7 dolog, ami segít kijutni a nehéz helyzetekből!

2019. január 14. 07:30 - Life Advisor

ross-hughes-162081-unsplash.jpgAz élet tele van hullámvölgyekkel. Ha pedig úton vagy a siker felé vezető úton, akkor bizonyosan fogsz találkozni kihívásokkal, kudarcokkal, nehéz helyzetekkel. A különbség a sikeres és a sikertelen emberek között a hozzáállás és a cselekvés, amit akkor tesznek, ha a dolgok nem igazán tartanak jó irányba. A sikeres embere ugyanis továbbra is úgy fog dönteni, hogy továbbra is küzdenek az álmaikért és bármi áron is, de elfogják érni a céljaikat. Ezzel szemben a sikertelen ember úgy dönt, hogy feladja és vége. A pillanat viszont, amikor így döntesz, akkor veszítesz is. Szóval mit kell tenned, ha tovább szeretnél haladni és küzdeni akkor is, ha a dolgok rosszra fordultak? 

1. Értsd meg, hogy szükség van ezekre a helyzetekre

Először is szükség van arra, hogy megérts, hogy a kihívásokra, hátrányokra, nehéz helyzetekre igenis szükség van. Egyszerűen nincs mód arra, hogy sikeres legyél anélkül, hogy valamiféle kihíváson ne kelljen átmenned. Sokan tévhitben élnek, hiszen azt gondolják, hogy a kudarc ellentétes a sikerrel. Valójában azonban a siker és a kudarc egy oldalon állnak. 

Ha képes vagy továbbra is a jelennek élni, amikor mások feladták, a siker a tiéd lehet.

Amikor a sikeres emberek életútját tanulmányozod, bizonyára fogsz találni nehéz időszakokat is. Ezért tehát a nehéz napokat úgy kell kezelned, mint karakterépítő napokat.

2. Hagyd figyelmen kívül a negatív embereket

Az emberek mindig meg akarják majd neked mondani, hogy mit kellene vagy mit nem kellene már csinálnod és nem fogod tudni befolyásolni, hogy ezt kimondják-e vagy sem. Viszont mindig dönthetsz úgy, hogy nem hallgatod meg őket és figyelmen kívül hagyod a mondandójukat. 

Amikor Arnold Schwarzenegger úgy döntött, hogy színész lesz, sokan mondták neki azt, hogy ez egyszerűen lehetetlen, hiszen nincs helye a filmiparban. Néhányan úgy gondolták, hogy túl óriási a külseje, néhányan pedig úgy gondolták, hogy túl nehéz kimondani a nevét stb.stb.

Ennek ellenére Schwarzenegger úgy döntött, hogy megcsinálja és megmutatja, hogy tévednek. A többi pedig, mint ahogy mondja már történelem. Ne hagyd, hogy olyan emberek mondják meg, hogy mit csinálj, akik még nem indultak el sehova.

3. Tanulj sikeres emberektől

Bizony, a negatív emberekre tilos hallgatnod, na de mit csinálj a sikeres emberekkel kapcsolatban? Fogadd meg a tanácsaikat és tanulj tőlük!

Tegyük fel, hogy befektetnél a tőzsdén. Kitől szeretnél tanácsot kapni? A szomszédtól, akik még soha nem tőzsdézett vagy mondjuk Warren Buffett-től? 

Tudod a választ. Tanulj a sikeres emberektől, kérj tőlük tanácsot, amikor épp szükséged van rá.

4. Soha ne veszítsd szem elől a céljaid

Ha a dolgok nem éppen érted dolgoznak, akkor még inkább a céljaidra kell fókuszálnod. Ne veszítsd szem elől a céljaid! A siker iránti vágynak mindig nagyobbnak kell lennie, mint a kudarctól való félelemnek.

Amikor a kudarcokra összpontosítasz és a problémákra gondolsz, a félelem növekedni fog és megakadályoz téged abban, hogy előre haladj. Ezért helyezd a hangsúlyt a céljaidra.

5. Emlékezz a vágyadra

Ha a célod gyenge, a vágyad is gyenge lesz. Meg kell értened, hogy ami igazán vezet téged, az nem más, mint a vágyad.  A legtöbb ember a nehéz időkben nagyon hamar feladja, hiszen nem talál okot arra, hogy tovább csinálja.

Ha erős és elkötelezett vagy a vágyad iránt, akkor bármi is történjen, soha nem fogod feladni.

6. Tanulj a tapasztalataidból

Szóval mit is kell tenned, ha a dolgok nem úgy mennek, ahogy szeretnéd? Az egyik módszer, hogy tanulj ezekből a helyzetekből. Szánj időt arra, hogy megnézd, miért történt ez a helyzet. Az, amit éppen csinálsz, rossz? Nem működik a stratégia? Még egyszer újra kellene próbálnod? 

Használnod kell a tapasztalataid és javítani kell a módszereid. Na és hogyan szerezhetsz tapasztalatot? A hibákból, kudarcokból és a kihívásokból.

7. Haladj apró lépésekkel

Az előrelépés kulcsa az, hogy mindig haladjunk előre. Ha úgy érzed, hogy a dolgok nem működnek, akkor még egy lépést meg kell tenned. Még ha csak egy kis lépésről is van szó, tedd meg. Végtérére is a siker ezekből az apró mindennapi lépésekből alakul majd ki. 

Tehát ha cselekszel és kis dolgokat teszel, haladsz. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy felépítesz egy lendületet, amire a sikerhez igenis szükséged van.

Csak hozzá kell kezdened. Kérdezd meg magadtól, hogy mi az az egyetlen kis dolog, amit tehetsz, hogy közelebb kerülj a céljaidhoz. Valószínűleg többször is neki kell majd futnod. Nem számít mennyire vagy lassú, amíg meg nem állsz.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása