8 trükk, amivel azonnal szimpatikusabb lehetsz

2019. július 07. 11:48 - Life Advisor

communication.pngIgazi ritkaság. Irigyeljük őket, szeretnénk mi is olyanok lenni, mint ők. Nem gyűlölhetjük őket, mert túlságosan szimpatikusak, emberek, akik mosolyogni tudnak a környezetükre és mindenkit megnyernek a terembe való belépéssel. De mit csinálnak ezek az emberek, amit mi nem? Nem arról van szó, mit mondanak, hanem azt, hogyan használják a testbeszédet. Az osztrák Stefan Verra készített kutatást, amelyből megtudhatjuk, mi az a 8 trükk, amivel te is azonnal szimpatikusabb lehetsz.

Tény, hogy nagyon kevés időnk van arra, hogy meggyőzzük a beszélgetőpartnerünket a saját személyiségünkről, és mindketten ezalatt a rövid idő alatt döntjük el, hogy megbízhatunk-e a másikban, vagy jobb lenne óvakodni tőle. A szimpátia megállapításának első lépése arról szól, hogy kiderítsük nem-e veszélyes számunkra az illető.

Azonban létezik 8 olyan trükk, amivel arra ösztönzöd a másik felet, hogy szimpatikusnak könyveljen el téged.

1. Egy őszinte mosoly

A legfontosabb, amit megtehetsz egy őszinte mosoly és egy őszinte nevetés. Természetesen csak akkor, ha a helyzet ehhez megfelel. A nyugodt mosoly és egy őszinte nevetés az első lépés a szimpátia kialakulásában.

Egy jó példa erre Barack Obama, aki annyira népszerű, mivel sokkal többet mosolyog, mint a politikusok túlnyomó többsége. Persze azért ne vidd túlzásba, mint mondjuk Hillary Clinton. :)

Amiatt pedig pláne ne aggódj, hogy emiatt talán nem fognak komolyan venni téged. Aki képes jól érezni magát egy adott szituációban, bizony mosolyog és nevet. Ha teljesen stresszben vagyunk, akkor ezt sugározzuk ki és bizony eszünkbe sem fog jutni mosolyogni. Akár új ügyfélről, akár új emberekről, akár csak a villamoson lévő emberekről legyen szó, egy nyugodt mosoly csodákra képes.

2. Szemkontaktus

Aki állandóan a plafont vagy a földet bámulja, nem túl bizalom gerjesztő személyiség. Ha nem tudsz a partnered szemébe nézni, akkor nehéz lesz megítélnetek egymást és felmerül a bizalmatlanság kettőtök között.

Mindig figyelj arra, hogy fel lehessen veled venni a szemkontaktust és ugyan ide tartozik, hogy minden olyan dolgot, mint a napszemüveg vagy a túl belógó haj, eltávolítsd a szemed elől, hogy mindenki jól láthassa azokat.

3. Használd a szemöldököd

Vajon miért olyan fontosak a szemöldökök? Nos, az arckifejezéseink lényeges részét képezik. A szemöldöknek szintén mindig láthatónak kell lennie. A szemöldökön láthatjuk ugyanis, ha valaki érdeklődő, szkeptikus vagy épp dühös. Ha nem látjuk a másik szemöldökét, akkor szintén felüti a fejét a bizonytalanság.

A szemöldök egyébként fontos szerepet játszik például a bemutatkozás során is, amikor fel kell emelnünk a szemöldökünket. Ha képes vagy a szemöldököddel is kommunikálni, akkor növeled az együttérzést a partnered iránt. Miért? Mert a szemeink nagyobbá válnak és nem tűnünk olyan "veszélyesnek".

4. Ne takard el a szád

Képzeld el, hogy beszélgetés közben a másik fél, folyamatosan eltakarja a száját a kezével. Nem szép látvány igaz? Ha ugyanis már csak a haja lóg bele az arcába, megvagy lőve, hiszen nem látod rendesen az arckifejezéseit.

5. Használd a kezeid

Na nem azért, hogy megpofozd a másikat. :) A leggyakrabban az a kérdés merül fel az emberekben, hogy egy beszélgetés során mit csináljanak a kezükkel. Nos, használjuk őket.

Ha ideges vagy, feszült, kényelmetlenül érzed magad, kicsit nehezebb dolgod, lesz, de nyugodtan használd a kezeid az érzéseid kifejezésére. A vágyat pedig, hogy zsebre tedd a kezeid, vagy tördeld az ujjaid, netán elrejtsd a kezed a hátad mögé, azonnal felejtsd el.

7 tipp, hogy úgy olvasd a testbeszédet, mint egy profi >>>

6. Aszimmetrikus testbeszéd

Azaz, hogy a testünk másképpen igazodik a beszélgető partnerünkhöz. Ez lehet egy kitett láb, vagy hogy oldalra fordulva állunk a beszélgetőpartnerünkkel, nem pedig szemtől szembe.

A mozgás is szerepet játszik ebben, hiszen ha megfigyelünk két barátot beszélgetés közben, akkor ritkán állnak mereven és mozdulatlanul, hanem épp ellenkezőleg olyan mozdulatokat végeznek, amelyek rugalmasabbnak és kedvesebbnek, nyitottnak tüntetik fel őket.

Ha nagyon magabiztos és makacs akarsz lenni, akkor a tested szimmetrikusan alkalmazkodik a partneredhez és keveset mozogsz. Ha viszont szimpatikus akarsz lenni, épp az ellenkezőjét kell tenned.

7. Döntsd meg a fejed

A fej megdöntése során kevésbé tűnünk veszélyesnek, sőt mi magunk válunk kicsit kisebbé és sérülékenyebbé, hiszen a testünk legkiszolgáltatottabb részét a nyakunkat mutatja. Egyedülállók számára szintén jó tipp : az enyhén megdöntött fej, sokkal nagyobb vonzalmat vált ki, mind a férfiak, mind a nők esetében.

8. Ne próbálj meg folyamatosan szimpatikus lenni

Végül de nem utolsó sorban egy igazán megszívlelendő tanács. A szimpátia igenis fontos. A szimpátia sokkal fontosabb az első benyomás megítélése során, minthogy mindig kőkeménynek tűnjünk. Bizonyos helyzetekben azonban ez nem elég.

Vészhelyzetekben a szimpátia nem feltétlen döntő fontosságú, itt inkább biztonságról van szó. Például egy negyedéves megbeszélésen, ahol fontos és komoly megbeszélés zajlik, nem szabad gyerekes szimpátiával eladni az egyébként rémes eredményeket, mert mindez nem szimpatikus emberként mutat be téged, hanem olyan személyként, aki kevés szakértelemmel rendelkezik.

 

komment
süti beállítások módosítása