegy, hogy egy új kapcsolatot egy professzionális "Jó napot"-al indítasz vagy egy "Helló"-val, mindenképpen kedvesnek kell lenned és örömöt sugározni. Ezután jöhet a kézfogás, amelynél szintén illik ügyelni arra, hogy határozott legyen ugyan, de lehetőleg ne szorítsd el az ereket a partner kezén. Ha a partner bemutatkozik, akkor a beszélgetés során többször is megemlítheted a nevét.

5. Jól kell kijönnöd a partnereddel

Nyilvánvalóan nem kell minden új ismeretségbe beleszeretni. Viszont fizikailag is ki kell jönnöd a partnereddel. A testbeszéded is sugallja azt, hogy nyitott vagy és érdekel téged, amit mondani akar.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása