5 mondat, amit soha ne mondj a főnöködnek

2019. július 17. 07:30 - Life Advisor

boss_manager.pngEgy állásinterjú során, de ha már régen dolgozunk egyaránt fontos, hogy jó fényben tüntessük fel magunkat. De nem árt vigyázni, vannak ugyanis olyan mondatok, amelyek a főnökünkkel folytatott beszélgetések során elsőre jól hangozhatnak, de valójában ezek a kijelentések inkább negatív hatással lesznek ránk. 5 olyan mondatot mutatok most neked, amelyet Amy Morin a "13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek" könyv szerzője a főnökünkkel folytatott beszélgetések buktatóinak nevez.

1. "Nagyon jó vagyok abban, hogy egyszerre több feladatot is elvégezzek."

Ha ezt mondod a főnöködnek, akkor azt az üzenetet közvetíted, hogy folyamatosan eltereli valami a figyelmed. Több feladat egyszerre való elvégzése ugyanis olyan dolog, amelyet senki (vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy nagyon nagyon nagyon nagyon kevesen tudnak). Akiket ugyanis rendszeresen bombáznak különböző feladatokkal, kevésbé tudnak figyelni, összpontosítani, gyengébb a memóriájuk és sokkal kevésbé produktívabbak, mint azok, akik egymás után sorban haladnak a feladataikkal.

Tehát fontold meg az önbecsülésed újratervezését, mielőtt kísértésbe esel, hogy büszkén kijelentsd magadról, hogy márpedig te 12 feladatot is képes vagy úgy csinálni, mint egy profi.

2. "Maximalista vagyok."

Ezt a mondatot nem szabad büszkén mondanod. A maximalisták ugyanis nem kapnak annyi tiszteletet, mint amennyit feltételeznek. A maximalisták ugyanis nem tolerálják a hibákat így az alattuk lévő munkatársak inkább elrejtik előlük a hibákat, ahelyett, hogy megoldáson törnék a fejüket.

Robert W. Hill pszichológus tanulmánya szerint kétféle maximalista ember létezik. Az egyikük az a típus, aki elégedettek a maximalizmusukkal és lelkiismeretesen folytatják a feladataikat a céljaik érdekében és mindig a legjobbat adják magukból.

Aztán vannak azok, akiknek szükségük van az emberek megerősítésére és mindenféle hibától félnek. A maximalisták számára egyébként nagyobb a rizikója a kiégésnek és minden más egészségügyi és mentális probléma kialakulásának is.

Ha te az első típusba tartozol, akkor is légy óvatos, hogy mennyire "villogsz" a maximalizmusoddal.

3. "Még soha semmiben nem vallottam kudarcot."

Nagy különbség van aközött, hogy próbálkozunk sikert elérni és aközött, ha próbáljuk elkerülni a hibákat. Ha a célod az, hogy ne kövess el hibákat, akkor jó eséllyel nem fogod kihasználni a benned rejlő képességeket.

Valójában arról van szó, hogy ha félünk a kudarcoktól, olyan célokat tűzünk ki magunk elé, amelyek segítenek magunkat pozitív színben feltüntetni. Új feladatokat, amelyekkel esetlegesen kudarcot is vallhatunk, nem is foglalkozunk ilyen esetekben. Tehát nem akarsz ilyen benyomást adni magadról a főnöködnek, ugye?

Szóval, ha még soha nem vallottál kudarcot, csupán addig pozitív, amíg nem úgy nézel ki, mint aki óvatos, hogy ne kövessen el hibákat. Ahelyett, hogy letagadnád az elkövetett hibákat, jobb lenne beismerni őket és megmutatnod, hogy mit tanultál belőlük.

4. "Olyan jót fogok végre aludni, mint soha"

Az alváshiány nem olyas valami, amire büszkének kellene lennünk. Bár néhány sikeres vállalkozó azzal büszkélkedik, hogy a kevés alvás eredményessé teszi őket, Amy Morin nem ért egyet ezzel, sőt ezt az egészet egyfajta furcsa jelenségnek nevezi.

Az alváshiány súlyos következményekkel járhat, amit számos tanulmány bizonyít. A finnek például arra jutottak, hogy az agyunkat és a szerveinket is károsíthatja. Továbbá rossz hatással van a figyelmünkre, memóriánkra, probléma megoldó képességünkre és a kreativitásunkra is. Emiatt ez nem egy olyan dolog, amit a főnöködnek meg kellene említeni.

5 ok, amiért szükséged van a minőségi alvásra >>>

5. "Napi 24 órát dolgozom."

A munkamániás életmód nem dicsőség. Azok, akik túl sokat dolgoznak előbb utóbb mentális és egészségügyi problémákkal fognak küzdeni. Szóval, hogyan tudod megmutatni a főnöködnek, hogy elkötelezett vagy anélkül, hogy munkamániásnak hívnád magad? Helyezd fókuszba a termelékenységet. Nem számít, hány órát dolgozol, ami igazán számít, hogy a munkaidőd alatt mit tudsz letenni az asztalra.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása