6 hazugság, amivel már mindenki találkozott a munkahelyén

2019. augusztus 04. 13:55 - Life Advisor

munka_hazugasg.jpgTi is hazudtok, én is hazudok. Az irodában való hazudozás mint egy fertőző betegség, különösen akkor ha beleszámítjuk a mindennapi apró füllentéseket is. A  Massachusettsi Egyetem kutatásából kiderült, hogy átlagosan 2-3 alkalommal füllentünk a munkahelyünkön 10 perc alatt. De miért is hazudunk egyáltalán? Próbáljuk eltusolni az igazságot, hogy könnyebbé tegyük az életünket. Azzal nyugtatjuk magunkat, hogy így legalább nem lesz káosz a munkahelyen és mivel amúgy is mindenki ezt csinálja, mi miért ne tennénk?Sokszor bizony nehéz felismerni azokat a kollégákat, akik csak vetítenek nekünk, de nézzük meg a 7 leggyakoribb hazugságot, amivel már bizonyára te is találkoztál a munkahelyeden.

1. "Nem az én hibám volt."

Egyesek mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen felelősséget vállalni. Ennek része, hogy másra hárítják a felelősséget, sőt sokszor nem is személyre hanem tárgyakra, mint a számítógép.

2. "Ma korábban el kell mennem, mert....."

A legtöbben a munkánk során élünk eme füllentés lehetőségével és általában valami magánéleti problémára hivatkozunk és ezzel próbáljuk megindokolni a korai távozás okát. Persze a legtöbb főnök nem fog a magánéletünkbe turkálni, így ez alap füllentésnek számít.

3. "Éppen dolgozom rajta" vagy " ez van most a prio lista élén"

Egy füllentés, ami zene a főnökünk fülének. Éppen ezért ez a hazugság is meglehetősen népszerű.

4. "Az én ötletem volt".

Szinte minden munkahelyen van egy ilyen kolléga, aki szívesen aratja le a babérokat, akár hazugságok árán is.

5. "Ez már tegnapra kellett volna"

Ha túlzásba visszük ezt a fajta hazugságot, akkor egy idő után hiteltelenné válik, hogy tényleg minden olyan sürgős és fontos, mit ahogy azt anno említették.

6. "Holnapra kész lesz." 

Annak érdekében hogy ne robbanjon ki botrány, sokan ezzel próbálják jegelni a vészhelyzetet és csökkenteni a stresszt. 

komment
süti beállítások módosítása