Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ez a 6 dolog kell az örök szerelemhez!

2019. január 27. 12:55 - Life Advisor

old_couple_love.pngIsmerősen hangzik, hogy az ember alapvetően társas lény, igaz? Születésünktől fogva emberi és társas kapcsolataink alapján formálódunk, fejlődünk és határozzuk meg magunkat. A társas életük hatással van a testi és lelki egészségünkre is, nem véletlen tehát, hogy elnézve napjaink válási statisztikáit, egyre több emberben felmerül a kérdés, hogyan is tudjuk elkerülni a rossz választást? Van-e receptje a tartós párkapcsolatoknak? Abban azonban egyetérthetünk, hogy ez a 6 dolog mindenképpen szükséges az örök szerelemhez.

A mai rohanó világ a párkapcsolatainkra is hatással van, hiszen egyre több embernek lesz sok párkapcsolata. Ennek következtében sajnos nem igazán létezik olyan útmutató, amelyet követve biztosan megszerezhetünk magunknak egy tartós és boldog párkapcsolatot.

Az életben azonban éppen az a szép, hogy minden egyes ember változtathat a sorsán, ha épp úgy szeretné. A párkapcsolatunk rendbetételét is elsődlegesen önmagunk mélyebb megismerésével kell kezdenünk. Ez teszi ugyanis lehetővé, hogy bölcsen válasszunk. Nem utolsó sorban pedig őszintének kell lennünk magunkhoz és egymáshoz abban a kérdésben, hogy milyen és mennyi változásra vagy kompromisszumra vagyunk hajlandóak a kapcsolatunkért. 

Most azonban szerintem rátérhetünk arra a X dologra, amely elengedhetetlen a tartós párkapcsolat harmonikus működéséhez. Érdemes ezekkel mielőbb tisztában lenni, sőt akár a kapcsolat előtt vagy a kezdeti szakaszban átgondolni ezeket, hogy elkerüljük a negatív helyzeteket.

1. Bizalom

Erre épül minden, így emiatt került a lista legelejére. A bizalomhoz nem csak a hűség tartozik, hanem a partnerünk szavahihetősége is. Meg kell vizsgálnunk, hogy a partnerünk mennyire képes betartani az ígéreteit. Ha például a csillagokat is lehozná az égből, de mindezeket a csodás szavakat nem követik tettek, akkor aligha tudunk majd hinni neki.

2. Intimitás

Az, hogy lehetőségünk legyen arra, hogy kifejezzük az érzéseinket szintén elengedhetetlen. Fontos, hogy képesek legyünk megnyílni egymás előtt. Úgy kell kimutatni az érzéseinket, hogy mindezek a másik félnek is világosak és érthetőek legyenek. Az intimitás pedig a testi kontaktus igényeinek a hasonlóságát is jelöli. Persze, nem hanyagolhatjuk el a szexuális életünk minőségét sem, hiszen mindkét fél számára fontos a megfelelő szex egy tartós kapcsolatban.

3. Megfelelő kommunikáció

Manapság ezzel is komoly problémák vannak. Mind a verbális, mind a nonverbális kommunikáció minősége rendkívül fontos. Ha a pár valamelyik tagja azt érzi, hogy nem hallgatják végig, nem kap teret, nem lesz elégedett a kapcsolattal. A kommunikációs (akár kimondott, akár kimondatlan) segítségével éljük meg magunkat valamilyennek a kapcsolatban. Ha arra döbbensz rá, hogy nem érzed jól magad, érdemes elgondolkodni, hogy folytatni kell-e vagy sem.

4. Kapcsolatbeli státusz

Szükség van egyfajta egyensúlyra, amikor azt vizsgáljuk, hogy mennyire vagyunk képesek felnézni a partnerünkre és fordítva. Ugyanis, ha valaki jobbnak/többnek érzi magát a partnerénél, akkor természetesen elégedetlen lesz a kapcsolattal. Mérlegelni kell tehát, hogy képesek vagyunk-e őszinte érdeklődéssel fordulni a másikat foglalkoztató témák, ügyek iránt. 

5. Konfliktuskezelés

Jóban, rosszban, holtomiglan, holtodiglan, míg a halál el nem választ. Bizony sokat számít, hogyan kezeljük a nehéz helyzeteket az életünkben. A konfliktus nemcsak rombolhatja, de ugyanúgy építheti is a kapcsolatunkat. Nem mindegy tehát, hogy hogyan kezeljük és oldjuk meg a konfliktusokat. Az ugyanis, ha engedünk a másiknak, de nem szólunk hozzá két napig, nem sikeres konfliktuskezelés. Akkor tudunk sikeresek lenni, ha a konfliktusok megoldása mindkét fél számára érzelmileg stabilizáló és nem elhanyagolható az sem, hogy mennyire tudunk ilyen helyzetekben a másikra támaszkodni és erőt meríteni a másikból.

6. Hasonlóság

A hasonlóság szintén a tartós kapcsolatok egyik alapvető építőköve. Egymással élni akkor tudunk őszinte szívvel, ha alapvetően megegyeznek az elvárásaink egymás iránt. Ha mindkét fél képes lesz megvalósítani hosszú távú terveit úgy, hogy nem szülnek egymás között konfliktusokat, akkor kiegyensúlyozott kapcsolatban lesz részünk.

+1. Elköteleződés

Mindezek után nem szabad megfeledkezni az elköteleződésről sem. Ez azt jelenti, hogy nem a tökéletes partnert keresem, hanem elköteleződöm amellett, akivel szeretném leélni az életem, még akkor is, ha bizonyos dolgokban kompromisszumokat kell kötnöm. 

Ahogy fent említettem az alábbi szempontok figyelembe vételével csak "elég jó" választást tudunk hozni, azonban mindezek segíthetnek, hogy mind önmagunkon, mind a kapcsolatunkon akarjunk és tudjuk dolgozni. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása