10 sikertipp a Hilton Hotels vállalat alapítójától

2019. január 04. 07:30 - Life Advisor

conrad_hilton.jpgConrad Hilton a Hilton Hotels vállalat alapítója, amely mára az egyik leghíresebb szállodaláncává nőtte ki magát. A több, mint 80 országban megtalálható 2645 szálloda 485.000 szobával rendelkezik. Conrad Hilton számára azonban nem volt egyszerű az indulás és ezt a csúcsot elérni sem volt séta galopp. A 20 század elején kezdett neki mindennek pénz nélkül, miután mindent elveszített és kigyógyult a depresszióból. Ezt követően létrehozott egy több millió dolláros céget. A tőle elsajátítható sikertippek bizony még ma is nagyon aktuálisak.

1. Fedezd fel a saját tehetséged

Conrad Hiltonnak meggyőződése volt, hogy mindenki jó valamiben, csak meg kell találnunk, hogy miben is vagyunk is igazán tehetségesek. Szánj időt arra, hogy felfedezd mit is szeretsz valójában vagy hogy mit szeretnél csinálni az életedben. 

2. Gondolkodj nagyban

Conrad Hilton úgy vélte, hogy a lehető legszélesebb körökben terjeszkednünk kell és a lehető legtöbb helyen meg kell jelennünk, így lehet igazán sikeres az üzletünk. 

3. Légy őszinte

Conrad mindenben az őszinteségre törekedett. Az igazság ugyanis mindig kiderül és a hazugság nem fog segíteni a birodalmad felépítésében. Ha Conrad hazudott volna, akkor a barátaitól kölcsönkapott pénzzel meglépett volna, ehelyett azonban megvásárolta az első ingatlanját Texasban.

4. Élj lelkesedéssel

Conrad Hilton úgy gondolta, hogy az életet mosolyogva és nevetve kell megélni és mindig lelkesnek kell lennünk. Pontosan így is élt élete során, ezért is vált az egyik legnagyobb vezetővé és ezért is tisztelték és szerették őt a munkatársai.

5. Ne hagyd, hogy a vagyonod elvakítson

Az 5. sikertipp szerint Conrad Hilton nem engedte,hogy a pénz bármit befolyásoljon az életében. A pénz nem változtatta meg a személyiségét. Úgy vélte, hogyha kizárólag az anyagi dolgokkal foglalkozna, akkor lemaradna a legjobb dolgokról az életben, amelyek egyébként ingyen vannak. 

6. Ne aggódj a problémáid miatt

Az aggódással csak saját magadnak okozol kellemetlen pillanatokat, de megoldást nem hozol be az életedbe. Ne költsd tehát az energiáid aggódásra, ehelyett fókuszálj a változásra, megoldásra és a pozitív dolgokra.

7. Tiszteld az embereket és ne nézz le másokat

Fontos például, hogy legyen egy mentorod, akihez fordulhatsz és aki támogat téged. Ezenkívül pedig soha senkit sem szabad lebecsülnöd. Csak akkor tekint le az emberekre, ha segíteni is fogsz rajtuk. Mindig próbálj meg tanulni más emberektől társadalmi rangjuktól függetlenül.

Pontosan ezt csinálta Conrad Hilton is a munkatársaival. Még egy táskakészítővel is képes volt partnerséget kötni például.

8. Ne ragaszkodj a múlthoz

Conrad Hilton a cselekvés embere volt, mindig hitt abban, hogy előre halad a jövője felé. A jelen szabályai szerint él, de tanult a múltban elkövetett hibáiból. 

9. Vállald a felelősséget az életedért

Conrad Hilton, nem hitt abban, hogy valaki tálcán fog neki mindent átnyújtani. Hitt abban, hogy kizárólag ő felelős a sorsáért és keményen kell dolgoznia minden egyes dollárért.

10. Imádkozz (következetességért és magabiztosságért)

Nem számít, hogy vallásos vagy, vagy sem, Conrad Hilton hitt abban, hogy küldetése van és mindig imádkozott egy magasabb hatalomhoz. Reménykednek kell a sikerben és ezzel egy időben dolgozni is kell érte, amennyit csak tudsz. Mindennap imádkozott, vasárnaponként pedig templomba járt.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása