7 szokás 30 alattiaktól a sikerért!

2018. december 28. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-651326-unsplash.jpgMilyen szokások segítik a fiatalokat a céljaik elérésben? Nemrégiben kiderült, hogy van jó pár hasonlóság azokban a szokásokban és cselekedetekben, amelyeket a 30 év alattiak tesznek a siker érdekében. Ezekből gyűjtöttem össze 7 szokást, amely a te életedbe is meghozhatja a pozitív változásokat.

 

 

1. Készülj fel a váratlan helyzetekre

Mindenki különböző módszereket és szokásokat alkalmaz a céljai elérésére, különösen igaz ez a vállalkozók esetében. 

Sokszor előfordul ugyanis hogy egyik pillanatról a másikra egy más kontinensre kell repülniük, vagy üzleti utakat szervezni, nem várt eseményeket megoldani. Ha igazán sikeres akarsz lenni, akkor meg kell tanulnod ezeket a helyzeteket kezelned. Az elsődleges szempont, hogy lehetőségként és megoldandó feladatként fogd fel ezeket a dolgokat és ne hagyd, hogy eltérítsenek a céljaidtól.

2. Nézegess más iparágakat is

Tudom, megvan a szenvedélyed és az, ami igazán érdekel téged. Itt nyilván megpróbálsz minél több információt és újdonságot megismerni és naprakészen tartani a tudásod. Azonban érdemes a saját iparágadon kívül is körülnézned, hiszen ez lehetőséget teremt számodra, hogy új dolgokat ismerj meg és új perspektívából lásd a dolgokat.

3. Élvezd az utazást a célod felé

Van egy mondás, miszerint az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél. Fontos, hogy értékeld a kis győzelmeidet és eredményeidet is. A hosszú munkanapokat, amelyek még hosszabb éjszakába folytatódtak, az első üzlet, amelyet megkötöttél, de még a kudarcok is, amelyek eme csodás utazás részei voltak. 

Ne feledkezz meg róluk, légy hálás értük és ünnepeld meg az apró győzelmeket is.

4. Szánj időt a mentorodra

Ahhoz, hogy sikeres legyél szükséged lesz egy mentorra, aki nem mindig ért egyet veled, szembe mer szállni veled és lesz bátorsága, hogy elmondja, ha tévedsz. A mentorok tehát kritikusak, neked pedig időt kell biztosítanod rá, hogy együtt átbeszéljetek minden fontos dolgot. A mentorálás az egyik legfontosabb beruházása az életednek.

5. Ne kérj engedélyt

Ne te reagálj a világra. Hagyd, hogy a világ reagáljon rád. Gyakran csak egy emberek vagyunk, egy valaki a 30 alatti korosztályból, egy újabb vállalkozó stb. Amikor csak "egy valaki" voltam rájöttem, hogy csak engedélyt kérek a világtól, hogy felülmúljam önmagam, holott erre simán megvan a lehetőségem. A lényeg, hogy engedd meg a világnak, hogy reagáljon rád, ne pedig te akarj megfelelni mindenkinek.

6. Szabadság

Túl gyakran sodródunk el a mindennapi rohanásokban. Az állandó rohanás miatt azonban megfeledkezhetünk arról, hogy a testünknek és a lelkünknek is szüksége van arra, hogy feltöltődjünk és újra képesek legyünk boldogulni a mindennapokban. Soha ne várd meg, amíg a szervezeted küld el szabadságra. Tiszteld és becsüld magad annyira, hogy időt adsz magadnak a feltöltődésre és a wellnessre, vagy bármire, amitől úgy érzed feltöltődsz és kipihent leszel.

7. Tölts időt a barátaiddal

Egy egyszerű tanács, ami nekem is segített betartani ezt : a héten egy estét mindenképpen tölts a barátaiddal. Nehéz megtenni, de éppen a prioritás megtanulása a lényeg. A család és a barátok ugyanis mindig elsőbbséget kell, hogy élvezzenek. Ha mindezt betudod szervezni a naptáradba és az életedbe, akkor világosan látni fogod, mi az, ami igazán számít. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása