A siker leginkább figyelmen kívül hagyott eleme

2019. augusztus 01. 07:30 - Life Advisor

woman_business.jpgFontos és egyben jó dolog is, ha valaki megmutatja az irányt az üzleti vállalkozásod kezdeti szakaszában. Amikor 1 évvel ezelőtt elkezdtem blogolni, én is több emberrel - ha úgy tetszik mentorral - beszéltem, akik bizony mindannyian eltérő gondolkodásmóddal és stratégiával rendelkeztek. Aztán ugye ott voltam én, a zöldfülű kezdő, akit ez a rengeteg világnézet totál kikészített.

 

 

Valaki mindennap megpróbál nekünk eladni egy varázspirulát

Tudod, ezek azok a pillanatok, amikor kétségbeesetten kezded hajszolni a pénzt, ezért hát rákattintasz mindenféle hirdetésre és szembe találod magad egy újabb guru hirdetésével, egy titokkal, amit csak ő tud vagy egy 7 lépéses formulával, amely majd milliókat érő vállalkozást kovácsol számodra. Azok, akik szintén feliratkoztak és elmentek ezekre az eseményekre tudják miről beszélek.

Látod, én is elgyengültem ezeknek a hirdetéseknek a láttán. A szívem azt ordította, hogy tessék vidd a pénzem és mond el a titkot. A saját határaim kitologatásával, különböző stratégiák végrehajtásával és a havonta más-más feladatokkal telt időszak után rájöttem, hogy a stratégia és a gondolkodásmód önmagában nem elegendő a karrieremhez és az álmaim megvalósításához. Szükséged van viszont a megfelelő feltételekre.

A sikert és a kudarcot nem tudod csak úgy lemásolni, mint ahogy a számítógépen használod a copy+paste opciót. Megfelelő környezetben kell lenned ahhoz, hogy motivációt szerezz és a következő szintre emelkedj.

"Ha nem kezdesz valamit az életeddel, akkor mindegy, milyen hosszúra nyúlik."
/John C. Maxwell/

Képzeld el, hogy egy virágokkal teli kertet akarsz építeni. Megvan minden, amire szükséged lesz : szerszámok, a hogyan csináld tanácsok, elkötelezettség, motiváció, szenvedély. De várj csak egy kicsit. Szükséged lesz a megfelelő feltételekhez is, hogy mindezt létrehozd. Ekkor meg megvizsgálnod a hőmérsékletet, a föld minőségét, a vízmennyiséget, védekezned kell a kártevők ellen stb. hogy biztosra vehesd, a virágaid virágozni fognak. 

Ugyanez vonatkozik a karrieredre és az üzleti életedre is. Megfelelő feltételekkel kell rendelkezned és meg kell teremtened a megfelelő környezetet magadnak, hogy a munka kivirágozhasson. Ezért kell most egy lépéssel tovább mennünk, hogy felszámoljuk azt a rést, ami a jelenlegi helyzeted és a kívánt helyzeted között van. 

El kell kezdenünk beszélni arról, hogyan kaphatunk vállalkozóként segítséget, mivel ez nem szerepel a "Sikerszabályok" nagykönyvében. Beszélnünk kell azokról a területekről, amelyeket esetleg figyelmen kívül hagyhatunk és amelyek ugyanolyan fontosak, mint a gondolkodásmód és a stratégia.

Ideje betömni a lyukakat

Elhiheted, ez a felismerés teljesen felnyitotta a szemem, mivel a virágzó vállalkozás felépítése nem csak azt jelenti, hogy valakinek a 7 lépéses programját követjük és másoljuk és reméljük, hogy majd ez nekünk is jó lesz.
Engem midig meglepnek ezek az úgynevezett programok, amelyek azt mondják, hogy minden embernek segítenek. Ez nem megy. Egyikünk vállalkozása sem ugyanolyan, ahogy egyikünk élete sem ugyanolyan. 

Gyakorlatba átültetve a vállalkozásod építése arról szól, hogy nincs szükséged mások jóváhagyására, csak a sajátodéra. A megfelelő támogató közösség megtalálásáról szól. A mély és belső munkafolyamatról szól. Arról szól, hogy az életed és az üzleti életed, a munka és a magánélet, a szórakozás és a család beilleszthető az ütemtervbe.

Arról szól, hogy szembe nézz az összes félelmeddel és nehéz beszélgetéseket vezess, amelyek most még görcsöt okozhatnának. Arról szól, hogy a kudarcaidból tapasztalatokat szerzel és erősebbé teszed magad, tehát nem bukhatsz el akkor sem, ha más bevált módszerét használod. A sikeres vállalkozás kiépítése során lerombolhatod a régi identitásod és felépíthetsz egy újat, miközben olyan embereket ismersz meg az út során, akik támogatják ezt a fajta látásmódodat. 

"Nincs lift a sikerhez. Meg kell másznod a lépcsőket!"  /Zig Ziglar/

Ess szerelembe a vállalkozásod minden egyes részével

A sikereid egymásra épülnek, mindazokra a dolgokra, amelyek a célodhoz vezető út előtt-alatt és után végbemennek és amelyekről senki nem beszélt neked. Ezért szeretném felhívni a figyelmed arra, hogy összpontosítsd az energiád a talaj minden egyes centiméterén történő szántására és fordítsd figyelmet azokra a dolgokra, amelyek a színfalak mögött vannak, mert ezzel fogsz tudni igazán felépíteni egy gazdag,boldog és virágzó alapokkal rendelkező birodalmat.

komment
süti beállítások módosítása