Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csajokat követ az Instagramon. Szakítsak?

2019. február 20. 07:30 - Life Advisor

megcsalas_picture.pngFurcsa dolog történt a jelen poszt megírásakor ugyanis a háttérben valahol a másik szoba legmélyebb zugából és a bekapcsolva maradt tévéből a 3 hónap múlva esküvő című sorozat "zajaira" lettem figyelmes. Egy kis gyorstalpaló azoknak, akik nem ismernék a műsort és az alap koncepciót. A sorozat olyan párokat mutat be, amelyek egyik tagja külföldi (értsd nem amerikai). 90 nap áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy leküzdjék a kulturális különbségeket és eldöntsék, megházasodnak-e. Nem csak azért gyanús a sorozat, mert egy amerikai sorozatról beszélünk, hanem azért is, mert vannak olyan párok, akikről lerí, hogy csak a zöldkártyára hajtanak.

Na de ennyit a sorozatról, inkább térjünk át a poszt témájára, hogy vajon megcsalásnak számít-e, ha egy srác csajokat követ az Instagramon, miközben barátnője van.

A mai felgyorsult, információkkal és pletykaoldalakkal teli világban rengeteg véleményt olvashatunk arról, hogy mi számít megcsalásnak egy kapcsolatban. 

Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán lehet arra a kérdésre válaszolni, hogy mi számít valójában megcsalásnak, hiszen ezt mondhatjuk, hogy embere válogatja. Különböző embertípusok léteznek a megcsalás területén is egyébként. Van, amelyik felfogással egyet értek, van amelyiket azonban azonnal törölni kellene minden ember fejéből. SÜRGŐSEN!

Az első embertípus, aki hatalmas vadász ösztönnel rendelkezik és minden helyzetet kitud magyarázni, mondván, bizony ez nem megcsalás. Az ilyen embertől hallhatsz hasonlókat, mint : 

  • Ha állva csinálod, akkor tulajdonképpen nem is feküdtetek le
  • Egy éjszaka még nem megcsalás
  • Ha gumival csinálod, akkor meg sem történt
  • Csak egy csók volt, ne gondold már túl

A következő az első típus teljes ellentéte, vagyis, amikor semmi sem fér bele, vagyis megcsalásnak számít, ha

  • csak ránézel egy másik csajra / pasira
  • csak egy levegőt szívsz egy másik csajjal / pasival
  • csak két szót váltasz egy ellenkező neművel
  • csak rajta kívül bárki mással foglalkozol

Ők lennének azok az emberek, akik egyrészt komoly önértékelési gondokkal szenvednek másrészt, mivel önmagukat sem tudják szeretni, ezért nyilván másokat sem. 

Meg kell azonban említeni azokat az embereket is, akik képesek kontrollálni a megcsalás fogalmát és pozitív minőségben kezelni a kapcsolataikat. Hiába bár fontos az intelligencia, de ugyanilyen fontos az érzelmi intelligencia is. Ez pedig akkor a legjobb, ha mindkét félnél adott egy kapcsolatban. 

Na és akkor mi van az Instagramos csajozással? 

Örök dilemma, hiszen fantáziálni mindenki szokott, akkor is ha nem vallják be. Egyesek azt mondják, hogy a vágyakozás még nem bűn, hiszen szereted annyira a párod, hogy nem tennéd meg, amiről éppen fantáziálsz. 

Egy bizonyos szintig mindez érthető, de mi van azzal az állítással, hogy minden félrelépés fejben kezdődik el. Ha ugyanis gondolati síkon már másról fantáziálsz, akkor az őszinteség kikerült a kapcsolatotokból.

De akkor hol az igazság? Nos, itt is igaz a mondás, hogy az arany középúton. :) Szerintem valójában akkor van baj, ha a fantázia érzelmi alapokra helyeződik. Ilyen esetben nem biztos, hogy mindez elnézhető a másik fél részéről, mert végülis nem csaltad meg, de ugyanígy cselekednél, ha nem lennének következmények? 

Instagramon csajokat követni tehát nem hinném, hogy megcsalás lenne, ha már komolyabb dolog is történik, akkor még mielőtt bármit is lépnél, tisztázzátok a kapcsolatotok és varrjátok el a szálakat. Soha nem kifizetődő több vasat egyszerre a tűzbe tartani, hülyíteni és tiszteletlenül bánni a másikkal.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása