A Twitter HR menedzsere ezt keresi egy önéletrajzban

2019. június 24. 07:30 - Life Advisor

twitter_hr.JPGAmikor beadod a pályázatod egy céghez, az életrajzodban található korábbi munkatapasztalatok olyanok mintha a védjegyed lenne. Megmutatja, hogy mennyire vagy képzett és milyen hamar találtad meg a számításaid az adott pozícióban. Ez jó dolog? Nem, nem mindig. Legalábbis ha a Twitterhez jelentkezel, náluk ugyanis a korábbi munkatapasztalatod nem a legfajsúlyosabb a pályázatod illetően. 

Jennifer Christie, a Twitter HR alelnöke elárulta, hogy kifejezetten óvatosan bánnak azokkal a pályázókkal, akik korábban már végeztek (akár évekig) ugyanolyan feladatot, mint amilyen pozícióra most jelentkeznek. A BI Prime-nak adott interjújában elmondta : 

Természetesen tudjuk, hogy ezzel a jelöltek bizonyos kritériumoknak megfelelnek, de számomra még mindig megkérdőjelezhető, hogy a jelölt képes-e fejlődni és képes-e teljesíteni különböző kihívásokat. Számomra valaki, aki képes elhagyni a komfortzónáját és kipróbál új dolgokat, sokkal érdekesebb.

A tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik a szerepüket és az iparágakat is váltogatták a karrierjük során, sokkal sikeresebbek, mint akik csak egy irányba haladnak.

A Journal of Financial Economics magazin kutatása alapján például azok a vezetők, akik több iparágban is vezető szerepet töltöttek be, sokkal sikeresebbek és nagyobb havi bevételre tehetnek szert. 

Továbbá például a LinkedIn kutatása is arra az eredményre jutott, hogy azok, akik többféle szerepet kipróbálnak karrierjük során, hamarabb érnek el vezető szerepet, mint azok, akik csak egy bizonyos dologra szakosodtak. Ennek az lehet az oka, hogy aki többféle dolgot kipróbál sokkal többet lesz képes tanulni ezekből a különböző tapasztalatokból.

Nem feltétlen kell minden egyes kritériumnak megfelelni, amikor egy új állásra jelentkezünk. Amikor valaki egész élete során csak egyféle területen dolgozott, nehéz dolog felmérni, hogy vajon mit tudna még csinálni, vagy mit tud esetleg még javítani ezen a területen.

Jennifer Christie azt mondta, hogy azok az emberek, akik nem félnek a kockázatoktól, előnnyel indulnak más pályázókkal szemben : 

A karrierem során rájöttem arra, hogy abban az esetben, ha a pályázó nem felel meg minden kritériumnak, sokkal többet fog tudni elérni, ha élesben alkalmazzuk. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása