8 dolog, amit 10 perc alatt megtanulhatsz és...

2019. december 18. 17:59 - Life Advisor

laptop_lifestyle_change.jpg(...) megváltoztathatja az életed. Az idő kevés. Szinte mindannyian többet akarunk belőle. Több időt a barátokkal, több időt a hobbinkra vagy akár a munkánkra. Még akkor is ha már rendelkezel megfelelő időgazdálkodási stratégiával, vannak olyan területek, ahol időt spórolhatsz. Íme 8 olyan dolog, amelyet 10 perc alatt megtanulhatsz és megváltoztathatja az életed.

 

1. Pomodoro technika

A koncentráció mindent visz. A Pomodoro technika segítségével a feladatokat 25 perces egységekre kell felosztanod, amely biztosítja, hogy ez a 25 perc tényleg teljes fókuszban és koncentráltsággal telik majd.

A Pomodoro technikáról itt olvashattál már >>>

 2. Előre tervezés

A zavaró tényezők mindenhol megtalálhatók az életünkben. A mobiltelefon pittyegése, a televízió stb. Amivel elkerülheted a zavaró tényezőket az nem más, mint hogy előre tervezel. Így biztosíthatod önmagad számára, hogy olyan dolgokkal töltesz időt, amelyek tényleg fontosak.

3. Meditáció

Mindenütt ezt ajánlják, de csak kevesen alkalmazzák. Pihenj és csökkentsd a stressz szinted. Ha rendszeresen meditálsz, akkor a produktivitásod is növekedni fog. Rengeteg meditációs technika megtanulható néhány perc alatt.

Meditációs útmutató kezdőknek >>>

Ha pedig már unod azt, hogy mindig a meditációra akarnak rábeszélni választhatsz ezek közül is >>>

4. Az olvasási tempód növelése

Ez sok gyakorlást igényel ugyan, de megéri. Próbáld ki a hangoskönyveket, amelyek segítségével gyorsan és egyszerűen takaríthatsz meg időt. Vannak olyan alkalmazások is, amelyek segítségével háromszor gyorsabban hallgathatsz meg egy könyvet. Körülbelül 10 percbe telik, amíg az agy hozzászokik a gyorsabb tempóhoz.

5. Felelősségvállalás

Ha valami rossz dolog történik az életünkben, akkor hajlamosak vagyunk mindezekért másokat hibáztatni. Hosszútávon azonban sikeresebbek lehetünk, ha felelősséget vállalunk a tetteinkért. Ne vesztegesd az időd arra, hogy megtaláld a tettest.

6. Prioritások kitűzése

Amikor a feladatlistánkkal nem végzünk, blokkolva érezzük magunkat, csalódottak leszünk esetleg frusztráltak. Ezért is fontos a prioritások meghatározása. Mi az, amit rögtön meg kell csinálnunk és mi az, ami várhat? Ezeket a kérdéseket mindig fel kell tenned magadnak.

7. Nyújtó gyakorlatok

A hátfájás gyakori probléma. Akik ülő életmódot folytatnak kiemelten jól ismerik. Ezért érdemes megtanulni és alkalmazni nyújtó gyakorlatokat. Ezek szintén 10 perc alatt megtanulhatók és ha rendszeresen elvégzed őket még az egészséged is javulhat.

8. Időbeosztás

A munka során sokan azt csináljuk, ami éppen eszünkbe jut. Ehelyett határozz fel időblokkokat. Fél órát foglalkozol az e-mailekkel, a következő 1 órát megbeszélésen töltöd stb. Így megakadályozod, hogy bármi elvonja a figyelmed. A napi rutinod átgondolásával és bizonyos tevékenységek tudatos döntésével időt fogsz megtakarítani.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása