Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

72 óra a Tinderen! Ez történt velünk az online "húspiacon"!

2019. június 05. 07:30 - Life Advisor

tinder_match.pngSok helyen és sokfélét olvashatunk különböző társkereső applikációkról. Ha már a társkeresést és az applikációt egy mondatba helyezzük legtöbbünk számára egyből beugrik egy hat betűs alkalmazás : Tinder. A nagy Ő megtalálása nem egy egyszerű feladat és sokféle kifogás létezik, hogy miért nem találtunk még eddig megfelelő partnert az életünkbe. Van akinek nincs ideje ismerkedni, van aki nem hisz már a bulikban történő ismerkedésben, mások pedig igyekeznek kikerülni a társkereső irodákba való regisztrációt. A Tinder ebből a szempontból rettentő egyszerű. Kell hozzá egy okostelefon, maga az applikáció és már kezdhetjük is. De vajon mi vár ránk az online társkeresés világában? Van értelme Tinderezni? Kinek érdemes egyáltalán használni ezt az applikációt? A fő kérdés pedig, hogy tényleg annyira szörnyű a helyzet, mint ahogy azt a neten olvashatjuk vagy a "húspiac" elmélet csak kacsa? Nem szeretem az összeollózott cikkeket, illetve nem szeretek csak mások véleményéből kiindulni, ezért hát elővettem a telefonom, letöltöttem az applikációt és 72 órát töltöttem vérbeli "Tinderesként" az online világban. Volt levelezés, letiltás, szétválás és randi is. Íme 72 óra tapasztalata feketén-fehéren.

Azok számára, akiknek még mindig idegen lenne, hogy mi is az a Tinder, kezdjük az alapoktól és hívjuk segítségül a Wikipedia remekül összeszedett szócikkét : 

A Tinder okostelefonokra kifejlesztett társkereső alkalmazás, amely 2012-ben jelent meg. Az alkalmazás helymeghatározás segítségével talál potenciális partnereket a felhasználónak, akik azt a rendelkezésre álló információk alapján balra ("nem érdekel") vagy jobbra ("érdekel") húzhatják. Ha az érdeklődés kölcsönös, akkor a társkeresés sikeresnek mondható. 

Forrás : https://hu.wikipedia.org/wiki/Tinder

Amikor már kikészültünk az egyedülléttől, akkor kézenfekvőnek tűnik, hogy végre van egy olyan alkalmazás, amit csak le kell töltenünk, be kell regisztrálnunk és már úton is lehetünk a szőke herceg vagy épp a csodás királylány megtalálása felé. 

Az applikáció letöltése után csupán néhány alapadatot kell megadnunk, ha nem szeretnénk, akkor nem kell összekötnünk a Tindert sem a Facebook, sem az Instagram sem pedig a Spotify fiókunkkal. Ettől én is eltekintettem a regisztráció során. 

Alapadatok kitöltve, megadhatod, hogy milyen korosztály között keresel és feltölthetsz magadról maximum 9 képet is, aminek ugye jelentős szerepe van, hiszen gyakorlatilag a kép(ek) alapján döntöd el az illetőről, hogy szimpatikus-e vagy sem. 

Általánosságban elmondható, hogy részletes bemutatkozót nem nagyon olvashatsz sem a hölgyek, sem a férfi társkeresők adatlapján. Itt szeretném megjegyezni, hogy a cikk további részében külön fogom szedni, hogy mit tapasztaltam én, mint férfi társkereső és egy lány barátom (Laura), aki a poszt kedvéért szintén bevállalt 72 órát a Tinderen. :) 

A kép tényleg nagyon fontos?

A 72 óra alatt törekedtünk arra, hogy a Tinder minden (ingyenes) formáját kihasználjuk. Természetesen van lehetőség arra, hogy úgymond prémium tagok legyünk, amelyre van havi / negyedéves és éves előfizetési lehetőség is. Ezekkel az extrákkal felfedezhetjük, hogy : 

 • ki az aki likeolt minket, így azonnal párba állhatunk velük és kezdhetjük az ismerkedést
 • korlátlanul tologathatunk jobbra-balra (ingyenes verzió esetén,ha elfogytak az aznapi likeok, akkor időkorlát van, mielőtt újra kezdhetnénk a tologatást)
 • esélyesebbek vagyunk szuper likeokra, hiszen profilunk akár többször is kiemelt profilok közé kerülhet, így növelve a randi és társ megtalálásának esélyét
 • elkerülhetjük a reklámokat

Na de térjünk vissza a képekre, amelyek alapján döntünk, hiszen a Tinder lényege, hogy puff bedob eléd az applikáció egy képet és te eldöntöd, hogy szimpatikus-e avagy sem. (Értelemszerűen, ha mindketten szimpatikusak vagytok, akkor elkezdhettek chatelni egymással.)

Profilképek tekintetében elég vegyes a kép, azonban ami észrevehető, hogy a profilok 80-85% több képpel is rendelkezik. Itt nincs különbség a férfi és női felhasználók között. 

A legelső különbség, ami szembetűnik az a profilképek minősége. A hölgyek esetében előkerül a popsi és cici villantós profilképek, valamint a különböző filterekkel ellátott cica és kutya pofik, az angyalszárnyak stb. Ami szintén hangsúlyos a túlzott smink, a bulifotók és a barátnőkkel közös képek, ami akkor igazán ciki, ha ez az egyetlen kép a csaj profilján, hiszen felmerül a kérdés....vajon melyik ő? 

A pasik esetében más a helyzet. Az elegáns képek körülbelül ugyanolyan mértékben vannak jelen, mint a félmeztelen és izmokat villogtató képek. A férfi profilok több, mint 90%-nál szerepelt félmeztelen kép, ahol a kigyúrt felsőtest a publikum elé került. Néha olyan érzést keltett, mintha csak body builderek keresnének párt a Tinderen, vagy mintha nem is létezne olyan pasi a földön, aki ne járna gyúrni. Egy típus volt még, ami szintén gyakorinak mondható a férfi profilok esetében, méghozzá a napszemüveges képek. Kicsit próbálják a titokzatosságot fenntartani, hátha az szexibb a nők körében. 

Bemutatkozó szöveg, Instagram, Spotify

Ahogy azt fentebb említettem, lehetőségünk van Tinder profilunkat összekötni a népszerű közösségi oldalakkal. Ezzel egyébként mind a férfiak mind a nők egyre gyakrabban élnek, jelezvén, hogy nem egy fake profilról van szó és valódi embere keres társat, szerelemet vagy épp csak szexet a tinderen.

Bemutatkozó szövegeket nem igazán olvashattunk sem férfi, sem női profilon nem találtunk olyat, akit itt érdemes lenne megemlíteni. Egyvalami azonban igenis kitűnt méghozzá a "kivétel profilok". Ez lehet ijesztő, de akár tekinthetünk rá pozitívumként is, hogy bizony ilyesmi bemutatkozásokkal találkoztunk : 

 • "Csak akkor húzz jobbra, ha utána többet tudsz írni egy "hello, mizu-nál?"
 • "Nem keresek komolyat, csak szexet."
 • "Szexuális fantáziáim megvalósításához keresem partnerem, nem feleségre hajtok."
 • "Anyagi támogatásért örömmel lennék a szeretőd".
 • "Titkos kapcsolat érdekel, mert amúgy házas vagyok."

Mi alapján tologattunk 72 óra alatt?

Félre ne értsétek a tesztünk lényegét. Egyáltalán nem húztunk mindenkit jobbra csak azért, hogy több lányt/pasit csekkolhassunk. A Tindert mindketten a saját "ízlésünknek" megfelelően használtuk. Szuper likeokat nem osztogattunk és ahogy fent említettem, prémium tagságot sem vásároltunk egyszer sem a 72 óra alatt. Csak a szimpátia illetve az esetleges bemutatkozó szöveg döntött mindkettőnk esetében.

Mi történt, ha megtörtént a "Match"?

A match, Tinder fogalom, akkor történik, amikor te is és a kiszemelted is jobbra húztátok egymás, azaz szimpátiát jeleztetek egymás felé. A match után van lehetőségetek elkezdeni chatelni és irogatni egymásnak. 

Na de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen azért mielőtt matchbe futhattunk volna, egy-két érdekességet szeretnénk kiemelni. Kedves segítőm Laura, aki ugye a férfi felhozatalt tesztelte ha hiszitek ha nem de celebekbe is belefutott a nagy tologatás közben. 

Belefutottunk például Knézy Jenő sportriporterbe, Aradi Balázsba (aki a Barátok Közt Berényi Mikijének balkézről született fiaként ismert meg az ország) de megtaláltuk Danny Blue-t is. Egy dolog viszont kimaradt....a közös match, ami vagy a szimpátia hiánya vagy az idő rövidsége miatt történhetett. :)

Na de térjünk csak vissza a tologatásokra. Úgy gondolom, hogy pasiként nekem volt nehezebb dolgom, hiszen a nők már itt rendesen szűrnek és válogatnak, legalábbis a tapasztalat azt mutatta, hiszen amíg nekem be-be csúszott egy-egy match addig Laura konkrétan elveszett a matchek tengerében és alig győzött válaszolgatni a srácoknak. 

A match után ugye, következik az üzenetváltás, ami nagyjából az "elvárt" standard szerint alakul. Az én esetemben 10-ből 9 alkalommal nekem mint pasi kellett kezdeményezni (amivel nincs is semmi baj) Laura esetében pedig szinten minden esetben a pasi kezdeményezett. Na de nem minden a kezdeményezés, mivel ezen a téren nekem szerintem előnyöm volt. Márpedig azért, mert én adtam meg az alaphangot a beszélgetésnek, miközben Laura legtöbbször, csak a Hellókra adott hellót/sziát válaszolhatta. De legalább már benne volt copy+paste-ben. :) 

Hogyan kezdődnek a beszélgetések Tinderen?

Jó egye fene bevallom. Én ebből a cikkemből szedtem minden egyes első mondatomat. :) Hozzáteszem, hogy be is jött, mivel büszkén mondhatom, hogy 100%-ban jött válasz az üzenetre és 72 óra alatt egy szétválást sem produkáltam sem én, sem a kiszemelt csaj. 

Laura esetében kicsit más volt a helyzet, hiszen sokszor ő maga nyúlt a szétválás opcióhoz, amikor az első üzenetben annyi állt : "Szia, szex ma este?". Egyébként a férfiak által küldött kezdő üzenetek is normálisak voltak, már akivel tovább jutottunk a helló-nál. A legtöbben arról érdeklődtek, hogy mivel foglalkozik Laura (a profilja alapján vállalkozó volt, a való életben egyetemista) mit csinál szabadidejében és hogy milyen pasit és milyen céllal keres.

A milyen lányt, milyen céllal kérdést én is sok esetben tisztáztam a kiszemelt lányokkal, illetve a sport került még sokszor előtérbe, mármint, hogy sportolok-e ha igen mit és 3 alkalommal nekem szegezték azt a kérdést is, hogy 2 éven belül szeretnék-e gyereket. 

Amit pedig közösen elmondhatunk és nagyjából ugyanannyiszor kérdezték meg tőlem is és Laurától is : "milyen magas vagy?" Szintén közös pont volt, hogy az applikáció üzenetküldéses része sokszor befagyott mindkettőnknél, ezért sem találtuk furcsának, hogy a legtöbben a férfiak és nők esetében is a harmadik-negyedik mondat után más platformra tereltek volna minket. Ezt egyébként abszolút pozitív dologként éltük meg, hiszen számunkra is hamar kiderült, ha hamis profillal leveleztünk volna. 

Legjobb és legrosszabb tapasztalat férfi és női szemmel

Őszinte leszek, de én meglepődve tapasztaltam, hogy rengeteg értelmes lány található a Tinderen. Komoly célokkal és történetekkel rendelkeznek, nem egyszerű cicababák vagy éppen minden nap más pasira vágyó csajok, hanem érettek, lehet velük beszélgetni és van önkritikájuk is. 

A legjobb tapasztalat azzal a 26 éves lánnyal történt, akivel nagyon hamar egy hullámhosszra kerültünk és elég mély beszélgetés alakult ki kettőnk között Tinder berkein belül, anélkül, hogy nyomultam volna egy telefonszámért vagy rögtön 2 mondat után egy első randiért. Valahogy azonban a bókokat nehezen fogadták, remélem nem a sok rossz tapasztalat miatt. Mindent felvázolt a múltjáról és arról, hogy bár egy nehéz időszakon van túl, rendben és késznek érzi magát egy kapcsolatra és egy olyan jövőre, amelyről mindig is álmodott. 

A legrosszabb tapasztalat ... nos ez elgondolkodtató és nem azért mert sok volt. De talán azt emelném ki, hogy sajnos (legalábbis az eltöltött 72 óra alatt) többször bebizonyosodott, hogy a lányok érdeklődnek arról, hogy mennyi pénzed is van és ebből mennyit lennél hajlandó rájuk költeni. Megvennéd-e nekik a legújabb ruhákat, vennél-e nekik ajándékba cipőt, ékszert stb. Persze nem első helyen adták el ezt a tulajdonságukat, de valahogy mindig kibukott, hogy a pénz fontosabb, mint maga a belső személyiség. 

Ezért kihasználtam a lehetőséget és kicsit mélyebbre ástam és kipróbáltam 4 különböző pozíciót, hogy hogyan fog folytatódni a beszélgetés. Amikor nekem szegezték a kérdést, hogy mivel foglalkozol, az alábbi válaszok és reakciók történtek : 
tinder_table.JPG

Laurának női szemmel vegyesebb volt a kép. 

Kezdjük fordítva a legrosszabb tapasztalattal, ami akár hiszitek akár nem, de a 6.-k ugyanolyan "Szia, szex ma?" üzenethez képest még durvább volt. Konkrétan a srác, Tinder szexelt. Akinek ismeretlen lenne ez a fogalom (addig még Laura sem ismerte) a srác konkrétan részletesen leírta, hogy ő most bizony Laura képeit nézegetve magához nyúl és örömet szerez magának. A részleteket mindenkinek a fantáziájára bízzuk. Miután a srác csúcsra jutott közölte, hogy alig várja, hogy ezt személyesen is megcsinálhassa Laurával, mert úgy lenne igazi. 

Ezen srácok ellenére azért kellemes beszélgetések is voltak, hiszen sok sráccal sikerült megütni egy kellemes hangot, van aki egy konkrét személyiség tesztet oldatott meg vele, tudjátok az a sablonos (Sör vagy bor? Vörös vagy fehér? Tengerpart vagy hegyek? stb.) teszt, amit neten ti is megtaláltok, viszont volt olyan is, aki első randin sétát, kávét, masszázst ajánlott és ha hiszitek ha nem a rossz nyelvektől ellentétben (miszerint a Tinder az egyéjszakás szexek tárháza) volt rengeteg olyan pasi is, aki leszögezte, hogy első randin még nem lesz szex. 

Ami Laura számára standard kérdésnek számított a pasiktól, hogy Laura milyen srácot keres. Az érdekesség az volt, hogy amikor 5 különbözőt írt le, 5 különböző embernek, akkor minden srác kivétel nélkül állította magáról, hogy ő aztán pontosan olyan, mint amilyet Laura leírt és elvár. Ennek szellemében nem volt más hátra, minthogy randizzunk.

Az első Tinder randi

Természetesen nem tudnánk átfogó képet adni anélkül, ha ne mentünk volna bele személyes találkozásokba is. Így tehát mindketten kiválasztottuk a számunkra legszimpatikusabb lányt és pasit és megszerveztük a randit. 

Annak érdekében, hogy egyszerű legyen a történet mindketten a Deák térre szerveztük az első randinkat, de biztosítottunk magunknak "menekülő utat" így nem ugyanazon a napon randiztunk. 

A randit megalapozván azonban Laura és én is igyekeztünk kicsikarni egy telefonszám cserét a randi partnerünktől, amellyel egyikünk részéről sem volt fennakadás. 

Ladies first, tehát Laura randija volt az első. Egy nála 4 évvel idősebb, elmondása szerint bármixer srác volt a partnere. A randi helyszíne egy kávézó volt, ahol nagyon jót beszélgettek mindenféle témákról és még az is kiderült, hogy ki és miért vetemedett a Tinder használatára. Bár a srác továbbra is szimpatikus volt és vica versa, a randi egy ponton sajnos megfulladt, mivel a srác közölte, hogy lehet, hogy rossz jeleket adott, de ő nem igazán keres semmi komolyat, így jó lenne, ha most felmennénk Laurához, rendeznék a fizikai szükségleteket és csak alkalmanként találkoznának, ha ez így belefér. Sajnos ez nem fért bele, viszont teljesen normálisan sikerült befejezniük az estét. 

Na ezek után kezdj bele te egy randiba. Mindegy összpontosítás, figyelem. A helyszín szintén a Deák tér, szintén ugyanaz a kávézó. Mondhatni hogy stílusosan, de a csaj 10 perc késéssel érkezett, viszont óriási dolog történt : sokkal szebb volt, mint a Tinderes képein. Bár két évvel fiatalabb volt nálam, mégis lehetett teljesen komoly témákról beszélgetnünk és ahogy belemélyedtünk a beszélgetésekbe egyre több közös pont is felütötte a fejét, amely tényleg megalapozta ezt a jó hangulatú randit. Miután meguntuk a kávézgatást, ezért sétálni indultunk a Duna partra, amelyet a kissé szeles idő ellenére mindketten nagyon élveztünk, mígnem az első csók is elcsattant. Ezután következhetett volna egy olyan dolog, ami inkább lelombozza a pasit, mintsem fel spanolja, méghozzá, hogy a lány közölte, hogy sajnos neki mennie kell, mert holnap korán bent kell lennie a suliba. Nem kétlem, hogy így volt, de valószínűleg csak azt szerette volna udvariasan közölni, hogy ő nem olyan lány, aki első randin az első pasival, nettó 2 óra beszélgetés és csókok után ágyba is bújna. Nem is volt ezzel semmi gond, ezért úgy döntöttünk, hogy megegyezünk egy hétvégi moziba. 

Mielőtt tovább folytatnám az én randi sztorim, térjünk vissza Laurához, hiszen lehetetlen, hogy egy csődbe ment randi után feladjuk az ismerkedést, így tehát leegyeztetett egy másik randit, egy másik sráccal, azonban ugyanazon a helyszínen. 

Ez a randi már a kezdésében más volt, hiszen a srác egy szál rózsával érkezett Laurához. A kávézás és a beszélgetés itt is jól alakult és a srác rendkívül tisztelettudó és udvariasan viselkedett egész este. Ennek szellemében tehát tovább folytatódott az ismerkedés azonban most már a Gellért-hegyen. Nagyon romantikus hangulat kerekedett, miközben egymáshoz hozzábújva merülhettek el a budapesti éjszaka képében. A srác udvariasan megkérdezte Laurától, hogy lenne-e kedve felmenni hozzá, ez a pont viszont egyértelműen a piros gomb megnyomásának ideje volt a tesztünk szempontjából, így Laura rá is csapott. A srác azonban továbbra is udvarias és megértő maradt és abban maradtak, hogy másnap majd keresni fogja Laurát, majd elkísérte őt a villamoshoz. 

Elérkezett az én mozis randis hétvégém. Javulás történt, hiszen a csaj időben megérkezett a megbeszélt helyre, sőt előre leszögezte, hogy ő szeretné állni a saját mozijegyét és a kajáját. Szimpatikus volt a határozottsága és a gesztusa, hiszen fent már olvashattad, hogy jó pár csaj pont az ellenkezőjét csinálta. Közös filmválasztás után egy thriller mellett döntöttünk és a filmet végig kéz a kézben néztük végig. Na és mi következett a mozi után? Felmentünk hozzám, összedobtunk egy nagyon lightos mini vacsit és kinyitottunk egy üveg bort. Körülbelül hajnalig beszélgettünk és nálam is aludt. 

Laurát másnap szintén felkereste a kiszemelt lovag egy újabb randit kérve, ezúttal azonban egy étterembe szerveződött az este. Laura szintén (mert egy csodás lányról van szó) felajánlotta, hogy a vacsora felét fizeti, azonban a srác ezt nem engedte. A vacsora után - mivel, ahogy Laura megfogalmazta, degeszre ették magukat - egy könnyed séta következett, amikor is elég sok csók elcsattant kettejük között, majd a srác ismét feltette a kérdést, hogy Laurának lenne-e kedve felmenni hozzá. Az este további része tehát a srácnál folytatódott. 

Összességében elmondhatjuk, hogy a Tinder az elmúlt évekhez képest nem változott, csupán a felhasználók változtak meg. Természetesen 72 óra alatt csak a fenti tapasztalatokat tudtuk veletek megosztani, nyilván vannak régi motorosok, akik ennél lényegesen nagyobb tapasztalattal rendelkeznek. 

Azonban mindkettőnk határozott véleménye az, hogy a Tinder egyáltalán nem olyan szörnyű, mint amiket olvashatunk róla, a lényeg az, hogy okosan használjuk. Mit jelent mindez?

 • Ne a "Matchek" mennyiségében mérjük a sikert, inkább törekedjünk a minőségre
 • Ha nem szeretnénk, nem kell belemennünk semmibe
 • Maradjunk önmagunk 
 • Ha a saját személyiségünk valakinek nem szimpatikus, akkor így járt
 • Ne töröljük azonnal az appot, ha nincs match az első héten
 • Élj szabadon Tinder ide vagy oda

Az utolsó talán az egyik legfontosabb szabály, amelyet én is és Laura is megtapasztalt. Az eredeti tervünk ugyanis az volt, hogy 48 óra múlva megszüntetjük a profilunkat, viszont ebből 72 óra lett és nem azért, mert nem tudtunk volna miről írni nektek, hanem mert konkrétan éreztük mindketten, ahogy magába szippant minket a Tinder olyannyira, hogy bocsánatot kérve bevalljuk, egyik vasárnapunk úgy telt el, hogy délután 3 és este 11 között még csak mosdóba sem mentünk el. Nagyon durva és egyben fontos, hogy megemlítsük és kihangsúlyozzuk nektek, hogy attól, hogy Tinderre regisztráltok, ne feledkezzetek meg a saját életetekről sem.

SZAVAZZ!

Bizonyára ezek után is találkozhatsz olyan cikkekkel, amelyek pro és kontra érveket sorakoztatnak fel a különböző társkereső applikációkkal kapcsolatban. Azonban érdemes mindig mögé nézni ezeknek a cikkeknek és megadni az esélyt saját magunknak is, hogy meggyőződhessünk arról, hogy vajon tényleg így működnek-e a dolgok a társkeresés világában, vagy akár kellemes meglepetés és a nagy Ő találhat ránk?

Természetesen az sem célunk, hogy kételyek között hagyjunk titeket, ezért eláruljuk, hogy a második randi óta Laura és én is egy-egy plusz randit tudunk a hátunk mögött, viszont egyikünk sem alakított további kapcsolatot az akkor kiszemelt sráccal és lánnyal. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása