7 gondolatébresztő sikertipp Gary Vaynerchuktól

2019. július 31. 07:30 - Life Advisor

gary_sikertippek.jpgGary Vaynerchuk amellett hogy világhírű amerikai vállalkozó, többszörös bestseller író, remek gondolati rendszerrel van megáldva, amelyre bizony érdemes figyelmet fordítanunk, pláne akkor, ha számodra is fontos a siker elérése és az álmaid megvalósítása. Ma, az azonnali kielégülés világában mindenki arra koncentrál, hogy minél hamarabb elérje azt, amit szeretne, azaz minél kevesebb idő alatt szeretnénk minél nagyobb eredményt látni az életünkben.Ha ez nem sikerül, tehát a vágyaink nem válnak valóra, akkor összehasonlítási játékot kezdesz el játszani és elkezded megítélni (általában negatív módon) saját magad. Sokan szeretnénk egy napon belül sikert elérni, de vajon az elménk már a sikerre van hangolva?

Megmutatok 7 olyan gondolatébresztő tippet, amely a te gondolkodásodat is segíti a pozitív életre és a sikerre összpontosítani.

1. Legyen célja a boldogságodnak

Gary számára a boldogság azt jelenti, hogy egész nap azt csinálod, amit szeretsz. Ez nem azt jelenti, hogy most azonnal fel kellene mondanod, mert a jelenlegi munkád nem tesz boldoggá, főleg, ha a jelenlegi munkád éppen az ideális életmód felé vezet. Bizony egy ideig mindenféle kellemetlen és unszimpatikus feladatot el kell végeznünk. Azonban, ha a boldogságodnak nincs célja, csak azt mondod, hogy boldog akarsz lenni és kész, akkor valószínűleg nem fogsz semmit tenni, így nem is fog változni semmi az életedben.

2. Élvezd a jelenlegi szereped

Minden munkában meg kell találnunk és el kell fogadnunk a bizonyos pozíciókkal járó felelősséget. Minden alkalommal, amikor a saját pozíciódban megjelensz valaki előtt, tedd mindezt önbizalommal és ragyogással, élvezettel.

Legyél jelen az életben és tanulj minden egyes tapasztalatodból és emberi kapcsolataidból. Nem tudhatod, hogy a most még kellemetlennek és nehéznek tűnő helyzetek, milyen leckéket tanítanak meg számodra. Egy azonban biztos, a hasznodra válnak.

3. Szeresd, amit csinálsz

Mindig azt kell tenned, amit szeretsz, főleg ha meghatározott célod van. A cél egy hatalmas erő, függetlenül attól, hogy 40.000Ft vagy 40 millió forintról van szó, ha nagyon szereted, amit csinálsz és ott vagy, ahol lenni akarsz, akkor már nyertél.

Mindig olyas valamivel kell kezdened, amit tényleg szeretsz, hiszen így leszel eltökélt, hogy megvalósítsd a céljaid. Amikor jobban szereted a játékot, mint a trófeát, akkor a játék megfogja adni neked a trófeát is. Ennyire egyszerű.

Ne azért csinálj bizonyos dolgokat, mert én vagy Steve Jobs vagy bárki azt csinálja. Találd meg a saját szíved vágyát és vágj bele.

4. Ne a pénz vezessen

Ahhoz, hogy rendkívül jól teljesíts az üzleti életben vagy csak "simán" az életedben, fontos, hogy minden reggel fel kell kelned és dolgoznod kell a céljaidért. Fektess önmagadba, fejleszd magad és az eredmény sem marad el, ha igenis cselekszel. 

Azonban ne a pénz motiváljon. Hidd el, ha cselekszel, fejleszted magad és odateszed magad a céljaid megvalósításának érdekében, akkor a pénz is megérkezik.

5. Légy hálás

A hála kiemelt szerepet játszik az életünkben. Fontos, hogy értékeld a mindennapokat, a barátaid, a családod, a munkád és az életed. Légy hálás azért, amid van. 

6. A hátrány lehet az új szuper erőd

A hátrányok, a nehézségek hihetetlen keretet adhatnak a boldogságodhoz, különösen akkor, ha a pozitivitást és az optimizmust is képes vagy fenntartani.  Mindannyian szembesülünk nehézségekkel, csak az nem mindegy, hogy azt választjuk, hogy belerokkanunk vagy azt, hogy megengedjük, hogy erősebbé tegyen minket.

7. Legyél izgatott minden egyes nap

Az, hogy reggel kinyitod a szemed, felébredsz azt jelenti, hogy íme egy újabb csodálatos nap, amely elérkezett az életedbe és ideje kihozni belőle a legtöbbet. Szerezz lendületet már reggel, és töltsd izgatottan a mindennapokat. Az ilyen típusú gondolkodásmód további pozitív energiákat fog vonzani az életedbe, amely tartós motivációt hoz számodra.

komment
süti beállítások módosítása