Mi lenne, ha Elon Musk vezetné a céged? Ez a 4 dolog biztosan.

2019. május 15. 15:19 - Life Advisor

elon_musk_business.pngElon Musk az igazi vasember. Igazából nem is ő hasonlít a Vasemberre, hanem Tony Stark őrá. Robert Downey Jr. bevalottan róla formálta meg a filmbeli szuperhős karakterét. Még csak 42 éves és milliárdos. Heti 80-100 órát dolgozik, űrhajót küldött az ISS-re, a Tesla Model S-sel elnyerte az Év Autója díját és porig alázta az egész New York Timest. De vajon melyek azok a tulajdonságok, amelyek rendkívül sikeres üzletemberré teszik őt? Sőt mi történne, ha ő vezetné a cégedet?

1. Közelebb kerülnétek egymáshoz

Függetlenül attól, hogy mennyire kemény az élet, Elon Musk mindig ott lenne, mint barát. Habár nem olyan embernek tűnik, sőt egyszer meg is kérdezték tőle Twitteren, hogy bipoláris-e? Erre a kérdésre egyből rávágta az igent hozzátéve, hogy talán nem orvosi szempontból, de olyan magas szinten, amit alapjáraton egy két millió dolláros cég vezérigazgatójától nem várna el az ember.

Ő az az ember, aki akkor is ott terem, ha épp a nehézséget kell a hátára vennie. Mindig meggyőződik róla, hogy komolyan odateszi magát, amikor csinál valamit. Korlátlan sikerrel rendelkező ember, aki igyekszik elkerülni, hogy megossza a bizonytalanságait az emberekkel. Megtanítja neked, hogy az a siker, ami neki van, bizony ugyanúgy neked is jár és te is elérheted.

2. Hitelesebb lennél

Bár nem úgy tűnik, de Elon Musk igenis ritkán beszél úgy, mintha azt mindenkinek értenie kellene és azt is beismeri, ha valamit nem tud. Ideges lesz, furcsa mozdulatokat tesz, poénkodik vagy gyakran saját maga mondandójába kavarodik bele. Ezek azonban mind a hiteles szenvedélyét mutatják a közönségnek.

A másik jelentős dolog, hogy míg más vállalkozó a forradalmi változásokban a zavaró munkát teszi az első helyre, Elon Musk ezeket mindig a "Hogyan lehetne valamit jobbá tenni?" kérdéssel helyettesíti.

A Telegraphnak adott interjújában mindezt így fogalmazta meg : "Sok motivációm azokból a dolgokból származnak, amelyek nem működnek jól és emiatt szomorúnak érzem magam, hogy ez hogyan fog működni a jövőben. Ha mindez egy boldogtalan jövőt eredményez, akkor én is boldogtalanná válok és ezt szeretném megjavítani. Ez a tényleges motiváció számomra."

3. Kemény üzleti rivális lennél mások számára

Maga a tény, hogy 10-ből 8 vállalkozás kudarcot vall, jó ok arra, hogy azt gondoljuk, hogy a fennmaradó 2-nek valóban keménynek kell lennie. Elon Musk pontosan ezt csinálja a mindennapokban és még csak eszébe sem jut, hogy feladja.

Pedig hidd el, az ő üzleteiben is voltak nagyon csúnya bukások. Hiába adta el a PayPalt 180 millió dollárért, sokkal több pénzt rakott bele a Tesla-ba és a SpaceX-be és folyamatosan szembesült pénzügyi problémákkal, de nem jutott eszébe, hogy bármi félre állíthatná.

A Falcon 1 sikertelen indításai után ezt nyilatkozta : "Lehet, hogy még egy, kettő vagy három további próbálkozásra lesz szükségünk, de mi van abban? Meg fogjuk csinálni és kész!" A végén természetesen elérte a célját és sikeres lett.

4. Többet fordítanál az innovációra

Mialatt sok vállalkozó új termékeken töri a fejét, Elon Musk az innovációra és a meglévő termékek fejlesztésére összpontosít. Egybeolvasztott a SolarCity-t és a Teslát, mondván, hogy ez teljesen logikus és nyilvánvaló lépés volt. A Teslának képesnek kell lennie arra, hogy fenntartható energiájú megoldást nyújtson. Úgy tűnik, hogy Musk az innovációk szükségességét az üzleti céljai élvonalába állítja.

A sikeres vezetés elsajátításának legjobb módja, ha megnézzük a sikeres emberek példáját, mint például Elon Musk. Hitelessége, szívóssága és innovációs ötletei ikonikus figurát alkottak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása