8 tipp, hogy emlékezetes maradj mások szemében

2019. október 10. 18:56 - Life Advisor

impression_future.jpgMindannyian arra törekszünk, hogy emlékezzenek ránk, de néha nem is olyan könnyű tartós és mély benyomást tenni valakire, akivel először találkozunk. A jó hír, hogy mindez bizony lehetséges, csak ismernünk kell a hogyant. Ennek megkönnyítésének érdekében összegyűjtöttem 8 olyan tippet, amelyet te is alkalmazhatsz.

 

Nyisd ki a szád

Könnyű más emberek társaságában hallgatni, de így soha nem fogsz mások emlékezetébe ragadni. Ne félj hülye lenni, csatlakozz a beszélgetésbe, tegyél fel kérdéseket. Mond el a saját történeted és oszd meg másokkal a véleményed.

Légy természetes, részben ellentmondásos és minden helyzetben őszinte

A legtöbb ember fél belemenni ellentmondásos dolgokba, különösen, ha először találkozik valakivel, mert meg akarják győzni a másikat, hogy szeretik őket. De ha valóban ki akarsz lógni a tömegből, akkor merd kimondani, hogy mit gondolsz. Az emberek a szélsőségekre emlékeznek, nem az átlagosra.

Merj kilógni a sorból

A társadalmi normából való kitörés egyszerű módja annak, hogy kitűnj a tömegből. Próbálj azonban pozitív értelemben egyedinek lenni. Egyszerű dologra gondolj. Próbálj meg humorosan vagy egyedien válaszolni a szokásos : hogy vagy? mit csinálsz? kérdésekre.

Magabiztos testbeszéd

Az önbizalommal teli testtartástól nemcsak jól nézel majd ki, de emlékezetes is maradsz mások szemében. Legyen határozott a kézfogásod, egyenes a testtartásod és ne feledkezz meg a szemkontaktusról sem. Ha egyenlőre még senkivel nem beszélsz, akkor pedig ne a padlót bámuld, hanem felemelt fejjel előre tekints, hiszen interakcióba akarsz lépni a világgal, nem pedig elmenekülni belőle.

Mutasd ki az érzelmeid

Az emberek elfelejtik amit mondtál, amit tettél, de azt soha, hogy hogyan érezték magukat akkor, amikor veled voltak. Ahhoz, hogy mély benyomást tegyél valakire, meg kell engedned, hogy valaki érezzen belőled valamit....ideális esetben valami jót. Hogyan érheted mindezt el?

Nevettess meg másokat, tudj bocsánatot kérni, ha hibáztál, mesélj történeteket, mutasd ki az érzéseid, ajánlj fel segítséget, ha szükséges stb.

Legyél figyelmes hallgató

Korábban azt mondtam, hogy beszélgetned kell és nem szabad hátradőlve hallgatnod, de ha hallgatsz, akkor figyelmesen és érdeklődve csináld. Ez bár könnyűnek tűnik, kevesen tudják megcsinálni, mivel a legtöbben azon gondolkodunk, hogy mi lehetne a következő téma és lehetőséget keresünk arra, hogy újra megszólaljunk.

Mosolyogj

Amikor először találkozol valakivel, egy kicsivel jobban el kell mosolyodnod. Ez azt mutatja, hogy boldog vagy, jó a hangulatod, élvezed az életet és örömmel várod hogy megismerd a másikat. Ha rámosolyogsz a másik félre, akkor az ő érzéseit is aktiválod és bizony őt is hozzásegíted a boldogság érzéséhez.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása