5 lecke a pénzről Rihannától

2019. szeptember 11. 07:30 - Life Advisor

rihanna_money.jpgNéhány olyan slágerével mint a Work (Dolgozz) vagy a B*tch Better have My Money (Jobb ha megadod a pénzem ri*anc) talán nem meglepő, hogy Rihanna a Celebrity Net Worth szerint 260 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Rihanna, polgári nevén Robyn Rihanna Fenty, ismert a zenei karrierjéről. Körülbelül 7,6 millió dollárt keresett streaminggel, 2,5 millió dollárt fellépésekkel és 10,1 millió dollárt jogdíjakból. A 2013-as "Diamonds" turnéja során pedig több, mint 137 millió dollárt kaszált. A zenén kívül azonban több forrásból is származik bevétele, így érdemes tőle ellesni például az alábbi 5 fontos leckét a pénzről.

1. Legyen többféle bevételi forrásod!

Rihanna nem korlátozza magát a bevételei szempontjából vagyis nemcsak a zenéből keres pénzt. Jövedelme származik például különböző reklámtevékenységekből is. Rihanna weboldala szerint több ismert márkával is együttműködött már. Többek között a Balmain, Armani, Mac és a River Island. Legismertebb együttműködése azonban a Puma-val zajlott, amely több, mint 1 millió dollár bevételt hozott számára. Ezeken kívül pedig Rihanna számos népszerű és sikeres filmben is szerepelt.

Szerintem ebből már jól látszik, hogy érdemes több lábon állnunk és nem beletörődni, hogy csupán egy helyről származik jövedelmünk.

2. Találd ki, mi az, amit szeretsz és derítsd ki, hogyan csinálhatsz belőle pénzt!

Rihanna vállalkozásai a kozmetikumoktól kezdve a parfümökön át a fehérneműkig terjednek. Az egyik legismertebb üzlete a Fenty Beauty, amelyekkel olyan termékeket alkotott meg, amik minden bőrtípuson és bőrtónuson jól használhatóak. Olyan sminkkollekciót akart készíteni, amely minden nőnek tetszeni fog. A Fenty Beauty 2017-es nyitása előtt az emberek órákon keresztül álltak sorba, hogy elsőként vehessék meg a termékeket, a webáruházban pedig több, mint 8500 ember várakozott egy időben, hogy lecsaphassanak az újdonságokra. 

A sminkkészlet és a fehérneműk mellett Rihanna többféle parfümöt is tervezett, amelyek közül az egyik legnépszerűbb Reb'l Fleur becslések szerint 1 év alatt 80 millió dolláros bevételt hozott neki.

3. Harcolj azért a pénzért, amit megérdemelsz!

A B*tch Better have My Money című dala állítólag azokra az időkre vezethető vissza, amikor 2009-ben a könyvelője rossz tanácsai miatt majdnem csődbe ment. 2012-ben beperelte a könyvelő céget, mivel az év elején még 11 millió dollárja volt, amiből az év végére már csak 2 millió dollár maradt. A könyvelő állítólag elfelejtett szólni, hogy a turnék nem hoznak elegendő pénzt, sőt nyugodt szívvel ajánlotta az énekesnőnek egy több, mint 7,5 millió dolláros ház megvásárlását. De az nevet, aki utoljára nevet : Rihanna megnyerte a pert és több, mint 10 millió dollár kártérítést kapott.

4. Alakítsd a pénzügyi veszteségeid nyereséggé! 

Rihanna körülbelül 1,9 millió dollárt vesztett, amikor egy ingatlanját sokkal kevesebbért adta el, mint amennyiért anno vásárolta köszönhető a különböző vízkároknak, amelyek jelentősen rontották a ház értékét. Ez persze nem vette el a kedvét az ingatlan befektetésektől. 

2017-ben 2,75 millió dollárért vásárolt egy házat, amelyet októberben el is adott 2,85 millió dollárért. Amíg az eladás nem történt meg, Rihanna havi 16.500 dollárért adta ki a fenti ingatlant.

5. Miután megszerezted a pénzt, ne felejts el adakozni!

Rihanna nem tartja meg az összes magának megkeresett pénzt. 2012-ben alapítványt hozott létre, amellyel emberek életminőségét szeretné javítani az egészségügy, az oktatás, művészetek és kultúra területén is. 2016-ban pedig ösztöndíjprogramot hozott létre, amely során 5.000-50.000 dollár közötti ösztöndíjakat ítél oda barbadosi, brazíl, kubai, haiti, guyanai, jamaikai pályázók számára. 

süti beállítások módosítása