Hogyan írd meg a saját sikertörténeted?

2020. február 10. 13:16 - Life Advisor

success_story.jpgSzerezz diplomát, legyen egy jól fizető munkahelyed, találd meg a lelki társad, vegyél saját házat, legyen családod és gyerekeid. Az események pontos sorrendje, amely alapján a legtöbben megítéljük, hogy az ember mennyire sikeres az életben. Hagyj ki akár csak egyet vagy cseréld fel a sorrendet és máris megkockáztatod azt, hogy nem fognak téged a sikeres ember mintapéldájaként feltüntetni. De egyébként mi a siker valójában?

Úgy tűnik, hogy ez a népszerű szó egy olyan személyt jelöl, aki a világ tetején van, azonban ez a tető személyenként eltérő lehet. A lényeg tehát, hogy csak te készítheted el a saját sikereid mérőszámát, mert ha vakon követsz másokat, akkor a nap végén kevésbé leszel boldog.

Biztos te is hallottál már történeteket olyanokról, akik három vállalkozást is felépítettek, mielőtt elvégezték volna a főiskolát, ha egyáltalán elvégezték. Viszont a három vállalkozás eredményének köszönhetően nagyon is boldogok. Vannak olyanok is, akik kevésbé vagy egyáltalán nem találnak boldogságot a karrierük tekintetében. Ez rendben is van így. A boldogság lényege az, hogy kitaláljuk, számunkra mit jelent a boldogság és ehhez ragaszkodjunk minden körülménytől függetlenül. Íme néhány tipp, amely segíthet az ilyen jellegű törekvéseidben.

5 módszer, amivel megírhatod a saját sikertörténeted:

1. Mi számít neked?

A siker első lépése az, hogy kitaláljuk mi az életünk értelme. Gondolj arra, hogy mi tesz téged boldoggá? Örülsz a mostani életednek, amelyben mondjuk 5 gyerek ugrál körülötted? Vagy úgy érzed, hogy csak akkor lehetsz boldog, ha feljebb jutsz a vállalati létrán? Nem számít mi számodra a fontos, ha boldog vagy miközben azt csinálod.

Az is nagyon fontos, hogy hagyd abba, hogy másokhoz hasonlítod önmagad. Az emberek különbözőek. Csak azért, mert te nem vagy kész új helyre költözni, a barátod viszont igen, nem jelenti azt,hogy kevésbé vagy rugalmasabb, mint ő. Ez csak azt jelenti, hogy két különböző emberről van szó, akinek az életcéljuk is különbözik egymástól. Összpontosíts a céljaidra és arra, hogy te hova akarsz eljutni a jövőben.

2. Ne az anyagiak számítsanak kizárólag

Ha sok pénzünk van, a designer ruhák és a pazar otthonunk presztízsnek számíthat, ám a belső kielégülés az, ami valódi boldogságot hoz. Tehát ne az anyagi dolgok felhalmozására összpontosíts és ne az anyagiakkal mérd, hogy mennyire is vagy sikeres.

Ehelyett figyelj arra, hogy megtaláld az igazi szenvedélyed az életedben. Akár mások életében segítesz, akár különböző állatfajokat mentesz meg a pusztulástól a lényeg, hogy kövesd az álmaid és bármekkora nagyon is legyenek, ne hagyd magad lebeszélni róluk.

3. Állítsd fel a célokat és kötelezed el magad a megvalósítás útján

Gondoltál már arra, hogy mi tenné boldoggá az életed? Biztos vagy benne, ha eléred, akkor úgy fogod érezni magad, mint a legsikeresebb ember a Földön? A céljaid megvalósításához szükséged van egy tervre, egy olyan tervre, amely magában foglalja az összes lépést, amely most még elválaszt téged a boldog életed végső formájától.

A célok kitűzése könnyű feladat, a célokért dolgozni viszont már kihívást jelent. Összpontosíts a siker felé tartó utazás minden lépésére és ne hagyj ki semmit sem.

4. Tegyél ma többet, mint tegnap tettél

Nem minden nap lesz életed legjobb napja. Lesznek olyan pillanatok, amikor a legjobb, amit adhatsz önmagadból a maximális kapacitásod 20%-a és akkor ez a tökéletes. De soha nem adhatod fel, akkor sem, ha jelenleg úgy látod, hogy a céljaid elérése nem a tervek szerint halad. Eljön az idő, amikor nyugodtabbnak és lelkesebbnek fogod érezni magad az utazás során és ekkor kell beletenned igazán 100%-ot a cselekedeteidbe.

Figyelj arra, hogy minden nap egy kicsit többet adj, mint tegnap hajlandó voltál adni. Ez közelebb hoz téged a siker végső állomásához és a haladásod is kézzelfogható lesz. Továbbá megerősítést kapsz, hogy megfelelő intézkedéseket teszel a sikereid érdekében.

5. Állj készen a kudarcokra

Az, hogy a sikerhez és a boldogsághoz egy teljesen egyenes és akadálymentes út vezessen....nagyon ritka. Ha van egy dolog, amelyre határozottan számíthatsz az úton az nem más, mint az akadályok. Úgy tűnhet, hogy a világ sokszor ellened dolgozik, de ezek az érzések azért vannak, hogy figyelmeztessenek, hol kell fejlődnöd és tanulnod. Nem szabad ezektől megriadnod, hanem tanulnod kell az elkövetett hibákból.

Nem a hibák lesznek egyedül azok, akik megakadályozzák a teljes boldogságod. Más emberek ugyanígy megfogják tenni. Amikor elkezded kidolgozni a siker és a boldogság mérőszámait, akkor észreveszed, hogy másoknak megvan a saját elképzelésük arról, hogy mi a siker. Mivel minden ember úgy véli, hogy a saját megközelítése a megfelelő, akkor szembe kell nézned a szemforgatásokkal és ítélkező magatartással.

A te feladatod, hogy ezekre ne figyelj és ne engedd, hogy eltérítsenek. Törekedj arra, hogy a saját magad legjobb verziója legyél.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása