Így alkoss világos és sikeres jövőképet!

2019. december 26. 09:00 - Life Advisor

vision_clear.jpgA legtöbb embernek valami általános elképzelése van arról, hogy mit akar az élettől. Az a képesség, hogy ezt a víziót másoknak továbbítsák, kihívás lehet. Ez olyasvalami, amely elkülöníti a vezetőt a főnöktől. A legtöbb vezető képes arra, hogy világos és izgalmas jövőképpel rendelkezzen és hogy ezt a jövőképet kommunikálja. Csak a vezető képes arra, hogy gondoljon a jövőre és meg is tervezze a jövőt.

Kommunikáld a jövőképed

A kiváló vezetők időt szánnak arra, hogy világos képet alkossanak a következő 1-3-5 éves időszakról. Az igazi vezetők képesek úgy kommunikálni ezt a jövőképet másoknak, hogy mások is úgy fogják érezni, mintha ez a jövőkép a sajátjuk lenne.

Motiváld az embereket, hogy a legtöbbet adják

A jövőbeli lehetőségek kommunikálása, az, hogy mi lehet majd ebből, felkelti mások érzelmeit és motiválja őket, hogy kihozzák önmagukból a legtöbbet. A jó jövőkép mindig az értékek és a küldetés szempontjából van megcélozva és leírva. Nem mennyiségről, pénzről és számokról szól.

A pénz fontos

Természetesen a pénz is fontos. Sokkal izgalmasabb azonban amellett elköteleződni, hogy a legjobbak legyünk az üzleti életben.

Maradj higgadt

A vezetői siker másik kulcsa, hogy higgadt maradj. A Stanford Business School egyik tanulmánya megvizsgálta, hogy melyek azok a vezetői tulajdonságok, amelyeket a cégek keresnek vezetői tisztségek betöltésekor, különösen ügyvezető igazgatói poszthoz. Két fontos tulajdonságot emeltek ki :

Az első, hogy összeállításunk egy csapatot és mi magunk is a csapat része legyünk. A végén minden feladatot csapatok végeznek. Amilyen a menedzser, olyan a csapat. A menedzsment sikerében központi szerepet játszik a csapattagok kiválasztása, a célok kitűzése, a felelősség átruházása és végül a munka elvégzése.

A második tulajdonság pedig, hogy nyomás alatt is képesek legyünk jól dolgozni különösen válságos időkben. Ha ilyenkor türelmes tudsz maradni, akkor jó vezető leszel.

Minden szem rád szegeződik

A vezető karakterét és minőségét gyakran demonstrálják ezekben a kritikus pillanatokban vagyis nyomás alatt. Ebben a pillanatban minden szem rá szegeződik, figyelnek rá és jegyzeteket készítenek.

Ha nem veszted el a fejed, amikor mindenki más már megtette és téged hibáztat, akkor tiéd lesz a világ.

Vezetőként az a feladatod, hogy világos elképzelésed legyen arról, hova kívánsz eljutni. Ha képes vagy pozitív maradni egy negatív szituációban, akkor biztosan nyertél.

Készítsd el a saját álomtáblád

Két dolgot tehetsz meg most azonnal :

Az első, hogy tervezz előre 1-3-5 évet és képzeld el az ideális jövőd. Hogy néz ki? Milyen lépéseket tehetsz meg most, hogy ezt a jövőképet valósággá változtasd?

A jövőkép felismerésének és a céljaidra való összpontosításának jelentős szerepe van az álomtáblának.

Ez a koncepció magában foglalja az ideális életednek a képeit, tárgyait, céljait. Miután elkészült a lehető leggyakrabban nézegetned kell a rendszer aktiválásához. Figyeld meg az erőforrásaid, a lehetőségeid, amelyek ahhoz szükségesek, hogy az álmaid valóssággá váljanak.

Ezzel fogod aktiválni a vonzás törvényét!

A második dolog pedig, hogy előre eldöntöd, bármi is történjék te nyugodt maradsz. Nem leszel sem ideges, sem dühös. Mély lélegzetet veszel, a megoldásra összpontosítasz nem pedig a problémára.

A vezetők tudják, hogyan kell hatékonyan gondolkodni, jó döntéseket hozni és céltudatos lépéseket tenni jó szokások kialakításával. Bár a poszt vezetőkről szólt, nem csak vezetőknek szól. :)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása