Amit mindenkinek tudnia kell 20 évesen, de senki nem tanítja őket!

2019. január 29. 07:30 - Life Advisor

teenagers_picture_20.pngJelen poszt ismét a fiatalabbakhoz szól, akik közül egyre többen olvassátok a blogomat. Amikor anno 7-8-9 évvel ezelőtt belekezdtem az önfejlesztésbe nagyon sok – a világ egyik legbefolyásosabb gondolkodóinak – művét olvastam és ezek alapján összeállítottam egy listát, amelyek sokkal könnyebbé tehetik az életed és produktívabbá, sikeresebbé tehetnek téged is, ha még a 20-as éveid körül szembesülsz velük. A probléma az, hogy ezeket alapjáraton nem tanítják meg neked időben.

1. Pihenj!

Lassíts! Vegyél egy mély lélegzetet. Ne aggódj a jövő miatt, hanem készülj fel rá. Az életet pedig a jelenben kell élned.

Ha továbbra is ezt a mai világ tempóját követed és sodródsz, sodródsz és csak sodródsz, egy nap arra ébredsz, hogy 30 éves lettél.

2. Tanuld meg szeretni önmagad!

Soha nem leszel fiatalabb, vonzóbb, energikusabb, mint ma. Ne pazarold arra az időd, hogy a tökéletesre hajtasz. Csodálatos ember vagy. Élvezd!

3. Vigyázz a testedre!

Sajnálni fogsz minden egészségtelen szokást (dohányzás, ivás, gyors éttermi kaják), ahogy egyre idősebb leszel. Tudom mit gondolsz : "Valamiben meg kell halni." Ez azonban nagy baromság. Tudom, hogy titokban abban reménykedsz, hogy még azelőtt megfogsz halni mielőtt megküzdenél a hibáiddal. Tudom, hogy nem hiszed el, hogy 60 éves korodig fogsz élni és talán igazad is lesz, de mivan ha mégsem?

Figyelj tehát a testedre és az egészségedre, hiszen ez a legnagyobb kincsed.

4. Ne törődj azzal, mit gondolnak mások!

90%-kat úgysem fogod látni soha többé. 99%-a fennmaradó 10%-nak szintén nem fog sírni a temetéseden. Ha mindenki a saját igaza szerint élne, nem kellene színészkedni.

5. Hallgass az ösztöneidre!

Legyél elég bátor ahhoz, hogy megtedd azt, amit igazán szeretnél, amire igazán vágysz és ne másoknak akarj megfelelni.

6. A sebezhetőség nem gyengeség : erősség!

Mond el a barátaidnak és a szeretteidnek, hogy mennyire szereted őket. Beszélj nagy közönség előtt. A sebezhetőség az egyetlen módja annak, hogy valóban összekapcsolódj másokkal és valójában erre vágyunk mindannyian.

7. A boldogság belülről jön.

A körülményektől függetlenül mindig lehetőséged van a boldogságot választani, ha te is akarod. A boldogság nem a külső tényezőktől függ. Ragadd meg az élet bizonytalanságait is. Az élet tök unalmas lenne, ha mindig tudnád, hogy mit várhatsz.

8. A temetés értelmetlen.

Addig értékeld a szeretteid, amíg életben vannak. Nem kell elbúcsúznod tőlük, ha értékelted őket és törődtél velük az életükben.

9. Fektesd be a pénzed!

Fektess be önmagadba! Fektess be a tudásodba, készségeidbe, tapasztalataidba! Vásárolj olyan eszközöket, amelyek a jövőbe több pénzt fogsz tudni keresni. Tervezz a nyugdíjas éveidre! A rengeteg ruha, a kávé, mozijegyek stb. ezen nem segítenek. 

10. Legyen határozott terved!

Határozd meg mi az amit tényleg, igazán, szívből akarsz és addig küzdj érte, amíg el nem éred azt.

11. Nincs mit veszítened!

Nincs jelzálog. Valószínűleg a 20-as éveid előtt még nincsenek gyerekeid. Ráadásul, amit el lehet tőled venni az egészen biztos nem a tiéd. Így tehát mi marad? Az élmények, amelyekből gyűjts minél többet.

12. Hagyd figyelmen kívül a fentieket!

Mint a legtöbb 20-as éveiben járó fiatal, figyelmen kívül hagyja az idősebbek tanácsát, elkövetik ugyanazokat a hibákat és azt kívánják bárcsak valaki előre szólt volna. Ha szerinted nincs igazam, bizonyítsd be. Elfogadod a kihívásom? 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása