6 módszer, amivel szó nélkül tekintélyt parancsolhatsz!

2018. december 14. 12:15 - Life Advisor

andrew-neel-108081-unsplash.jpgAmennyiben egy helyiségben szeretnéd elérni, hogy meglegyen a tekintélyed és az egész légkör megteremtéséért te felelj, számos lehetőséged akad, hogy megteremts egy ilyen környezetet. Ráadásul mindezt akár kimondott szavak nélkül. Mutatok 6 olyan módszert, ami a nonverbális kommunikációra épülve segít megteremteni a tekintélyed.


1. Vegyél tudomást az emberekről, amikor be/ki lépnek a szobából

Ne szaladj egyből a helyedre és ülj le! Ismerkedj meg az emberekkel egy találkozó elején és végén is. Bólints, fogj velük kezet és mosolyogj. Amikor ezt másokkal megteszed fontosnak fogják érezni magukat, amellyel te is tiszteletet fogsz kapni tőlük.

2. Ügyelj arra, hová ülsz

Ha a beszélgetés egy asztal körül zajlik, akkor ne ülj ki oldalra. Vegyél részt a beszélgetésben. Ha oldalra ülsz akkor azt az érzést fogod kelteni, hogy te nem tudsz értéket adni a beszélgetéshez, a többiek azt gondolják majd rólad, hogy nem is fontos,hogy itt legyél.

Ha a székek sorokba vannak rendezve, ülj előre, de ne az első sorba. Így mindenki látni fog téged és te is látni fogsz másokat, amivel szintén kivívhatod a tekintélyed. Az igazi vezetők tudják és ismerik az egyensúly aközött, hogy őket is lássák és ők is lássanak mindenkit.

3. Koncentrálj az előadóra

A megbeszélés során ne forgasd körbe a szemeid a szobában, ne nézegesd a telefonod és ne jegyzetelj túl sokat. Vedd fel az előadóval a szemkontaktust és éreztesd vele, hogy figyelsz és hallgatsz arra, amit ő mond.

Ha látják rajtad, hogy te figyelsz a másikra, akkor rád is figyelni fognak. A figyelmed fenntartása pedig neked is segít, hogy releváns kérdéseket tegyél fel a meeting végén.

4. Ne nyugtalankodj

Gondolok itt azokra az ideges mozdulatokra mint a láb rázása, a kéz tördelése vagy a toll csattogtatása. Ne kockáztasd meg, hogy az emberek ideges emberként emlékezzenek rád és ne úgy, mint egy vérbeli vezető.

5. Legyen erőteljes a testtartásod

Engedd meg magadnak, hogy látható legyél. Figyelj arra, hogy legyen elegendő helyed, kényelmesen elférjenek a lábaid. Ne kuporogj, ne húzódj ki az asztal szélére stb. Használd a testbeszéded a bizalom növeléséhez.

6. Enyhén hajolj közel az előadóhoz

Itt a lényeg tehát az lenne, hogy ne hátradőlve és terpeszkedve hallgasd, hogy miről is szól a megbeszélés. Kicsit hajolj előre, így ismét tudtára adhatod az előadónak, hogy figyelsz arra, amit mond és érdeklődéssel figyeled őt.

A tekintély megszerzése nem különleges vezetői képesség. Az igazi vezetők nagyon jól tudják, hogy a másokkal való kölcsönös kapcsolat kialakítására kell figyelmet szentelniük. Ha tisztelünk másokat, akkor vissza is fogjuk kapni ezt a tiszteletet. Ha igazi vezető akarsz lenni, akkor úgy bánj az emberekkel, ahogy szeretnéd, hogy bánjanak veled.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása