3 lehetőség, amely sikeres alapot teremt a vállalkozásodnak

2019. július 25. 07:30 - Life Advisor

company_changes.pngTavaly, amikor belekezdtem a blogolásba és a valódi üzletek kiépítésébe nagyon keveset tudtam mindenről a blogolástól, a webfejlesztésen és a vállalkozásfejlesztésen keresztül és még a mai napig képzem magam minden területen. Az elszántságom azonban óriási továbbra is. Visszatekintve (pedig "még csak" 1 évről beszélek) rengeteg hibát elkövettem, de persze voltak olyan dolgok is, amelyeket kiválóan kezdtem el. Íme 3 olyan dolog, amit vállalkozóként te is nagyon hamar el tudsz kezdeni.

1. Publikálj és hagyd, hogy megismerjenek

A publikálás valószínűleg az egyik legértékesebb dolog, amit a vállalkozásod korai szakaszában megtehetsz. Azonnali hitelességet és potenciális ügyfeleket hozhat neked, habár könnyebb mondani, mint megtenni. A legtöbb publikált dolog, legyen szó könyvről, podcastról, E-bookról, blog posztokról nem fog átmenni az emberekhez, ha nincs igazolható szakértelem mögötted.

Azonban valahol el kell kezdened. Válassz néhány érdekes témát az iparágadban és írj róluk. Aztán szépen kezdd el őket közzétenni a blogodon. Én személy szerint úgy határoztam tavaly január 1-jén, hogy mindennap fogok egy-egy új blogposztot közzétenni és mint láthatod ez a mai napig töretlenül működik.

Minél többet publikálsz, annál több emberhez jutsz el, akik aztán elkezdenek téged megkeresni. Így fejlődött az én kis "coaching praxisom" is. Türelemre persze szükséged van, de a megfelelő időben megkapod a jutalmad.

2. Fektess hangsúlyt a kapcsolatépítésre

Nem arról van szó, hogy te ki vagy, hanem arról, hogy mennyire ismered az ügyfeleid. Ezenkívül ki kell építened a saját hálózatod, hiszen igaz a mondás, hogy több szem többet lát. Az emberek így figyelmet fordítanak rád és újabb üzleti lehetőségek nyílnak meg számodra.

Ha körülveszed magad olyan emberekkel, akiknek hasonló a küldetése, mint neked, akkor bizony egy elég erős networking közösség alakulhat ki, amely csak előnyödre válhat, így ne akarj sosem elzárkózni új ismeretségek kiépítésétől.

3. Legyél te a legjobb és hidd is el, hogy a legjobb vagy

Gondoltál már arra, hogy te magad legyél az iparágad legjelentősebb szereplője? Bizonyára szeretnéd, de vannak gondolatok, amelyek visszahúznak, mert rosszabbnak érzed magad, mint a többiek. De ez csak egy önkorlátozó hiedelem. Ha megfelelő szakértelemmel rendelkezel, akkor bizony te is képes vagy hatalmas értéket adni másoknak.

Itt is előkerül a networking és a kapcsolatépítés. Próbáld meg elérni az iparágad jelentősnek tartott képviselőit és kérdezd meg, hogy van-e lehetőséged együttműködésre. Lehet,hogy 99 nemet fogsz kapni, de neked csak 1 igenre van szükséged ahhoz, hogy elkezd.

+1 : Ne add fel!

A vállalkozás építés nem könnyű feladat. Sok dolgot megfogsz próbálni és bizony lesznek jócskán olyanok, amelyek nem működnek, de ne hagyd, hogy ezek a kudarcok elrettentsenek. A sikeres és sikertelen emberek közötti egyik legfőbb különbség, hogy hogyan is dolgozzák fel a kudarcokat. Ha az üzleti éved elején nehézségekkel kerülsz szembe, remélhetőleg a fenti tippek segítenek abban, hogy győzelmet arass.

komment
süti beállítások módosítása