5 produktivitással kapcsolatos tipp, amely segít nyerni minden helyzetben!

2019. május 01. 07:30 - Life Advisor

productivity_at_work.jpgEgy nap mindenki számára 24 órából áll, amely alatt a legtöbbet próbáljuk meg kihozni az életünkből. A produktivitás pedig egy ősrégi ám mindennapos témaként van jelen az életünkben. A kérdés mindig ugyanaz: hogyan lehet többet kihozni magunkból ugyanannyi idő alatt? Hogyan tudjuk garantálni a munkánk magas minőségét? Íme 5 produktivitással kapcsolatos trükk, amely minden helyzetben segít nyerni.

1. Szervezz különböző blokkokat a napod során

Meglehetősen produktívvá tudja tenni a napod, ha felosztod őket különböző blokkokra és egységekre, ami idő alatt csak bizonyos dolgokkal foglalkozol.

Motiválóbb, mint To-do listát írni, amely a végére olyan hosszúra sikerül, hogy soha többé nem fogsz ránézni. :)

Például: az első fél óra az e-mailek megválaszolása, a következő 3 óra az éppen aktuális projekttel kapcsolatos feladatok, aztán következzen a brainstorming ideje vagy valami hasonló. A lényeg, hogy a munkaidőd feloszd és előre meglegyenek az időpontok.

Mindez segíteni fog, hogy a gondolataid ne kavarodjanak össze, hogy ne kapj bele kicsit ebbe-abba, hiszen így a végén nem fogsz tudni eredményt felmutatni.

2. Csinálj problémát

Furán hangzik igaz? Pedig kutatások kimutatták, hogy sok ember nyomás alatt sokkal produktívabb, mint általában. Adj magadnak egy feladatot, amelyet meg kell oldanod. Mindenféle pánik és vészhelyzet nélkül.

Kérdezd meg magadtól: mit kell mindenképpen befejeznem? Például össze kell raknod egy prezentációt. A "probléma", hogy még nincs kész.

A következő lépés, hogy kitaláld hogyan fogod megoldani a problémát. Itt is alkalmazhatod a fenti időbeosztás, amikor csak a prezentációval foglalkozol. Kitalálod, hogy nézzenek ki a diák, képeket keresel, formázod a szöveget stb. Lépésről, lépésre.

3. Kerüld a zavaró tényezőket

Ha munka közben az egyik ablakban nyitva van a Facebook, akkor könnyen elkalandozhat a figyelmed. Ha munka közben a kollégáddal skypeolsz, chatelsz, szintén időrabló tevékenység lehet.

A legjobb megoldás erre a "Ne zavarj!" opció, amelyet már a mobilodon is beállíthatsz. Eldöntheted, hogy milyen információkról szeretnél információt kapni. Amennyit csak lehet tilts le, hogy a lényegre koncentrálhass. Sokkal fontosabb a munkádra fókuszálni, mint a barátod új Insta sztorijára.

A számítógépeden szintén használhatsz különböző applikációkat, amelyek időszakosan letiltják a közösségi oldalak látogatását, így segíthetnek a fókusz megtartásában.

4. Maradj egészséges

Kicsit kakukktojásnak tűnhet, hogy ez miért kerül be egy produktivitási tipp közé. Csak azért gyors kaját és egészségtelen italokat magadhoz venni, mert az gyorsabb, nem mentség.

Jó dolog, ha szereted a munkád vagy izgatott vagy egy új projekt miatt, de nem engedheted, hogy ez uralja az egész életed. Mindig figyelj magadra, mert ha belelovalod magad anélkül, hogy törődnél az egészségeddel, akkor nemsokára a szervezeted fog kényszerpihenőt követelni.

5. Ne áldozz be mindent

Követve a fenti tippeket, hamar áteshetsz a ló túl oldalára is. Teljesen rendben van egy hosszabb ebédszünet, vagy egy rövidebb szünet, hogy megnézd az Instagramot, Facebookot stb. Sokkal produktívabb leszel, ha boldog vagy munka közben.

Ha telesen elszeparálod magad ezektől a boldogságot okozó dolgoktól, akkor nehezebben vészeled át a munkanapokat.

A produktivitás a siker kulcsa. Ha követed a fenti lépéseket, akkor nagyobb esélyt adsz magadnak, hogy eredményesen dolgozz, élvezd, amit csinálsz és jó kedved legyen minden egyes nap. Az életed felét a munkahelyeden töltöd, de nem mindegy hogyan. :)

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása