Hogyan segíthet 10 perc jóga és meditáció a mindennapokban?

2019. június 04. 07:30 - Life Advisor

meditation_yoga_harmonie.pngA spiritualitás egy olyan erő, amely az egész világegyetemet egyensúlyban tartja. A lelki egyensúly szépsége abból ered, hogy mi emberek, békében és harmóniában élünk. Bár sokan még a mai napig megkérdőjelezik a jóga és a meditáció pozitív hatásait tényleg csodálatos hatásai vannak. Egyáltalán nem szükséges spirituális, ezoterikus embernek lenni, hogy működjön az életünkben. Manapság a jóga és a meditáció világszerte elterjedt és mindenkinek megvan az a "kiváltsága", hogy élvezze eme módszerek szépségeit. De hogyan segítheti napi 10 perc jóga és meditáció a mindennapjainkat? Ennek jártam utána.

 

 

Belépés a béke szigetére a meditáció segítségével

A koncentráció békével jár. A mentálisan felkavart embereknek nagyon nehéz megérteni a sikert. A békés elme azonban idővel és ötletekkel rendelkezik ahhoz, hogy figyelmet fordítson rá. A meditáció és a jóga pedig a mentális nyugalom és az általános egyensúly elérésében segíthet.

Kezd a napot te is meditációval és az egész napod nyugodtan fog telni. A meditáció ugyanis egy olyan harmóniába vezet téged, ahol az élet legszebb dolgaival kerülsz szembe. Pozitív töltést ad neked a mindennapokhoz és nincs helye annak, hogy bármi elterelje a figyelmed.

Ezért is ajánlják a napi legalább 10 perces meditációt. Fogadd el, eme gyakorlat csodálatos örömét, mentális, fizikai és lelki síkon is. A meditáció akkor is segítségedre lehet, ha szorongás vagy idegesség kezd úrrá lenni rajtad, hiszen meditációval az egész lelked és tested megújulhat. Megfogod tapasztalni, hogyan kell élvezni az élet minden pillanatát, így sokkal könnyebben fogsz sikereket elérni.

A jóga emlékeztet az életben előforduló kihívásokra

Némely szempontból a jóga is igazi kihívás. Szépsége abban rejlik, hogy rendszeresen teszteled a saját képességeid. Az ókori filozófiában a jógát az élet tudományaként jegyezték.

A jóga valójában egy tükör az emberi létezés és a valód természet állapota között. Minden alkalommal, amikor nehéz helyzetbe kerülsz, a jóga ösztönözni fog téged, hogy észrevedd a saját felelősséged, valamint abban is segít, hogy az elméd a siker felé vezető útra koncentráljon.

A kihívások különböznek egymástól. Lehet, hogy némelyik komoly erőfeszítéssel és nagyobb felelősséggel jár, a jóga azonban nem válogat és minden típusban segítségedre lesz. A jógát alkalmazva minden kihívásból győztesként távozhatunk.

7 ok, amiért a meditáció a nyugodt elme kulcsa >>>

A jóga és a meditáció távol tart a rendetlenségtől

Nem, nem a takarítással van összefüggésbe. (Sajnos! :)) A koncentrációnak azonban nagyon fontos jelentése van. Nem csak egy 12 betűs szó, hanem számos összetevő együttes működése. A koncentráció legtisztább formája pedig csak akkor érhető el, ha az élet minden aspektusa teljesen szabad. Az egyik ilyen szempont az egészség. Teljesen igaz, hogy egészséges elme csak egészséges testben élhet.

Ezért fontos a jóga és a meditáció a siker-éhes lélek életében. Ősidők óta a jóga a betegségek egyik legnagyobb ellenszere. Szinte mindenféle rendellenesség, amit az emberi test produkál elindítható a gyógyulás útján a jóga és a meditáció segítségével.

A történelem tele van olyan esetekkel, amikor egy nagy betegség tönkre tette valaki álmait. Mi történik, amikor egy beteg személy nem tud másra koncentrálni, mint a fájdalomra? Elindul egy negatív hullám, egy kényelmetlen helyzet Ezért mindenkinek ajánlott, hogy teljes mértékben vigyázzon az elme-test-lélek hármasának egészségre.

A jóga gyakorlatai szabályozzák a véráramlást, tonizálják az izmokat, nyugtatják az agyat és az ízületeket. Gyakorlatilag a jóga és meditáció alkalmazásával wellnesst adsz az életednek.

5 lépéses meditáció a testi-lelki egyensúlyért >>>

Általános fejlődés

Jogosan merül fel a kérdés, hogy mivel változtathat 10-15 perc jóga és meditáció az életeden? Nos valójában nemcsak a testi fejlődésről, hanem általános életszínvonali fejlődésről beszélünk.

Amikor elérsz egy olyan állapotba, ahol nagy hangsúlyt fektetsz azokra a dolgokra, amelyek leginkább fontosak, a fizikai-lelki és testi harmónia olyan erőt ad számodra, amely megállíthatatlanná tesz. Ha te is szeretnéd megtapasztalni a sikert az életedben, adj esélyt a mindennapi életedben a jógának és a meditációnak.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása