Miért fontos a belső hang megértése?

2020. január 05. 12:43 - Life Advisor

1.rész

inner_guidenance.jpgMindenki tisztában van azzal, hogy a testünk a bennünk lévő energiák és az egészségünknek megfelelően működik. Úgy tervezték, hogy megfelelő gondoskodással akár 100 évig tartson. Amikor testünk bármely részén valami baj van, fájdalom vagy kellemetlenség formájában tapasztaljuk meg. Tudjuk, hogy amikor a testünk nem működik rendesen és fájdalommentesen, valami nincs rendben és azonnal (jobb esetben) intézkedünk, hogy mindez változzon és javuljon. Orvoshoz megyünk, gyógyszert szedünk, fizikoterápián vagy masszázson veszünk részt stb. Tudjuk, hogyha figyelmen kívül hagyjuk a fájdalmat vagy a kellemetlenséget az valami súlyosabb dologhoz vezethet.

Minden betegségnek legyen az rák, cukorbetegség, ízületi gyulladás, magas vérnyomás vagy bármi más figyelmeztető jelek számunkra. Minden esetben, amikor rendellenességet tapasztalunk, teszünk ellene valamit, hogy visszatérjünk a normál állapotba. Fizikai érzéseink megmondják nekünk, ha jól vagyunk és azt is,ha rosszul vagyunk ennek pedig engedelmeskedünk, ha hosszú és egészséges életet akarunk élni.

Ugyanígy az élet megmondja nekünk azt is, hogy mi az, ami az életünkben rossz. Hasonlóan a fizikai fájdalmakhoz, amelyek arra sarkallanak, hogy változtassunk és cselekedjünk, mentális és érzelmi fájdalmat is tapasztalhatunk azért, hogy figyelmeztetést kapjunk ideje az érzelmi és mentális birodalmunkban is cselekedni és javítani valamit.

A csoda ebben az egészben az, hogy mi emberek úgy vagyunk "összerakva", hogy ha figyelmesen hallgatsz a belső hangodra,önmagadra (az agyadra, testedre és érzelmeidre) és követed a kapott útmutatást, akkor drámai módon javulhat az életed minősége.

Fizikai állapotunkban tehát megtapasztaljuk az egészséget és a vitalitás, mentális és érzelmi szinten pedig a békét és a boldogságot. Ha bármilyen eltérést tapasztalunk ezektől, akkor az egy jel, hogy valami nem működik jól. Valami nincs rendben azzal, amit gondolsz, csinálsz vagy mondasz. Hihetetlenül összetettek vagyunk és a nyugtalanságot, a boldogtalanságot, a boldogságot, az örömöt rengeteg tényező kiválthatja. A lényeg, hogy a belső boldogságod érzése a legjobb mutató, amiből megtudhatod, hogy miből kell többet tenned és miből kevesebbet.

A boldogtalanság az életedben ugyanolyan figyelmeztető jel, mint a fizikai fájdalom a testeden. Az az üzenetet rejti, hogy amit csinálsz, az számodra rossz.

Rengeteg oka van annak, hogy az emberek miért nem hallgatnak jobban az érzéseikre és miért nem tudják jól behatárolni, hogy mennyire boldogok, miért nem képesek változtatni, amikor egyértelmű, hogy erre van szükség. Azt hiszem három fő mítosz van a boldogságról, amelyekben mindannyian hiszünk bizonyos mértékben.

1. mítosz

Az első mítosz a boldogságról az, hogy nem szabad sőt egyenesen helytelen a saját boldogságunkat mások elé helyezni. A mai napig találkozom olyan emberekkel, akik azt mondják, hogy sokkal fontosabb más embereket boldoggá tenni, mint az, hogy boldoggá tegyék saját magukat. Ez természetesen ostobaság.

Az emberek boldogság vezérelt egyének. Minden, amit az életben teszünk, a boldogságunk szintéjének fenntartására vagy növelésére irányul. Pszichológiailag úgy épülünk fel, hogy lehetetlen bármilyen más érzést átadni másnak, amivel mi magunk nem rendelkezünk. Ugyanúgy, mint ahogy nem adhatsz szegényeknek pénzt, ha neked sincs, nem tehetsz másokat boldoggá, ha te magad nyomorúságban érzed magad.

A legjobb módja mások boldogságának biztosításához az, ha boldog vagy és megosztod másokkal a boldogságod. A szenvedés és önfeláldozás csupán más emberek elnyomására és elriasztására szolgál. Ha azt szeretnéd, hogy mások boldogok legyenek, akkor kezd azzal, hogy valós és boldog életet élsz és tegyél te magad olyan dolgokat, amelyek boldoggá tesznek.

2. mítosz :

A második mítosz szorosan kapcsolódik az előzőhöz : azért vagyunk itt, hogy másokat szolgáljunk, nem pedig önmagunkat. Sok vers és esszé is feszegeti ezt a témát. Azt mondják, hogy csak akkor ér bármit az életünk, ha valaki mást boldoggá tettünk az utunk során. De, ahogy azt említettem, mások boldoggá tétele együtt jár azzal, hogy boldoggá tegyük magunkat.

Másokat szolgálva érjük el az életcélunkat és tapasztaljuk meg az életünk értelmét. Viszont, ha valami olyat csinálunk, amelyben csak valaki másnak kedvezünk, önmagunknak nem, akkor elveszítjük magunkat. Mindannyian szolgálhatunk másokat, de azt tegyük örömmel és boldogsággal.

3. mítosz :

A boldogságról szóló harmadik mítosz pedig, hogy az, hogy más boldogsága a mi boldogságunk is. Gyakran nyugtalanul érezzük magunkat, ha nem vagyunk boldogok olyan cselekedetekkel, amelyek valaki más szerint boldoggá tesznek minket. Sok ember megengedi a szüleinek, hogy befolyásolják a karrierjük megválasztását és ennek eredményekét szerencsétlen helyzetben találják magukat. Szeretnék boldoggá tenni a szüleiket, de képtelenek örülni annak, amit csinálnak.

A boldogság olyan, mint a svédasztal. Ha 100 ember odamegy és mindenki vesz valamit a tányérjára, minden tányér biztos, hogy különbözni fog egymástól. Akkor is ha egy férj és feleség megy oda, olyan tányérokkal fognak visszatérni, amelyek teljesen másnak tűnnek.

A boldogsággal ugyanez a helyzet. Sokféle összetevőből áll, fizikai, mentális, érzelmi és szellemi. Minden embernek szüksége van ezen összetevők egy adott kombinációjára, hogy a lehető legjobban érezze magát.

Ez a keverék pedig folyamatosan változik. Ha egy év alatt minden nap ugyanahhoz a svédasztalhoz mész, akkor valószínűleg minden alkalommal más-más tál ételt fogsz visszahozni. Minden nap - sőt néha óránként - más szükséges ahhoz, hogy boldoggá válj. Ezért az egyetlen módja annak eldöntésére, hogy a munka, kapcsolat, befektetés vagy bármilyen döntés megfelelő-e a számodra az, ha kapcsolatba lépsz az érzéseiddel és a szívedre hallgatsz.

Csináld azt, amit a legmegfelelőbbnek érzel és ha ez másokat is boldoggá tesz, akkor ez fantasztikus. Ha nem, akkor pedig tudni fogod, hogy a lehető legjobbat tetted az adott körülmények között is.

Csak akkor lehetsz őszinte magadhoz, ha követed a belső hangod. Csak akkor lehetsz önmagad legjobb verziója, ha ehhez megvan a kellő bátorságod ahhoz, hogy meghatározd mit jelent számodra a boldogság és bármi is legyen az az életed minden területén boldoggá válhatsz. Ha pedig stresszesnek, szorongónak, nyugtalannak érzed magad, akkor ezzel a természet jelezi akar neked, hogy valami nincs rendben. Van valami amiből többet vagy kevesebbet kell megtenned.

Gyakran szembesülhetsz az "isteni elégedetlenséggel" is. Örömöt és nyugtalanságot fogsz érezni számodra ismeretlen okból. Időnként nem leszel képes aludni. Időnként mérges vagy ingerlékeny leszel. Nagyon gyakran feldühítenek olyan dolgok, amelyeknek semmi köze nincs a valósághoz. Mély belső érzéseid lesznek arról, hogy valami nem olyan, mint amilyennek lennie kellene és gyakran úgy érzed, hogy meg kell szabadulnod ettől az érzelmi kavarodástól.

És ez jó dolog. Az isteni elégedetlenség mindig pozitív változás előtt történik. Ha tökéletesen elégedett lennél, soha nem tennél meg semmit a körülményeid javítására vagy megváltoztatására. Csak akkor, ha valamilyen okból elégedetlen vagy, lesz meg a belső motivációd hogy a viselkedésed, gondolataid, cselekedeteid megváltoztasd és ezzel elindulj az életedben felfelé.

Maradj velem! A következő blogbejegyezésem : "Miért fontos a belső hang megértése?- 2.rész" hamarosan érkezik.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

süti beállítások módosítása