A sikerért vagy a kudarcért dolgozol keményen? 3 jel, amiből kiderül.

2019. augusztus 14. 07:30 - Life Advisor

siker_kudarc.jpgTudjuk, hogy mennyire fontos a kemény munka a siker elérése érdekében, ahogyan azt is, hogy a sikerhez vezető út akadályokkal és kudarcokkal is tele van. Sok embernek vannak nagyszerű ötletei és mégsem tudnak egyről a kettőre jutni. Azt is láthatjuk, hogy sok ember keményen dolgozik egy rémes ötlet mellett, azonban pontosan a kemény munka és az elszántság az, ami sikeressé teszi őket. És akkor ott van a harmadik csoport, akiknél nem számít mennyire keményen dolgoznak, lehet, hogy az ötletük sem megfelelő, vagy rossz a termékük, amit kínálnak és a világ összes próbálkozásával sem jutnak el oda, ahol lenniük kellene. Tehát honnan tudhatod meg, hogy most éppen a sikerért vagy a kudarcért dolgozol olyan nagyon keményen?

Háromféleképpen derítheted ki, hogy keményen dolgozol-e a sikerért :

1. Folyamatosan jönnek az új ügyfelek és alkalmazottak

Az első jelentős szempont, amely megmutatja, hogy a kemény munkával a siker felé haladsz, hogy hogyan növekszik az üzleted. Ha folyamatosan új ügyfeleid vannak, akkor jól csinálod. Az értékesítés nagyon fontos, ezért ha olyan ötleted vagy terméked van, amely jól mozog a piacon, akkor valószínűleg szükséged lesz még alkalmazottakra is, hogy a növekvő ügyféligényeket kielégíthesd.

2. Fáradtnak érzed magad és túl sok munkád van

Az ügyfelek rendszeresen érkeznek és van egy csapatod is, aki segít neked az üzletben, tehát nyugodtan megpihenhetsz ugye? Valószínűleg nem. A következő jel, amely szerint keményen dolgozol a sikereidért hogy kimerültnek érzed magad, mert úgy gondolod sok munkád van.

Most fogod tudni igazán megvizsgálni, hogy rendelkezel-e olyan rendszerekkel és folyamatokkal, amelyek segíthetik a vállalkozásod és úgy működhet, mint egy olajozott gépezet. Mindaddig amíg az ügyfelek jönnek és fizetnek, a helyes úton haladsz.

3. A piac figyelmet fordít rád és versenytársként tekintenek rád

Lehet, hogy egy ideig te vagy az új gyerek az iskolában. Most viszont amikor már hullámokat csapsz a vállalkozásoddal, a versenytársaid nemcsak figyelmet fordítanak rád, megpróbálnak másolni és ha igazán jól teljesítesz, akkor akár fenyegethetnek és perelhetnek is téged.

Tisztában kell lenne, hogy hogyan tudsz stabil piaci szereplővé válni és hogyan tudsz versenyezni,ha szükséges és hogyan tudsz nagyobb piaci részesedést szerezni. Őrült dolognak hangzik, de ezek valójában jó dolgok.

Most, hogy tudod, hogy melyek azok a jelek, amely alapján látszik, hogy a siker érdekében keményen dolgozol, jöjjenek azok a jelek, amiből felismerheted, ha a kemény munkád ellenére a kudarc felé sodródsz :

1. Az üzleted nem növekszik és nehezen találsz ügyfeleket

Sok termék és szolgáltatás a legjobb szándékkal érkezett a piacra. Lehet, hogy teszteltél, piackutatást végeztél, a barátaid, családod is megadta neked a zöld utat. Ennek ellenére, amint a termék vagy szolgáltatás eljut a piacra fontos, hogy az emberek ezeket meg is vásárolják.

Kereshetsz kifogásokat, hogy rossz országban,városban kezdted el, mondhatod, hogy nincs elég pénzed, hogy hirdess. Azonban a nap végén, ha nem keresel pénzt, akkor nem vállalkozásod van, hanem hobbid. Ha továbbra is csak egyszemélyes üzlet vagy és csak néhány eladást végzel, akkor nézz szét, hogy vagy csapatot bővítesz vagy bezárod a boltot.

2. Túlterheltnek érzed magad, mintha túl sok munkád lenne

Igen, a kudarc túlterhelté tehet minket, főleg ha nagyon keményen dolgozunk és nem tapasztalunk jelentős eredményeket. Sok vállalkozó keményen dolgozott egyszerre több projekten is, mielőtt megtalálta volna azt, ami tényleg sikerre viszi őket. Ez nagyon gyakran annak a következménye, hogy folyamatosan tűzoltást végzel.

Az a néhány ügyfél, akit magadénak tudsz nem boldog és nincs elég pénzed. Ez általában a legnehezebb dolog, mert azt mondták neked, hogy fogsz ilyeneket tapasztalni, azonban tudnod kell, hogy mikor kell pontot tenni az I-re és továbblépni.

3. A piac nem figyel rád és nem tudsz versenyezni

A gyűlölködők gyűlölni fognak, vagy ha mégsem, akkor aggódnod kell. Ha senki sem tudja, hogy ki vagy, nem ismernek téged és nem aggódnak miattad, akkor fel kell tenned a kérdést, hogy miért nem? Ha nincs eladás és senki sem ismer téged, az nem jó jel.

Számos vállalkozás, aki a kemény munka ellenére a kudarc felé sodródik azt mondja, hogy senki nem csinálja azt, amit ők csinálnak. Még ha pontosan ugyanazt is csinálod, mint mások, akkor is tudnod kell, hogy hogyan versenyezhetsz az emberek idejéért és figyelméért. Ismerd fel az egyediséged és győződj meg róla, hogy mások is ismernek.

A legfontosabb, hogy emlékezz rá, hogy rendben van a kudarc az életedben. Néha azonban a legjobb, ha elmenekülünk egy kudarcokat okozó vállalkozástól és a megtanult leckékkel tovább lépünk. Ne feledd, hogy őszintének kell lenned magaddal és tudnod kell, hogy ezek a jelek nem hazudnak.

 

komment
süti beállítások módosítása