Nem akarod magad vesztesnek érezni? Hagyd abba ezt a 6 dolgot.

2019. november 14. 11:48 - Life Advisor

faulire_thinking.jpgBosszantóak ugye? Azok, akik azt mondják, hogy a kudarcok hozzátartoznak a siker eléréséhez. Persze, nekik könnyű mondani, mert már a másik oldalon vannak, sikeresek. Ugyanakkor te egész nap küzdesz annak érdekében, hogy az életed minden területén sikereket érj el, de valójában nem vagy biztos abban, hogy megfogod-e tudni valósítani mindazt, amit elterveztél. Ott van az a kis hang a fejedben, amely azt mondja, hogy nem fogod tudni megcsinálni. Se most, se máskor. Úgy érzed kudarcot vallottál. Korlátozva érzed magad és nem tudod, hogyan küzdj meg vele. Nos, tehetsz magadnak egy szívességet és elkezdhetsz foglalkozni az alábbi dolgokkal.

1. Ne tagadd, hogy úgy érzed kudarcot vallottál

Ha azt mondod magadnak, hogy minden rendben megy, amikor valójában ez egyáltalán nem igaz, az kétségtelenül az egyik leghaszontalanabb küzdési mechanizmus, amelyet az emberek nehéz időkben alkalmaznak. Amit ilyenkor valójában csinálsz az nem más, mint, hogy megtagadod magadtól a lehetőséget, hogy valóban átérezd mi folyik az életedben és felismerd a problémákat. Ha ez nincs meg, elég nehéz lesz bármit is tenned a változás érdekében. Ne feledd : attól, hogy úgy érzed kudarcot fogsz vallani, még nem biztos, hogy így is lesz.

2. Ne csinálj a bolhából elefántot

Ez egyike azon "szórakoztató" dolgoknak, amelyeket az emberek csinálnak. A fejükben aránytalanul felnagyítják az apró problémákat. Tudod mire gondolok? Például, amikor egy nagy projekten dolgozol, amely nem jön össze és úgy érzed eljött a világvége. Kételkedni kezdesz önmagadban, a stratégiában, minden lépésedben egészen addig amíg már aludni sem tudsz, mert folyamatosan ezen jár az agyad.

Maradva a projektes példánál, mi van akkor, ha az ügyfélnek nem volt pénze az általad felkínált szolgáltatásra? Vagy mi van, ha úgy döntöttek, hogy egy olcsóbb és ezzel együtt rosszabb minőséget kínáló valakit keresnek? Ezek tényleg azt jelentik, hogy veled van baj?

Természetesen nem. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy ez az ügyfél most nem téged keresett. Kicsit hasonlít a randihoz. Tehát, ha ezt figyelembe veszed, akkor tényleg kudarcot érzel az egész vállalkozásoddal és az életeddel kapcsolatban vagy csak nem érzed magad sikeresnek abban, amit ezzel az ügyféllel elterveztél?

3. Ne gondold azt, hogy csak te érezhetsz ilyet

Nem csak te érezheted magad vesztesnek. Ez az érzés teljesen normális. Persze kívülről nem így tűnik, mert az emberek szeretnek erről tudomást se venni, de garantálom, hogy így van. Azonban ellentétben a világ lakosságának 99%-val, ne hagyd, hogy ez az érzés megakadályozzon a sikereid felé vezető úton. Légy kivétel!

4. Ne gondold, hogy szuperhősnek kell lenned

Nagyon valószínű, hogy már most többet teszel mint az átlag, tanulsz, képzed magad és nagyobb sikereket érsz el, mint mások. Sokaknak azonban ez nem elég. Legtöbben nemcsak azt akarják, hogy néhány év kemény munka után legyenek sikeresek (ami normális), hanem már hónapok után átütő sikert szeretnének. Mert szuperhősnek érzik magukat....vagy legalábbis azt gondolják, hogy szuperhősök.

Az igazság az, hogy különleges vagy. Ez tény, viszont nem tartom igazán valószínűnek, hogy egyike vagy azon - nagyon ritka - embereknek, akik látszólag csak forró vizet öntöttek valamihez és ennek eredményeként azonnali sikert értek el.

5. Ne légy olyan hihetetlenül makacs

Minden emberben van makacsság, van akiben azonban egy csipetnyivel több. Ez készteti őket a nehéz időkben történő előrehaladásra. Sokszor viszont inkább csak a bennünk már korábban is megtapasztalt frusztráltságot növeli. Ha valami nyilvánvalóan nem működik, akkor miért nem kérsz segítséget?

Mindegy kitől kérsz segítséget, mentor, coach, barát, más üzletember, ha valaki semleges és kívülálló szemléletmódját megismerjük, akkor nagy valószínűséggel látni fogod, hogy mi folyik valójában az életedben, látni fogod mit kell tenned és elindulhatsz ismét a siker és pozitív dolgok felé.

6. Ne félj a kudarctól

Tudom, tudom, ezt már vagy egymilliószor hallottad, azonban nem lennél ebben a savanyú élethelyzetben, ha meg is csinálnád és tényleg nem félnél, oké? Itt vagyok veled!

De ha racionálisan gondolkozol, mi a legrosszabb, ami történhet?

  • Lehet, hogy vállalkozóként ismét egy időre "igazi munkát" kell vállalnod
  • Lehet,hogy nem engedheted meg magadnak a magas bérleti díjakat, de ezen is tudsz változtatni
  • Több tapasztalatot szerzel, hogy sokkal gyorsabban tudj fejlődni
  • Senki nem fog téged megkövezni, mert látják, hogy mindent megtettél
  • Néhány év múlva, amikor már sikeres vállalkozó leszel, átfogod tudni érezni mit jelent megtapasztalni a kudarcot

Szóval ez nem túl rossz B tervnek ugye? A kudarc egy negatív szó. Szörnyű és zsibbasztó érzést társítunk hozzá. Valójában viszont nem kell kudarcot éreznünk, mert kihúzhatjuk magunkat, megpróbálhatunk változtatni és továbbra is haladhatunk előre a céljaink felé. És ez, ami ténylegesen sikereket eredményez.

Csak azok törhetnek a magasba, akik nem félnek a nagy bukástól. (John F. Kennedy)

Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható. (Thomas Edison)

Ne hagyd, hogy a kudarc a szívedet fájdítsa és ne hagyd, hogy a siker a fejedbe szálljon. (Will Smith)

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása