Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

4 hiba, amit a férfiaknak nem szabadna elkövetni az ágyban

2019. október 30. 07:30 - Life Advisor

sex_mistakes.jpgSzínlelt valaha orgazmust a párod? És ha igen, egyáltalán észrevetted? A Közép-Lancashire-i Egyetem tanulmánya szerint a nők 80%-a színlelt már orgazmust. Mit mond ez számunkra? Nagyok sok férfi követ el olyan hibákat ágyban, amelyek miatt partnerük nem tud kielégülni. Sőt, gyakran észre sem vesszük, hogy ez megtörténik. Nézzük meg a 4 leggyakoribb hibát, amit neked is el kellene kerülnöd.

 

1. hiba : Az előjáték hiánya és/vagy rövidsége

Úgy gondolod, hogy az előjáték olyasvalami, ami "csak úgy" simán elhagyható? Minek van rá szükség, ha egyből belecsaphatsz a közepébe? Ha benned is megfordultak ezek a gondolatok, akkor valószínűleg a szex végén csak kapufát lősz, de nem gólt. A Kansasi Egyetem kutatói szerint a nők az előjátékot látják a szexuális élmény legfontosabb összetevőjének és ki ne szeretne felejthetetlen szexuális élményt adni a partnerének?

A férfiak tehát nagy hibát követnek el, amikor egyenesen belevágnak a szexbe ahelyett, hogy időt és energiát fektetnének a megfelelő előjátékba. Ne feledd, hogy a szex nem csupán a fizikai élvezetekről szól. Az intimitás legalább ugyanannyira fontos. A minőségi előjáték révén azt az üzenetet küldöd a párodnak, hogy értékesnek tartod őt és hajlandó vagy előnyben részesíteni az ő igényeit az élvezetek érdekében.

Ezeken túlmenően az előjáték az oxitocin hormon "robbanását" idézi elő, mind nőkben, mind pedig a férfiakban. Ez azt jelenti, hogy mindketten magabiztosabbnak érzik magukat együtt és több szeretettel vágnak bele a szexbe, amely egy nagyon fontos és lényeges alapja az együttlétnek.

2. hiba : Késlelteted az orgazmust

Férfiként nem vagyunk hajlandóak előbb orgazmust átélni, mint a nők, akiknek mellesleg gyakran több időre van szükségük mindehhez. Ez azt jelenti, hogy a férfiak hamarabb eljuthatnak a csúcsra és sokszor felháborodva vesszük észre, hogy a partnerünk még nem tart ott. Mi történik ezután?

Az egyik leggyakoribb hiba, ha megpróbálsz mindent megtenni, hogy késleltesd az orgazmusod. Az elkerülhetetlen megállítása érdekében sok férfi feszültté válik és nem tesz pontot a szex végére. Néhányan becsukják a szemüket, feszítik a testüket és elképzelik, hogy a nagyszüleikkel teáznak vagy bármi mást, amivel hosszabbíthatják a pillanatot.

Vannak, akik szégyenkeznek emiatt, néhányan túlságosan aggódnak amiatt, hogy ez ismét megtörténhet és teljesen megváltoztatják az ágyban való viselkedésüket. Például idegesen állhatnak hozzá a szexhez és megakadályozhatják a partnerüket, hogy szexuálisan stimulálják őt, mert attól tartanak, hogy emiatt túl korán érik el az orgazmust.

Mi a gond ezzel?

Először is, ezek nem segítenek az orgazmus meghosszabbításában, sőt még súlyosbíthatja is a problémát. Másodszor úgy gondolod, hogy a partnered nem veszi észre, hogy feszült vagy? Ne felejtsd el, a szex leginkább intim élmény, amikor szó szerint a partnered testében vagy. Ez azt jelenti, hogy a szorongásod arra készteti a partnered, hogy ugyanolyan kényelmetlenül érezze magát, mint te.

Ha pedig úgy érzed, hogy a korai orgazmusod kellemetlen, kínos és kezdi rövid életű élménnyé változtatni a szexet, akkor fordulj bizalommal szakemberhez, hiszen ma már sokféle kipróbált és bevált módszer létezik az ilyen típusú szexuális kérdések,problémák kezelésére. Biztos lehetsz benne, hogy nem a nagyszüleiddel való teázás képe a legjobb orvosság.

3. hiba : Kiszámíthatóság

Csak azért, mert egyszer valami működött, nem jelenti azt, hogy a partnered legközelebb is erre vágyik. Partnered testrészei, a hangulat, a hormonális ciklus változásainak megfelelően jobban reagálnak majd a szexuális változásokra, tehát a legjobb, ha kreatív maradsz és újra és újra kipróbáltok valami mást.

Ha mindig megtudjátok mondani, hogy mit fogtok csinálni az ágyban, az unalmas nemi életet eredményezhet. Ne hagyd, hogy a szex egyfajta mechanikus munkává váljon. Itt nem vacsorát készítesz és nem is a fogadat mosod.

Ha igazán izgalmassá szeretnéd tenni a szexuális életed, akkor ne félj új dolgokat kipróbálni. Ez lehet új szexuális pozíció, előjátékok különböző típusai, spontánabb fellépés, hogy mikor és hol szexeltek stb.

Továbbá figyelemre méltó, hogy romantikusan teszed izgalmasabbá a dolgokat. Mondjuk meglepetés vacsora, virág, csoki, pezsgő stb. Amiről pedig ne feledkezz meg, miközben új dolgokba vágsz bele, az nem más, mint a partnered reakciója. Használd útmutatóként, hogy mi az, ami működik és mi az, ami nem.

4. hiba : Csendben maradsz

Néhány férfi úgy dönt, hogy hallgat, ha szexről van szó. Ez akkor fordulhat elő, ha kellemetlenül érezzük magunkat, ha nem volt esélyünk arra, hogy szexuális életünk bő szókincsekkel rendelkezzen vagy ha egyszerűen nem foglalkozunk a testünkben zajló dolgokkal. De ez hiba : az egészséges szexuális élet szempontjából a kommunikáció kulcsfontosságú!

Tanulmányok kimutatták, hogy a több szexuális kommunikáció egyenlő a jobb szexuális élettel és az erősebb párkapcsolattal. A kommunikáció nemcsak megkönnyíti mindannyiótok számára, hogy jobban megértsétek egymást, hanem segít nektek abban, hogy jobban is érezzétek egymást. Ha csendben maradsz, akkor azt közvetíted a partnered felé, hogy nem érdekled őt vagy nem élvezed az együttlétet.

Miközben tehát szeretkeztek adj neki visszajelzést verbálisan és nem verbálisan is, hogy érzel, milyen jól érzed magad, miből akarsz többet vagy kevesebbet. Hálószobán kívül is szóba kerülhet a szex? Persze, ha őszinte beszélgetést tudtok folytatni sokkal izgalmasabbá tudjátok tenni a szexuális élményeket.

Időről időre mindenki összezavarodik, elvégre emberek vagyunk. A statisztikák azt mutatják, hogy a partnerek inkább nem sértik meg a másik fél érzéseit, tehát nem beszélnek arról, hogy mit csinálnak rosszul. Ehelyett inkább megcsalják őket vagy hagyják, hogy folytassák ezeket a hibákat. Fontos tehát, hogy inkább elkerüljük ezeket.

Ez azt jelenti, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy ezeket a hibákat elkövessük újra és újra. Inkább fektess időt az előjátékba, próbálj ki új dolgokat, kommunikálj nyíltan és győződj meg arról, hogy a megfelelő módszert alkalmazod, hogy elegendő ideig kitarts az ágyban. 

Ezen túlmenően győződj meg arról, hogy reagálsz a partnered igényeire. Mindez kivitelezhető, ha hajlandó vagy örömmel fogadni a konstruktív visszajelzéseket. Könnyű védekezővé válni, de inkább mutasd meg a partnerednek, hogy képes vagy felnőttként viselkedni, megérted amiről beszéltek, elfogadod a visszajelzéseit anélkül, hogy a megtört egódat ápolnád. Ez a fajta kommunikáció és nyitottság a kulcsa a bizalmi és közös álmokon alapuló kapcsolatnak és a szexuális intimitás kialakulásának.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása