Építs önbizalmat 3 lépésben!

2019. május 31. 10:27 - Life Advisor

inner_confidence.jpgMegérdemled, hogy sikeres, boldog és egészséges legyél. Megérdemled, hogy bőségben, pénzügyileg szabadon élj. Megérdemled a szeretet és a harmonikus kapcsolatokat. Azonban ugyanazokat a tapasztalatokat hordozod és úgy érzed, hogy semmi sem változik. A jövőnk, a jól megérdemelt életünk, úgy tűnik, mintha nem lenne elérhető, mert sokszor a múltunk alapján próbálunk a jövőre tekinteni. Ezután kétségek következnek, félelemmel és szorongással megfűszerezve. Meggyőződésedé válik, hogy amit megérdemelsz, soha nem fog megtörténni. Azt szeretném, ha szembe szállnál ezzel a kétségekkel, a félelemmel és túllépj a korlátaidon. Megvan a képességed, hogy felépítsd az önbizalmad és hogy elhidd, megérdemled azt az életet, amit szeretnél. Íme, hogyan építhetsz önbizalmat 3 egyszerű lépésben.

1. Ne adj energiát a negatív belső hangoknak

A belülről érkező hangok olyanok, mint egy sport kommentátor. A fejünkben lévő hang folyamatosan utasítást ad, hogy mit és hogyan kellene csinálnod. Mivel gondolataink 95%-a tudatalatti, nem vagyunk tisztában a történetekkel, amiket a belső hangunk mond. Mindez csak az önbizalmunkat próbálja megcsorbítani azzal, hogy például folyamatosan másokhoz hasonlítgatjuk önmagunkat. Ez a belső negatív hang korlátozza, hogy megítéld a saját személyes helyzeted az életedben és drámákat generál, feleslegesen. Amikor azt érzed, hogy a belső negatív hang irányítani akar, kérdezd meg magadtól, hogy ez most valóban te vagy vagy csak a negatív kommentátor szól belőled.

2. Figyeld meg a gondolataid

Az önbizalmunk megteremtése a gondolataink ismeretében kezdődik. A gondolatok érzelmekhez, az érzelmek hiedelmekhez, a hiedelmek mintákhoz, a minták pedig végül a személyes valóságodhoz vezetnek. Mivel a gondolataid irányítják a valóságod, a valóságod a gondolataid is tudják korlátozni.

A gondolataid befolyásolják az önbizalmadat is, ha önbizalomhiánnyal teli a gondolkodásod. A bizonytalan én mondatja azt veled, hogy nem érdemelsz csodálatos életet.

Vigyázz a gondolataidra és ne adj nekik energiát, ha éppen negatív hatások érnek. Ugyanazok a negatív gondolatok, ugyanazokat a döntéseket eredményezik. Ugyanazok a döntések, ugyanazokat a cselekvéseket és viselkedéseket eredményezik. Ugyanazok a magatartási formák, ugyanazokat a tapasztalatokat hozzák.

Maradj pozitív!

3. Fogadd el a bizonytalanságot

Könnyű dolgunk lenne, ha megtudnánk jósolni a jövőnket. Ha előre tudnánk, hogy mi fog történni, mik fognak változni, mire kell felkészülnünk, valószínűleg egyszerűbb lenne minden és megpróbálnánk befolyásolni a kimenetelt. Az élet azonban nem erről szól. Mivel az élet folyamatosan változik, mindennapi bizonytalansággal szembesülünk.

A kiszámíthatóság idején biztonságban érezzük magunkat és nem tudjuk, hogy minek még extra önbizalmat felépítenünk, amikor már minden rendben van. A bizonytalanság idejében viszont muszáj önbizalommal telve élned.

Amikor kilépsz a komfortzónádból, bizonytalan helyzetbe kerülsz, viszont fontos, hogy ezt lehetőségként éld meg és teremts magadnak egy új valóságot. Nelson Mandela is mindig azt kérdezte, hogy mi van ha? Viszont neki éppen ez a mi van ha adott belső önbizalmat egy új valóság felépítésére az alapoktól elkezdve. Olyan valóságról van itt szó, amely nem korlátozott, nem kiszámítható és félelmetes ugyan, de ha önbizalommal telve mész neki, akkor nem lesz, aki megállítson.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

süti beállítások módosítása