5 jel, hogy itt az ideje a saját vállalkozásod elindításának!

2019. május 05. 12:15 - Life Advisor

work_work_work_work_work.pngNagyon régi mondás, miszerint : "Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod." Holott nagyon kecsegtetőnek hangzik, megtalálni az a munkát, amelyet tényleg szeretsz sokszor lehetetlen feladatnak tűnik. A saját vállalkozásunk elindítása ijesztőnek tűnhet. Sokaknak ugyanis ez nem egy reális lehetőség, míg mások számára tipikusan a vállalkozás elindítása a következő lépés. Íme 5 jel, hogy neked is itt az ideje, hogy saját vállalkozásba csapja. Ki tudja, lehet, hogy te leszel a következő sikeres vállalkozás tulajdonosa?

1. Az elméd állandóan tele van ötletekkel

A vállalkozókról mindig azt mondják, hogy túlságosan aktív elmével rendelkeznek. Ez nagy mértékben igaz is, hiszen képzeld csak el, mi lenne, ha egy vállalkozónak beszűkült tudata lenne. Minden gondolatát korlátozná és megkérdőjelezné. 

Ha azon kapod magad, hogy egy munkahelyi megbeszélésen vagy és sokkal hamarabb és sokkal tovább képes vagy gondolni egy-egy felmerült ötletet, az bizony egyértelmű jele, hogy vállalkoznod kellene.

Számos vállalkozás jött már létre olyan ötletből, amit a saját munkahelyünkön tapasztaltunk. A cég aminél dolgoztunk nem tudta megoldani a problémát, nem figyelt rá, észre sem vették, nem törődtek vele, te azonban láttad, hogy ezt jobban lehetne csinálni, felfedeztél egy üzleti rést. Használd ki okosan és merj belevágni.

2. Könnyűnek tartod a munkád és úgy érzed, hogy csak az idődet vesztegeted

A legtöbb ember számára a mindennapi munka változatosságot és kihívást kell, hogy jelentsen. Függetlenül attól, hogy fizikai vagy szellemi munkáról beszélünk fontos, hogy érezzük van értelme a napi 4-6-8 órának.

Amikor viszont elkezded azt érezni, hogy nincs kihívás, minden kisujjból megy és csak vesztegeted az időd, akkor ideje elgondolkozni azon, hogy talán a saját magad ura légy. 

3. Kinőtted a céged

Megcselekedted, amit megkövetelt a céged. Bármi is legyen az ok, nem tudsz tovább fejlődni, mert az iparágadban nincs a jelenleginél magasabb pozíció, akkor érdemes vállalkozáson gondolkozni. 

Ha valóban úgy érzed, hogy elérted a jéghegy csúcsát, akkor a saját vállalkozásodhoz szükséges ötlet és tapasztalat már a rendelkezésedre áll. 

Persze mindez nem garantálja, hogy sikeres leszel, de soha nem is fog kiderülni, ha megse próbálod. Emlékezz arra, amit megtanultál és keress egy olyan területet, amely még kiaknázatlan vagy fejlesztendőbb. 

4. Többet dolgozol az irodán kívül

Korán bemész az irodába, hamar lelépsz és azon kapod magad hogy otthon is dolgozol.

Ez nem egy olyan feladatnak hangzik, amelyet anno a szerződésedben alá írtál. A legrosszabb pedig, hogy nem is kapsz érte extra pénzt. Itt jön azonban képbe, hogy saját vállalkozást kellene indítanod. 

Ha képes vagy az irodán kívül is dolgozni, akkor nyilván megkaptad már az eltökélt szemléletet, de a probléma az, hogy most még valaki más húz hasznot ebből a tevékenységből. 

Amennyiben saját vállalkozást indítasz, lehetőséget biztosítasz önmagadnak, hogy mindent magadra költhess.

5. Folyamatos elismerésben részesülsz

Nyilván mindenki szeretné azt hinni, hogy ő a világ közepe. Amikor viszont téged folyamatosan elismernek az elvégzett és mindennapi munkádért, az már egy jele annak, hogy alkalmazottként lehet, hogy már nincs tovább, vállalkozóként azonban nagy lehetőségek előtt állsz.

Lehet,hogy eljött az ideje, hogy ezt a tehetséged máshol kamatoztasd és végre szárnyalj. Néha pontosan a másoktól érkező visszajelzések segítenek a saját potenciálunk felfedezésében.

Tehát készen állsz a saját vállalkozásod beindítására?

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása